Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

[NÁVOD #1.1 - aktualizace] Jak hrát stažené hry na Wii U (5.5.x)


Luke25

Recommended Posts

Páni WiiU hack vyšel tak tiše :D, já sice už žádnou nintendo konzoli nevlastním tak jsem se od té doby co je nemám přestal v tom naprosto orientovat, pokud se ale i ty o to tolik zajímáš, rád bych věděl, jaké to má zatím mínusy. Jestli má smysl si ted koupit WiiU kdybych se rozhodl hrát hry tímto způsobem nebo lepší ještě počkat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No hack na Wii U už vyšel na přelomu roku, ale pouze do firmwaru 5.3.2. Vyšší byl ještě donedávna neprolomen. Teď, ale už je hack funkční i pro zatím nejnovější FW.

Co se týče mínusů, tak asi to nekomfortní vkládání her na SD kartu, hlavně, pokud je pomalá čtečka karet. Hry mají totiž tisíce malých souborů a to trvá déle, než jeden třeba 5GB soubor. Ale to není zase nic tak strašného :). No a jediné už pak asi jenom omezení přenosové rychlosti kartou. Zde je potřeba říct, že to vadí jen u velmi málo her, např. ten SM 3D World a i to pomalé načítání není za tak strašné. Mám SD kartu class 10 se čtecí rychlostí 90 MB/s a 3D world načte do asi tak minuty a půl. Jinak mám i pomalejší kartu a všechny hry, co tam mám jedou v pohodě, např. Captain Toad, Mario Party 10 nebo Yoshi's woolly world.

No a co se týká zamrzání celé konzole, tak to se mi teď už dlouho nestalo. Vše načte na první pokus.

Takže asi tak... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No s tou pomalou prenosovou rychlosti urcite pocitam a to by me taky tak netrapilo. Zajimalo by me jak je to napr. s pripojenim konzole na internetu. Jestli je bezpecne pouzivat legalne zakoupene aplikace/hry s pripojenim na net, behem pouzivani tohoto "softmodu"(uz nevim jak se to oresne rika)

seth123: samozrejme riziko tu je to sem ochotnej podstoupit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta zpráva od setha byla asi pro mě :D.

seth123: Díky za radu, přidáno.

Lazyt: Tady je právě problém v tom, že pokud podle návodu přidáš DNS adresu do nastavení Wii U, tak si tím zablokuješ aktualizační servery. Tím pádem, když vyjde nějaká aktualizace pro tvou originální hru, nestáhneš si ji. Také je nedostupný eShop. Ale jinak všechny ostatní online funkce pro origo hry jsou stále dostupné. To je právě otázka, jestli chceš na konzoli hrát stahované hry, tak potom ty originální ani nemusíš kupovat. Anebo hrát pouze originální hry bez možnosti hrát stahované hry. Obojí je dost obtížné. Prozatím to jde, když ještě nevyšel nový FW. Ale později to bude horší.

Ono, očekává se úplný hack konzole, tzn. i načítání her HDD a to bez omezení firmwarem. Ale zatím si musíme vystačit s tímhle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Píšu jen, abych podpořil autora za dobrý návod. Předevčírem jsem si to přes noc všechno upravil, jakmile byla možnost na konzoli klasicky s 5.5.1E verzí a vše šlape bez problémů... místo loadiine.ovh chodím tedy přes http://www.wiiubru.com a pak opětovné spouštění přes MiiMaker. Vše jedu z karty Sandisk ultra 64gb microsd xc 10, kterou jsem vyndal z telefonu, je v redukci. Píši jen, abych návod potvrdil, dělal jsem to nezávisle sám na 99% stejně.o) Takže já jdu pařit, ať se daří.o) samozřejmě až se dostaneme ke spouštění z HDD, bude to dokonalost sama... zdraví skalní fanoušek Nintenda od dob SNESu.o) "See you next time!"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MarioCZ: Díky a gratuluji k úspěšnému zprovoznění... Co se týká webu odkud čerpat Exploit apod., tak je to jedno. Akorát ten můj z návodu tam má automatickou funkci, takže je to ještě trochu jednodušší a rychlejší. Ale jinak je to úplně stejné :) .

