Spoiler

Původně napsal
Jeniczech
PS3 VS XBOX 360
31.1.2010
Předem chci požádat moderátory o zařazení hlasování kde budou čtyři možnosti: Mám PS3 a souhlasím s níže zmíněným, Mám PS3 a nesouhlasím s níže zmíněným, Mám Xbox 360 a souhlasím s níže zmíněný, Mám Xbox 360 a nesouhlasím s níže zmíněným.. Veškeré příspěvky nepocházející ode mě prosím mažte. Tato část fóra funguje pouze jako informativní..
Dnes jsem udělal menší objektivní UP-TO-DATE srovnáníčko PS3 a Xboxu 360. Myslím, že srovnávat tyto dvě konzole s Wii je naprosto scestné jelikož by šlo o srovnávání hrušek s jabkem.. Mým plánem je hlavně aktualizovat tento příspěvek s dobou minimálně jednou za čtrnáct dní. Aby měly lidé vždy možnost přesného rozhodnutí a nelitovali budoucí koupě.. Proto žádám Moderátory o udržení tohoto tématu (protože už jen zařazení tématu PS3 nebo Xbox 360 nebo Wii v rubrice pro PS3 pokec je hodně nedemokratické.. ) , po případě by mě mohly dát více pravomocí na tomto threadu, protože jsem si s ním dal dost práce a byla by škoda škoda, kdyby se tento příspěvek zašantročil ve vesměs neobjektivní a dlouhodobé debatě pod diskuzí PS3 nebo Xbox 360 nebo Wii..
Rozhodl jsem se tu popsat klíčové rozdíly mezi PS3 a XBOX 360. Předem chci říci, že vlastním obě konzole a v podstatě jde o to samé.. Obě mají své pro a proti.. Než se rozhodnete, do jaké z těchto konzolí jít, musíte se nejdříve rozhodnout, co je pro Vás prioritou. Chcete opravdu jen herní konzoly, která v budoucnu dokáže snímat vaše pohyby a rozeznávat Váš hlas nebo i něco, co již Vaše pohyby rozeznává (Eyepet), má možnost připojení third party volantů, přehraje Full HD filmy, obsahuje internetový browser, může fungovat jako HDTV tuner a v budoucnu nabídne 3D podporu.. Protože přesně takhle by se dal definovat rozdíl mezi XBOX 360 a PS3.
Pokud chcete konzoly speciálně kvůly hraní, tak bych asi momentálně šel do Xboxu.. Sice je tam placené online hraní, ale stojí to za to.. Nejpodstatnějším rozdílem je komunikace.. Člověk jednoduše u xboxu koupí oficiální headset a je to.. Vše funguje jak má. U ps3 je to věc daleko komplikovanější.. Člověk nejdříve shání headset, po té zjistí, že ten bluetooth prostě nefunguje jak má, při dobíjení nelze používat.. Z těchto důvodu je pak u hraní her jako MW2 velmi malá komunita lidí, která headsety používá.. U xboxu 360 headset vlastní 99 procent lidí. Komunikace mezi lidmi je také daleko jednoduší, protože se můžete spojit s kýmkoliv během jakékoliv situace, jeden hraje COD druhej fotbal a třetí brouzdá v dashboardu.. Tahle možnost u PS3 není, respektive je, ale jedná se buď o textovou formu, která je ale v průběhu hraní prakticky nevyužitelná. A nebo se lidé mohou spojit pomocí headsetu, ale pouze ve stejné hře.. Rozhodl jsem nekomentovat Exklusivní tituly, díky flamemům, které dokáže toto téma vyvolat, prostě se podívejte do seznamů dole a vyberte si, u které konzole se nachází pro Vás zajímavější tituly.. Ještě bych rád zmínil AA a Světelné effekty u obou konzolí, kde Xbox dokazuje díky lépe přizpůsobené grafické kartě maličko lepších výsledků.. Je to hlavně díky struktuře Cell procesoru u PS3, který funguje v konzoly jako človíček, který Vám pomůže se vším oč ho hra požádá.. Tj. vypomáhá více s grafickou akcelerací jelikož je Grafická karta v PS3 maličko slabší.. Komplikace s tím spojené si určitě dokážete představit.. Xbox 360 devkit vyhrál díky jednoletému náskoku a jeho jednoduchosti a stal se z něj standart. To znamená, že převážná většina Multiplatformovích her tak tedy díky této výhodě vypadá na Xboxu maličko lépe. Nicméně vývojáři se opravdu moc snaží a rozdíl je díky tomu minimální a rozeznáte ho pouze v případě, že Vám obě konzole běží na jedné FullHD televizi.. V neposlední řadě je také pro mnohé zásadním faktorem možnost zálohování her na X360 (tj. si můžete stáhnout hru na internetu nelegálně zadarmo)..
