PDA

Zobrazit plnou verzi : PS2 ISO na PS3 - PAL/NTSC/JAP



tekken90
23.01.2009, 19:57
Vše provádíte na vlastní nebezpečí !

Potřebujete:

PS3 20/60GB - PAL/NTSC/JAP s Emotion engine !
Swap Magic 3.6+ nebo 3.8 (samozřejmě originál...)
Flash disk (možno i PSP) pro kopírování souborů
USB Flash/HDD pro kopírování her
Soubory:

http://rapidshare.com/files/191481199/ps2_backups_on__ps3_pack.rar
http://www.edisk.cz/stahni/67459/ps2_backups_on__ps3_pack.rar_3.15MB.html
http://uloz.to/1242231/ps2_backups_on%20_ps3_pack.rar


Postup:
1 ) Extrahujte archiv. Otevřete složku podle verze vaší konzole (PAL/NTSC/JAP) a překopírujte z ní složku USBADVANCE na kořen USB flash. V PS3 si vytvořte virtuální PS2 kartu a připojte flash disk k PS3.

2 ) Nabootujte Swap Magic na PS3.
Swapmagic 3.6 - Stiskněte šipku nahoru + L2
SwapMagic 3.8 - Jděte do SMBOOT a vyberte uLaunch (SMBOOT1). V Configure zvolte jakékoliv tlačítko (doporučuju X). Jděte do MISC a zvolte FILEBROWSER. Potvrďte a přejděte na prohlížeč souborů.


pozn. Pokud váš USB disk neuvidíte tak není kompatibilní. Zkuste jiný.

3 ) Překopírujte složku BEDATA-SYSTEM a soubor USBLD_02.ELF z disku na virtuální PS2 kartu (pro NTSC konzole BADATA-SYSTEM a soubor USBLD_01.ELF, pro JPN konzole BIDATA-SYSTEM a soubor USBLD_01.ELF).
Přejděte do složky BEDATA-SYSTEM (BADATA-SYSTEM, BIDATA-SYSTEM) a vyjměte/přesuňte složky Pictures a SWAPMAGIC na kořen virtuální PS2 karty.
Odpojte flash disk, vypněte SwapMagic (jako když vypínáte hru).

pozn. tímto krokem pouze překopírujete ISO loader na virtuální memory kartu - tento krok není nutný a iso loader je možno spouštět přímo z USB disku, kde jsou i iso hry - thx togregor ( http://console-forum.net/showthread.php?t=46744 )

4 ) Nyní potřebujete nakopírovat hry na USB HDD/flashku. Nejdřív musíte disk naformátovat na FAT, FAT16 nebo FAT32 formát.

USBUtil: V programu vyberte OPEN ISO to create game. Najděte zálohu vaší PS2 hry a otevřete jí. Stiskněte CREATE a program má překopíruje hru na HDD. Může to chvilku trvat.

USBAdvance: Vložte DVD se hrou do PC (pokud máte iso tak použijte některý z programů pro virtuální mechaniku - Alcohol 120. Deamon tools apod.). Zvolte mechaniku, typ média (většina je DVD) a flash disk. Klikněte na Start

5 ) Připojte externí HDD k PS3. Zapněte Swap Magic a přes Filebrowser spusťte USBLD_02.ELF (pro NTSC/JAP USMBOOT1.elf)

Video PAL konzole

http://www.youtube.com/watch?v=8LQIoZ9r_u0

Video NTSC/JAP konzole

http://www.youtube.com/watch?v=1X3aAbCBDOo

hellrider
26.01.2009, 19:32
hmm zaujimave :) len dufam ze az bude hack tak to pojde aj bez Emotion chipu na 40GB verzii, nieco jak popsloader pre PSP :bash:

tekken90
26.01.2009, 20:51
to těžko..k emulaci je potřeba HW z PS2...možná to půjde postupem času na novějších konzolích s částečnou emulací.... ale na zbytku bez PS2 HW na 100% ne dokud tato podpora nebude od Sony

Marr
26.01.2009, 20:57
Tekkíčku,a kdy se plánuje že to bude dostupné i pro PAL konzole.?

tekken90
28.01.2009, 21:07
Marr: dneska :)

přidána nová verze v0.2b s podporou PAL konzolí

kixik
28.01.2009, 21:48
Marr: dneska :)

přidána nová verze v0.2b s podporou PAL konzolí

Mam to chapat tak ze si zahraju PS2 hry i na 40GB verzi?:wohow:

tekken90
28.01.2009, 21:52
Mam to chapat tak ze si zahraju PS2 hry i na 40GB verzi?:wohow:

......


Potřebujete:

* PS3 20/60GB - NTSC/JPN/PAL s Emotion engine !


:roll:

kixik
28.01.2009, 22:02
Aha:( Srry no. Ja jsem si to blbe precetl, a neuvedomil jsem si ze 60GB verze jsou take PAL...
Jsem holt lamicka:roll:

krystof94
28.01.2009, 22:05
Ale pry fungujou vsechy Swap magicy ... mam verzy 3.3 doufejme ,ze pujde :)
Jinak budu na praskach :D
EDIT: velke sklamani na moji 3.3 to nejde ,ale na kamoradove 3.8 taky ne :( nechapu to delam vsecko stejne a nenabehne to menu :(

maxakapsa
29.01.2009, 22:46
V jakem modu USB bezi ten loader? Tez 1.1 jak USBadvance? Ona totiz pak ta rychlost neni nijak oslniva...

tekken90
30.01.2009, 01:09
Ale pry fungujou vsechy Swap magicy ... mam verzy 3.3 doufejme ,ze pujde :)
Jinak budu na praskach :D
EDIT: velke sklamani na moji 3.3 to nejde ,ale na kamoradove 3.8 taky ne :( nechapu to delam vsecko stejne a nenabehne to menu :(
zítra přidám novou verzi návodu...teď jdu vystřízlivět:D

V jakem modu USB bezi ten loader? Tez 1.1 jak USBadvance? Ona totiz pak ta rychlost neni nijak oslniva...

to fakt netuším...ale mělo by to být 2.0 ...

popoprdie
30.01.2009, 01:09
no tak ja jdu do swap magic tj vazne bajo! o co ze uz to v Sony zalepujou updatem ale pozdeee :D

thx moc dobry navod uz se tesim na Naruta xD

tekken90
30.01.2009, 11:07
návod upraven jak jsem slíbil :)

D@w3r
30.01.2009, 11:49
čau tekku musím mít externí hdd nebo stačí když budu mít jen ten obsah nasdilenej z pc ?

tekken90
30.01.2009, 12:05
jo musí to být USB disk

Mpik
30.01.2009, 15:06
Už se to někomu povedlo nějak úspěšně udělat?A hrozí při tom nějáké riziko?

tekken90
30.01.2009, 15:08
podle ohlasů na ENG fórech to normálně funguje... rybak.d řikal, že to zkusí v neděli ;)... jinak riziko samozřejmě nehrozí. Loader nemá žádný přístup do flash paměti, takže se bricku bát nemusíš... kdyby měl tak už by dávno byly i PS3 ISO loadery :-D

Mpik
30.01.2009, 16:26
Taky bych to zkusil,ale nemam Swap Magic...To ho musim mít na original dvd nebo se dá i někde stáhnout??

tekken90
30.01.2009, 16:31
jistě, že musíš mít originál... PS3 přeci nebootuje vypálené herní disky... >_<

Midnight
01.02.2009, 21:51
eeehm ... co to musim mat original ? swap magic ? a to je co :)

srr za dmntnu otazku :D

krystof94
01.02.2009, 22:01
eeehm ... co to musim mat original ? swap magic ? a to je co :)

srr za dmntnu otazku :D
je to bootovaci DVD a CD na PS2 , ze ktereho muzes hrat zalohy , vyplane hry a stazene hry....
Do PS2 se to dava vzdycky pred hrou

PEchi
05.02.2009, 15:25
kde se to dá koupit ten SWAP Magic ?

will
05.02.2009, 15:31
od Spacemana (uživatel tohoto fóra)
http://console-forum.net/member.php?u=12736

togregor
05.02.2009, 23:17
Pokazdy kdyz sem presunul slozku SWAPMAGIC do rootu VMC a Ukoncil SM tak uz sem SM znova nemohl zapnout.Pokazdy se sekl po nabootovani.

PEchi
08.02.2009, 11:30
ještě jeden blbej dotaz, na PS3 80gb PAL nemam šanci že

asterix13
10.02.2009, 16:26
ne nemas :D

DREGAN605
12.02.2009, 03:39
Je to super, akorát škoda, že je to jede v režimu USB 1.1 (pomalé načítaní a FMV sekvence se sekají) a malá podpora HDD/Flashdisků (bootuju z PSP a pak tam připojím Externí HDD) , snad se to časem vylepší, ale lepší než nic :)

D@w3r
12.02.2009, 21:03
čaw tekku hele mám problém poprvý jsem na bootoval swap magic a všechno bylo ok udělal jsem to podle návodu ale ted když ho chci nabootovat znova tak se načte jen playstation 2 pak to zabliká a vrátí se to z5 do menu čim to muže bejt ?

PEchi
12.02.2009, 21:37
a zkousel to nekdo na 80gb verzi PS3 nebo to je jen z hádání :-) nechci vás spochybnovat ste borcí...ale myslim ze by tohle melo jit na kazdem ne ?

tekken90
12.02.2009, 21:39
nikdo zkoušet nemusí, prostě to nejde... ten emulátor využívá PS2 HW, který je v PS3..a to je jen v uvedených verzích..takže máš smůlu

D@w3r tak to netuším..zkus v PS3 resetovat nastavení a zkus to vše znovu

D@w3r
12.02.2009, 22:15
tekken smazal jsem ps2 kartu a ted už vše jde je to nějaký podezřelí :bash:

Edit tak a zase to nechtělo nabootovat asi děláma něco špatně zítra se na to kouknu a pak napíšu...

Edit2:už vim kde byla chyba kopiroval jsem špatnou zložku (swap magic) ted už snad vše pujde

GameEs
16.02.2009, 22:01
sem v menu swapu (stejný jako na tom videu z PAL tzn. 3.6) a když zmáčknu šipku nahoru + L2 nic to neudělá.. co s tím?

D@w3r
16.02.2009, 22:10
btw já tohle taky řešil nakonec jsem se dostal až k usbloaderu ale když jsem chtěl pustit hru tak nejdřív nějakej text jak to nahrává hru a pak černá obrazovka a dal nic jsem to ted neřešil protože jsem neměl čas, ale když to tady tak píšeš tak sem pak napiš jestli ti to jde

tady je video jak nabootovat z flashdisku

http://www.youtube.com/watch?v=CKprs4NOhhE

togregor
23.02.2009, 10:15
sem v menu swapu (stejný jako na tom videu z PAL tzn. 3.6) a když zmáčknu šipku nahoru + L2 nic to neudělá.. co s tím?

ujisti se jestli mas slozku swapmagic primo na rootu usb


btw já tohle taky řešil nakonec jsem se dostal až k usbloaderu ale když jsem chtěl pustit hru tak nejdřív nějakej text jak to nahrává hru a pak černá obrazovka a dal nic jsem to ted neřešil protože jsem neměl čas, ale když to tady tak píšeš tak sem pak napiš jestli ti to jde

nektery hry nejsou kompatibilni.

GameEs
23.02.2009, 20:31
jistěže mám složku swapmagic na rootu karty. ještě zkusím jinou kartu.
edit. zkoušel sem to přes PSP

asterix13
17.03.2009, 18:50
daji se hrat na ps3 palene hry z ps1 napr tony hawk 2 :D

GameEs
23.08.2009, 12:19
ták. Po noci strávený u toho sem konečně našel funknční USBloader..
http://www.youtube.com/watch?v=x4viO-BkWyk
tady je videonávod :D. stačí sehnat USBloader 0.2b http://www.haxnetwork.net/downloads.php?do=file&id=247 , který dáte do složky SWAPMAGIC, nazvete ho "SMBOOT0.elf"
zapnete SWAP Magic, stisknete "nahoru + L1" spustí se bootloader, vyberete hru a je to.

lomax
23.08.2009, 19:46
Pocitam, ze to je pro ps3 60gb verze, ze...

Marr
23.08.2009, 20:24
^^ áno... x)

GameEs
23.08.2009, 20:27
No.. je to pro verze co mají ten čip pro hraní PS2 her.. Podle toho co sem četl na haxnetwork tak to umí i některý bundle. MGS Bundle a takový

toshiba25
02.09.2009, 15:18
a co PS3 SLIM , šlo by to ?

tekken90
02.09.2009, 15:19
nešlo......

Nil3E
04.09.2009, 13:28
Neptejte se zbytečně,pokud to pujde...Přečtěte si topic pro začátečníky.Žádna z nových konzolí PS3 nemá porstě Emotion Engine,takže bez šance....Nejkvalitněji a bez problému jedou hry na PS3 20GB (první,2006 edice,bez stříbrné krytky) a starší NTSC/PAL 60GB :)
Tyhle dvě měli kompletní Hardwarovou emulaci.Potom ještě novější 60GB které softwarově emulovali GPU.

Na Slimu a na 40,80,160gb proste není šance (zatím,doufám)

Grissom17
30.10.2009, 12:47
Zdaar když to tady tak čtu znamená to že 60gb verze přehrává jen origo ps2 hry nee pálené, protože jsem si nedávno pořídil 60gb a mám hry na ps2 pálený, takže mi nepůjdou??

mirod7174
30.10.2009, 13:07
Zdaar když to tady tak čtu znamená to že 60gb verze přehrává jen origo ps2 hry nee pálené, protože jsem si nedávno pořídil 60gb a mám hry na ps2 pálený, takže mi nepůjdou??

přečti si to ještě jednou - já to pochopil tak, že to jde, jen musíš mít Swap Magic original disc ...

dimakankava
02.11.2009, 19:57
Videl jsem ze potrebujes nejake data.Nevis kde se daji stahnout

asterix13
02.12.2009, 12:18
http://www.ps3news.com/PS3-HDD/open-ps2-loader-v0-5-for-ps3-with-source-code-is-now-available/ vysla novejsi verze :D

Nil3E
03.12.2009, 21:01
Version 0.5
————————————————- — ————————————————
- Added compatibility modes - Added compatibility modes
- Isofs / cdvdman now use the type of media (cd / dvd) - Isofs / cdvdman now use the type of media (cd / dvd)
- Cdvdman supports streams - streams supports Cdvdman
- Added game loaded through the network - Added game loaded through the network
- Static interface available - Static interface available
- Added language support - Added language support
- Works on PS3 with software emulation for PS2 - Works on PS3 with software emulation for PS2
http://www.haxnetwork.net/picture.php?albumid=10&pictureid=469

You can find the readme below, download link on bottom of page:
—————————————————————————–
Introduction
—————————————————————————–
Open PS2 Loader is a 100% Open source game loader compatible with
USB Advance/Extreme game format. It’s more compatible and it should work
without ps2load or change DNASXXX.IMG tricks.
Open PS2 Loader also is developed continuously and anyone can contribute
improvements to the project.
The main objective is to support both the PS2 and the PS3 with backward
compatibility.
There are compatibility lists in the project repository:
http://bitbucket.org/ifcaro/open-ps2-loader/wiki/USB-Compat
http://bitbucket.org/ifcaro/open-ps2-loader/wiki/SMB-Compat
How to use
—————————————————————————–
First, you need an USB device compatible with PS2/PS3 formatted in FAT32
(only if you want to load games from USB).
For loading games by SMB protocol you need to share a folder called PS2SMB
(it can be changed) make sure that it has permissions for anyone to access.
The games have to be in USB Advance/Extreme format. There are some programs
for converting games to this format. Open PS2 Loader includes an command line
tool for that purpose called iso2usbld.
Other utilities are: USBUtil 2.0, USB Extreme installer or USB Insane.
In PS2 you can use any of the existing methods for loading an executable elf.
In PS3 you need to have an original SwapMagic 3.6+ or 3.8 (at the moment
there aren’t any other option).
The steps for loading Open PS2 Loader in a PS3 are:
1. Rename OpenPS2LD.ELF to SMBOOT0.ELF
2. Make a folder in root of USB device called SWAPMAGIC and copy
SMBOOT0.ELF to it.
3. Launch SwapMagic in PS3 and press UP+L1 then Open PS2 Loader should
start.
There are 4 forms for launching elfs in SwapMagic.
SMBOOT0.ELF = UP + L1
SMBOOT1.ELF = UP + L2
SMBOOT2.ELF = UP + R1
SMBOOT3.ELF = UP + R2
USBloader je už OpenSource.Už jsem se dival trochu do kodu a editoval ,moc pekné :) Testnuto

Still 60Gib Only...Takže žadne stupidity sem nepište...

Download/Tut:

http://www.haxnetwork.net/downloads.php?do=file&id=340
http://ps2dev.ifcaro.net/programas,21.htm

Kreedman
04.06.2010, 14:43
Mám takový menší problém se kterým si nevím rady. Vždy když se stupstí swap magic a ja dam sipku nahoru a L1 tak se SM sekne, uz jsem zkousel ruzne loadery, ruzne verze ale vzdy to udela tohle, prosím prosím o radu. Díky :)

fanny1989
05.06.2010, 03:34
Thanks for the info.
That's so cool.

Hawkie
18.08.2010, 18:48
Takže když mám takový to oblbovací DVD z PS2 a tenhle program, tak můžu hrát hry z PS2 na PS3 (60GB) jo?