Nuže, i když to bylo velice očekávané, jsme rádi, že můžeme oslavit 100. revizi Half-Byte Loaderu (HBL) s hlavním průlomem - možnost hrát homebrew hry i na PSP s oficiálním firmwarem (OFW) 6.30 a 6.31!
Před méně než 2-mi měsíci (po tom, co Sony vydalo OFW 6.31),
vydal J416 svůj port našeho 'drahého' HBL, využívající exploit v japonské hře 'Minna No Golf Portable'. Dnes, méně než dva týdny od vydání J416-ho portu HBL, vydáváme HBL pro všechny verze této hry (EU, US, JP), s nadějí, že portování HBL na nové herní exploity bude mnohem snadnější.
Jak už jsem psal včera, pořád je zde hodně překážek, pro ty, co si chtějí užívat homebrew na OFW 6.30 a 6.31. Ačkoliv HBL udělalo obrovský skok v posledních měsících, přizpůsobování ho na nové exploity a firmwary vyžaduje hodně testování. Lidé, kteří zkusí HBL na 'Golf' exploitu zjistí, že není tak stabilní jako na 'Patapon 2 Demo' exploitu. Možná budete potřebovat více pokusů, než se menu zobrazí, některé emulátory nepoběží plnou rychlostí atd... ale jak už jsem říkal, porovnejte toto vydání s prvním vydáním HBL běžícím na 'Patapon 2 Demo' exploitu a buďte šťastní, že můžete spustit více než jen jednoduché textové homebrew.
V tomto vydání je pár odlišných věcí: není v mých schopnostech otestovat všechny verze HBL, zaprvé protože nemám všechny hry, zadruhé protože nemám všechny firmwary (mimochodem, bez obav mi můžete věnovat PSP s OFW 6.31). Kdybych chtěl otestovat jen 5 homebrew na 5 minut, každou na 4 exploitech ve hrách a na 10-ti firmwarech kompatibilních s HBL, zabralo by mi to zhruba 80 hodin!
HBL R100 testoval jsem na PSP Go! s OFW 6.20 přes 'Patapon 2 Demo' exploit, tak i přes 'Hot Shots Golf' exploit a na PSP 1000 s OFW 5.50 přes 'Everybody's Golf' exploit. To je mnohem méně testování, než jsem očekával.
Speciálně si všimněte, že jsem netestoval na PSP s OFW 6.30/6.31 a také jsem netestoval na žádné z japonských verzí her (JPN). Tudíž mějte na mysli, že pokud spouštíte HBL na svém PSP, nezdráhejte se oznamovat nám bugy (chyby) sem (pod článek) nebo na advancedpsp fóra.
Oh, také stojí za zmínku, že tato revize nepřináší nic nového pro 'Patapon 2 Demo' exploit, takže vy, co máte OFW 6.20 nebo nižší, opavdu nemáte důvod ke stáhnutí této revize. Ovšem kromě těch, kteří nám chtějí pomáhat hledat bugy, které jsem uvedl.
Užijte si tuto revizi,
ke stažení jako obvykle zde a předem se omlouvám jestli jsem přehlédl nějaké hrozné bugy, ale jak určitě víte, časem se to zlepší.
Chtěl bych poděkovat lidem, kteří mi pomohli s touto revizí, speciálně JJS-ovi, Freddy-mu, J416-ovi, npt-ovi, psp-hacks.com a všem lidem, kteří byli tak laskaví a poskytli nám v posledních dnech jejich 'Memory dumps'.
Novinka: Vypadá to, že některým lidem s EU verzí dělá problém vrátit se z HBL do XMB (PSP menu). Možné řešení je udělat následující:
1) Přejmenovat složku 'hbl/libs_6xx' na 'hbl/libs'.
2) Přejmenovat soubor 'hbl/config/imports.config_6xx' na 'hbl/config/imports.config'.
3) Zkuste to znovu.
Záložky