Daleko více se ale těším na budoucnost.. Již v brzké době nabídne Sony novou online službu, která by měla předčít i tu konkurenční.. Dále se rozhodla tato firma vydat cestou 3D (již v létě), která je velmi lákavá a opravdu se na ní moc těším.. Udajně mají být podporovány všechny již vyšlé tituly (což je velikánský náskok před konkurencí).. Otázkou ale zůstává na kolik to bude cesta effektivní, jelikož cena hardware který bude třeba pro tuto funkci (tj. 3D televizi, která možná skrývá v útrobách další CELL procesor) bude ve srovnání s cenou konzole naprosto drastická.. Takže vlastně již brzy dojde k ironii a PS3 velmi nenápadně přesedlá na nextgen, za který si ale budeme muset sáhnout do šrajtofle..
Microsoft se rozhodl vydat cestou Natal (Kamerka, která vás v podstatě přenese do hry a rozezná i Váš hlas). Jedná se o funkci zajímavou, pro mnohé možna lákavější než konkurenční 3D s přihlédnutím k ceně produktu, která zdaleka nedosáhne ceny 3D televize od konkurence.. Celé by se to dalo nazvat Wii-next gen, který Vám otevře pusu do kořán možná trošičku méně než konkurenční 3D, ale za daleko přijatelnější peníze..
TOP 40 exclusivních titulů pro XBOX 360
Cílem je hlavně ukázat, co můžete očekávat od této konzole.. Součástí mohou být hry, které vyšli společně i na PC, ale u konkureční konzole nevyšli..
Ace Combat 6: Fires of Liberation
Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts
Blue Dragon
Bomberman Live
Braid
Crackdown
Dead or Alive 4
Dead Rising
Fable II
Forza Motorsport 2 a Forza Motorsport 3
Frontlines: fuel of War
Gears of War a Gears of War 2
Geometry Wars: Retro Evolved
Geometry Wars: Retro Evolved 2
Guilty Gear 2: Overture
Halo 3
Halo Wars
Infinite Undiscovery
Kameo: elements of Power
Left 4 Dead a Left 4 Dead 2
Lips and Lips NO. 1 hits
Lost Odyssey
Mass Effect a Mass Effect 2
Ninja Blade
Ninja Gaiden II
Onechanbara: Bikini Samurai Squad
Perfect Dark Zero
Portal: Still Alive
Project Gotham Racing 3 a Project Gotham Racing 4
Ridge Racer 6
Saints Row 2
Shadowrun
The Last Remnant
Too Human
Viva Piñata
Warhammer: Battle March
Již brzy exklusivně na XBOX 360
Alan Wake
Crackdown 2
Fable III
Halo Reach
Splinter Cell: Conviction
TOP 40 exclusivních titulů pro PS3
Cílem je hlavně ukázat, co můžete očekávat od této konzole.. Součástí mohou být hry, které vyšli společně i na PC, ale u konkureční konzole nevyšli..
Buzz: Quiz TV
Crash Commando
Demon’s Souls
Disgaea 3
Echochrome
Everyday Shooter
FlOw
Flower
Folklore
GT5: Prologue
Heavenly Sword
Hot Shots Golf: Out of Bounds
inFamous
Killzone 2
LittleBigPlanet
LocoRoco Cocoreccho
Metal Gear Solid 4
MLB 09: The Show
Motorstorm a Motorstorm 2: Pacific Rift
Naruto: Ultimate Ninja Storm
Ninja Gaiden Sigma
Noby Noby Boy
PixelJunk Eden
PixelJunk Monsters
Ratchet & Clank Future: Quest For Booty
Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction
Resistance: Fall of Man a Resistance 2
Ridge Racer 7
Singstar
Siren: Blood Curse
Socom: US Navy SEALs Confrontation
Tekken 5: Dark Resurrection/Online
Time Crisis 4
Uncharted a Uncharted 2
Valkyria Chronicles
Warhawk
White Knight Chronicles
Wipeout HD
Již brzy exklusivně na PS3
God Of War 3
Gran Turismo 5
Heavy Rain
The Last Guardian
White Knight Chronicles (International Edition)
Určitě se najdou lidé, kteří se mnou nebudou souhlasit a nachází se u obou táborů. Chci jen říct, že přesně pro Vás tento článek není psaný. Jak jsem již na začátku napsal, mám obě konzole a obě denně využívám.. Nemohu říci, kterou mám raději, vlastně skoro bych favorizoval PS3 díky tomu, že to není jen konzole a že v mém obejváku vypadá (slim) daleko lépe než poněkud zastaralý design xboxu 360.. Výsledek si ale utvořte sami.. Protože nejpodstatnější faktory pro výběr konzole jsou tu napsané a je jen na Vás co je prioritní, bez čeho se obejdete a co Vám u konzole nesmí chybět..
u
Code:
Již brzy exklusivně na PS3
God Of War 3
Gran Turismo 5
Heavy Rain
The Last Guardian
White Knight Chronicles (International Edition)
mas spatne odkazy. Odkazuje to na alan wake a podobne...
Záložky