PS: Vidím, že máš celkem rychlou kartu. Mohl bys prosím tě zjistit, jak rychle ti najíždí SM 3D World? Díky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...tak jsem na to kouknul, je pravdou, že jediný SM 3D nabíhá trošku déle...takže:

1. do bílé obrazovky s "ovladačema" to trvá 6sekund

2. potom 31 sekund do hlavního menu hry.

3. loadování do hry 12vteřin.

Takže nic drastického, jako se psalo jinde i minuty atp., je pravda, že karta rychlá je.

Ostatní hry naprosto v pohodě.

PS: mám všechny hry co jdou na Loadiine. Jediné problémy které jsem měl bylo jedno spadnutí s Luigym(když za něj hrál malej) po prvím kole po "save" v právě SM3D, ale hraju jinak s Mariem a vše dále bez problémů. Minecraft byla hra, která mi zamrzla pokaždé, ale to ani nehraju( chtěl malej), takže to mi je jedno.o) ale jak říkám, vše ostatní bez problému, karta narvaná:o) Jako nintenďáckej patriot je škoda, že v čr je to toálně mrtvá záležitost, což byla vždycky už od mého mládí a to už je nějakej pátek...hlavně že to pak u mě každej chce pařit:o) a xko ani psko nikdo zapínat nechce.o) ať se daří...případně problémy pište sem, ať víme...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě je xenoblade chronicle x naprosto perfektní RPG(JRPG to není) zasazené do MMORPG světa bez multiplayeru :D . Na mě aspoň tak hra působí, je to takové wowko, které hraješ sám. Jestli máš rád roboty/transformery určitě to za vyzkoušení stojí, ke skellům se dá dostat za nějakých 20-30 hodin hraní. Hra má ale i nějaké technické problémy, protože je jedna z největších her na wiiu s obrovským open worldem bez loadingů, vybírá si to svojí daň, datový tok z optického média nestačí a věci se zjevují, datové packy na eshopu to trochu zlepšují ale né o moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám možná hloupé otázky, ale nemám v tom moc jasno. Měl jsem hacklé Wii a tam to byl zásah na systémové úrovni, pokud se nepletu. Ale tady kompletně všechno frčí přes SD kartu, ne? Ptám se proto, že kdybych náhodou Wii U prodával, tak prostě vyndám SD kartu, odstraním historii prohlížeče a všechno je čisté, ne? A pofachá mi ve stavu, kdy podle návodu zakážu update softwaru, stále online multiplayer u originální Mario Kart 8? A je nějaký způsob, jak se potom komplet hacku zbavit? Že bych třeba odstranil SD kartu, připojil se normálně k netu, ev. aktualizoval a konzole byla jako dřív i s přístupem k eShopu atd.? Díky mockrát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

janhrd: Mario Kart 8 vlastním, takže jsem si to ještě vyzkoušel a potvrdil, a všechny online funkce jsou po "hacku" a zákazu update plně dostupné. A to platí pro všechny hry. Hack jsem dal do uvozovek, protože jak jsi správně napsal, nejedná se o přímý zásah na systémové úrovni v tom smyslu, že bys něco musel do konzole nainstalovat a upravit. Tím pádem, po odstranění SD karty a historie (cookies) v prohlížeči, a popř. aktualizaci, máš konzoli jako novou. Ještě můžeš třeba dát tovární nastavení :) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

gambler82: Mě to taky někdy nejde. Nejlepší bude si tam ty obaly dát ručně. Stáhni si tento soubor: covers3d.zip, rozbal ho a celou složku vlož na SD kartu do složky apps a tam do složky loadiine_gx2. Potom jen zkontroluj, zda název příslušného obalu odpovídá tvému [iD] u názvu hry.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu