Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Jak připojit HDD od X360tky k PC? + Xport pro práci se soubory


<^KeNnY^>

Recommended Posts

Jak připojit HDD od X360tky k PC?

Protože se tady objevují dotazy, jak připojit harddisk od Xboxu k počítači, vypíšu vám tady všechny možnosti a i postupy k nim. Zdroj k tomu, jak rozebrat HDD je tady, "vypujčil" jsem si obrázky, jinak jde všechno z mojí hlavy ;).

Jsou tři způsoby, jak připojit HDD k PC. Nejdřív to napíšu ve zkratce a s výhodama, abych Vám ulehčil rozhodnutí, podle které možnosti budete postupovat :). Protože u dvou možnosti budete muset vyndat HDD z rámečku, návod rozdělim jen na dvě možnosti a druhá (B) se bude rozdělovat na A.) a B.), protože se budou lišit jenom způsobem připojení HDD k PC. Omlouvám se, že je to takhle divně rozdělený, jinak mě to nenapadlo :D.

Jenom pro jistotu :) Rámeček je ten umělohmotný "obal" harddisku od Xboxu, ve kterým je normální 2,5" disk.

Jedete na vlastní riziko, nebudu si brát na triko, když "vojedete" harddisk šroubovákem :P. A dejte si bacha na statickou elektřinu :)

A.) Transfer KIT

Koupíte si HDD Tranfer kit a HDD připojíte přes něj k PC. Je to nejjednodušší a poměrně i peněžně nenáročná alternativa, protože HDD vůbec nemusíte vyndat z rámečku a cena kabelu je kolem 300,-. Vlastně jediný, co budete potřebovat je transfer kit ...

B.) Rozebrání HDD

HDD vyndáte z rámečku. K tomu budete potřebovat šroubovák TORX-10, TORX-6, fén a nůž.

BA.)
Připojení přes SATA kabel k PC

Přes SATA kabel připojíte HDD na základní desku PC, takže budete muset sundat case od PC.

Pozn.: Pokud víte, že Vaše PC nemá SATA port na desce nebo se bojíte sundat case a nebo máte notebook, tak doporučuju postupovat podle bodu B.). Případně byste si mohli koupit řadič, ale to je dost zbytečný ...

Takže budete potřebovat
,
(+ nářadí na sundání case PC a rámečku od HDD).

Přiznám se, že tuhle možnost nemam odzkoušenou, protože nemam k dispozici stolní PC, byl bych rád, kdyby mi napsal někdo, kdo s tím má zkušenosti, určitě bude i nějaká odměna :).

BB.)
Externí konvertor

Koupíte si
, ke kterému připojíte HDD a připojíte ho k PC přes USB. Pokud jste zkušenější uživatel, tak to velice doporučuju, přes tento konvertor můžete připojit například i mechaniku od Xboxu nebo jakýkoliv jiný HDD. Jediný, co budete potřebovat je Externí konvertor (+ nářadí na sundání rámečku u HDD).

Já jsem volil tuhle možnost :).

No, doufám, že jste se už rozhodli, takže rovnou k postupu :). Pokud byste měli jakoukoliv doplnující otázku, tak se nebojte zeptat, můžete sem do topicu a nebo klidně PM :).

Ještě doplním, že pro práci s připojeným HDD k PC doporučuju program Xport 360 (download jenovější verze), s Xplorerem jsou někdy problémy, hlavně když máte 60 GB HDD.

9-11-2009-22-21-18.png

_________________________________________________

A.) Transfet KIT

Myslim, že zde není co vysvětlovat, jen připojíte kabel jedním koncem k harddisku a druhý přes USB do PC.

xbox-360-hard-drive-transfer-20070426021943688-000.jpg

Koupit ho můžete například zde nebo na ebayi a nebo se i pravidelně objevuje na aukru, tam je ale pod názvem Transfer Cable.

B.) Rozebrání HDD

Co k tomu budete potřebovat?

1.) Šroubovák 1x TORX-6

2.) Šroubovák 1x TORX-10

3.) Tenký nůž a fén

Pozn.: Njelepší by bylo mít ty Torxi, ale když to jinak nejde, sundáte je i s normálním šroubovákem, který odpovídá velikostí. I když šroubky jsou potom trošku ojetý ... já už jeden nenašroubuju :D

Postup

1.) Vemte si TORX-6tku, položte si HDD, tak jak je na obrázku a odšroubujte 3 šroubky ze spodní strany HDD (dva nahoře a jeden dole vlevo). Ted pozor! vpravo dole je samolepka MS, pokud ji strhnete, přijdete o záruku na harddisk, takže vemte fen a na nejnižší stupen ji chvilku (3-5 minut) zahřívejte, ale z větší vzdálenosti, aby se nic nestalo HDD (jen pro jistotu). Potom jí zkuste pomalu odloupnout nožem, pokud nepujde, tak jí zahřejte trošku víc :).

Pod samolepkou je čtvrtý šroubek, až jí sundáte, tak ho odšroubujte a sundejte horní kryt HDD (ten horní s chromovaným štítkem, jak je na něm napsaná velikost HDD). Mělo by to jí lehce, hlavně na to nejděte silou, jenom to odtlačte od okrajů a pak by to mělo jít skoro samo :).

xbox2.jpg

2.) Teď uvidíte čtyři TORX-10tky, takže je odšroubujte a sundejte ten kovový list.

xbox3.jpg

3.) Ted už vidíte samotný 2,5" harddisk, odpojte kabely. V tuhle chvíli doporučuju kouknout na video, protože tohle se špatně popisuje :).

Kovovej case, ve kterym je Harddsik sasunutej trošku nadzvedněte a harddisk vytáhněte ven ˇˇ.

Pozn.: Pokud Vám nepůjde kabel odpojit, tak HDD nejdřív trošku povytáhněte ven a kabel odpojite až potom.

xbox5.jpg

A harddisk už je venku, congratz ;) Ted už ho stačí jen připojit k PC.

BA.)
Připojení přes SATA kabel k PC

Co k tomu budete potřebovat?

1.)

2.)

+ Nářadí na sundání case u PC , to tady popisovat nebudu, je to u každýho trošku jiný

Postup

1.) Připojte Sata kabel k HDD

2.) 4-pinový konektor s redukcí na napájení přes sata kabel a připojte k HDD

3.) Oboje připojte na základní desku PC

BB.)
Externí konvertor

Co k tomu budete potřebovat?

1.)
Samozřejmě můžete koupit i jiný, důležité je, aby šel ze SATA na USB.

Postup

1.) Připojte konvertor k HDD a USB kabel do PC

2.) Připojte napájení do elektřiny a použijte redukci ze 4-pinu na SATA power konektor, který připojíte k HDD

ide-hard-drive-adapter-usb2.jpg

Doufám, že jsem pomohl, jsem ted na chatě a nemůžu moc na net, takže mam aspon čas na tutorialy :cheff:. Jak už jsem řikal, volil jsem možnost BB, protože ten konvertor má obrovský využití, jediná nevýhoda je ta cena.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 66
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

  • 1 month later...

Čau, tohle už jsem dělal několikrát, ale od tý doby co byl Dashboard 8955 se mi zabanoval HDD, určitě víš jak ;), teď však s 9199 jde zase instalovat hry na HDD, ale zkoušel jsem to s Xplorerem360 na pc a ten mi neukázal Partition3 - ukázal, ale ne jeho obsah...

Takže jsem si sehnal xport360 - stejná verze 2.12 už ho mám asi měsíc, zkoušel jsem přes něj kopírovat, ale nejde to :( Můžeš mi nějak poradit?

Mimochodem HDD zapojuji přes transfer kit, který jsem k HDD dostal, ale zkoušel jsem to i přímo přes SATA zapojit, ale nejde to ani tak...

A ještě něco co se netýká mého dotazu, Microsoft prý zasílá transfer kit zdarma, ale neřekl bych, že do Evropy :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, s timhle jsem se už setkal, doufám, že si to pamatuju :). Mam WN 7, takže jestli máš jinej OS, asi budeš muset trošku hledat. Skočil jsem do Ovládací panely\Uživatelské účty a zabezpečení rodiny\Uživatelské účty\Změnit nastavení nástroje Řízení uživatelských účtů -> Nikdy neupozornovat -> OK a už to běželo :).

S tim trasnfer kitem jsem to taky slyšel, je to hlavně na zahraničních forech - přímo nahranej rozhovor se servisákem. Ale jak je to u nás ti neřeknu ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim' date=' s timhle jsem se už setkal, doufám, že si to pamatuju :). Mam WN 7, takže jestli máš jinej OS, asi budeš muset trošku hledat. Skočil jsem do Ovládací panely\Uživatelské účty a zabezpečení rodiny\Uživatelské účty\Změnit nastavení nástroje Řízení uživatelských účtů -> Nikdy neupozornovat -> OK a už to běželo :).

S tim trasnfer kitem jsem to taky slyšel, je to hlavně na zahraničních forech - přímo nahranej rozhovor se servisákem. Ale jak je to u nás ti neřeknu ...[/quote']

Ok snad pomůže, mám taky Win7 64bit a docela mě to štvalo pálit furt dema :(

edit: tak jsem se tam podíval a už tam mám Nikdy neupozorňovat, takže tím to nebude :(

Xplorer360 mi jedinou ukázal Partiton2, jakoby soubory na ní, a Xport360 jakoby když sem se souborem najel na tu složku např. 0000000000000000(000... :D) tak to dělalo jakože to nejde :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Xplorer je už zastaralej ... ten Xport by měl fungovat, já mam 32-bitovej systém a verzi programu taky 2.12 a funguje bez problémů. Viděl bych to ale na problém s OS, takže vyzkoušet na jinym PC, případně to spustit jako správce a pohrát si s kompatibilitou :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok snad to nějak vyřesím, už se s tím se*u dost dlouho :( S pc trochu dost umím takže se zkusím popř. podívat do registrů a podobných kravin(v nejhorším případě), jinak teď mám možnost zkusit na WinXP takže uvidím, jestli to jde tam...

edit: zkousel jsem na xp, tam to slo, na win7 mi to porad nejede...:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

Ahoj, ja by som potreboval pomoc tak keby bol niekto ochotny dakujem. Mam 20Gb HDD a transfer kit - vsetko zapojim usb vsuniem do pc, spustim program xport360 alebo xplorer360 a v tom momente sa mi vypne pc alebo cely zamrzne. Neviem kde moze byt chyba, skusal som to viac krat, reinstaloval som xplorer aj xport a nic. Vie niekto pomoct ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu