Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

PS 3 HDD - jak se dostanu k datům?


Jany47

Otázka

Ahoj.

Mám problém a prosím o pomoc. Jde o to, že jsem vlastnil PS3 se 40GB HDD. Na tom HDD jsou pro mne a mou rodinu nenahraditelné soubory v podobě fotek a videí. Nenahraditelné v tom směru, že nejsou nikde jinde nežli tam. Konzoli již nemám z důvodu poruchy mechaniky. Kamarád měl o ni zájem tak jsem mu ji prodal za nějaké drobné. Nechal jsem si HDD který fungoval do doby něž jsem prodal dobře. Naivně jsem si myslel, že když později najdu někoho kdo má také PS3 a nechá mne u jeho konzole prohodit HDD, že si budu moct překopírovat fotky a videa přes USB. Kamaráda jsem našel se stejným typem PS3 (tlusté), ale jen s tím rozdílem, že on má 80 GB HDD. Vložil jsem tedy svůj HDD do jeho konzole a ouvej... Po zapnutí PS3 se na obrazovce ukázal text v AJ, něco ve smyslu, že to chce software 4,76 nebo snad i starší jestli jsem to dobře pochopil. Kamarád nemá internet já už v dnešní době ano. Vzal jsem tedy jeho PS3 ke mě a připojil do nich kabel na internet. Byl jsem přesvědčený, že to nějak půjde. Ale bohužel se nic nezměnilo.

Takže nevím co dál. Myslím si, že by mi mohlo pomoct, kdyby jsem ještě stále měl CD, které bylo v balení PS3 při zakoupení. To jsem dávno vyhodil. Ale to je jen nápad. Pro upřesnění musím dodat , že já v době, kdy PS3 fungovala také internet nevlastnil. Jen jednou jsem kdysi měl PS3 u kamaráda, který je připojil k internetu.

Na tom HDD je asi 5 GB fotek a videí. Že jsem mnoho věcí měl udělat jinak vím sám. Nyní bych ale poprosil o nějaké řešení, které musí existovat. Tím nemyslím dát HDD k nějakým profíkům, kteří se zabývají záchranou dat. Ty by bylo velmi drahé. To je jako poslední možnost.

Předem děkuji za odpověď.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

19 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

No ještě jsem nevlastnil externí HDD a vždy, když jsem vypaloval DVD nebo CD, tak se něco pokazilo. No prostě jsem hlupák. Já to přiznám. Taky jsem si myslel, že to bude hračka až prohodím HDD v jiné PS3. Také mne napadlo ho připojit k PC, ale úplně přesně nevím jak. Když jsem skříň od PC otevřel, zjistil jsem, že připojit by šel, ale na místo hlavního a jediného HDD, který tam je, což nemůžu. Když si tedy poradím s připojením k PC půjde to určitě? Máš s tím zkušenost? A nebo myslíš připojení k PC přes USB? V tom případě existuje nějaký propojovací kabel, který by na jedné straně měl vše potřebné k HDD a na druhé USB?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Kup si externí box na 2,5" HDD a normálně si z toho disku udělej externí disk, který potom připojíš do PC přes USB. Nicméně dost pochybuju, že data na tom disku budou uložená v takové podobě, že si budeš moct ty fotky a videa jednoduše zkopírovat do PC. Obávám se, že jediná cesta je ten disk šoupnout do původní PS3, se kterou je spárovaný a z něj si to zkopírovat na flashku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

S tím boxem je to super nápad. Alespoň do budoucna využiji ten HDD. Díky. Sdílím stejné obavy, ale naději mi dává, že fotky byly ukládány na PS3 ve formátu JPG, takže je snad možné, že se k nim nakonec dostanu. I když třeba na PSP jsem musel vložit některé soubory přímo do specifické složky, aby se staly viditelné. Když ona složka na paměťové kartě nebyla, musela se vytvořit. Jinak původní PS3 na 95% už asi neexistuje. Ten box bych si rád koupil hned, ale v běžném obchodě s elektronikou ho asi neseženu že?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

No pokud původní PS3 neexistuje, tak to už se k těm datům asi v životě nedostaneš. Jinak ty názvy složek atd. to funguje na PS3 podobně, ale u externích disků a flešek, který k PS3 připojuješ. Obávám se, že ten interní disk z PS3 bude po připojení do PC bez zformátování nečitelnej...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

Informace o možnosti zpřístupnění dat z PS3 HDD na PC se docela různí, zatímco např. TADY se to v rozsáhlé diskuzi jeví jako nemožné, tak zase TADY se údajně pomocí nějakého SW lze minimálně k fotografiím a videům dostat. Nezbývá než vyzkoušet a doufat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Asi mám pro tebe bohužel špatnou zprávu. Osobně mi odešla ps3, na hdd jsem měl pár fotek a pár soukromých videí a po připojení k pc se mi na hdd nic neukazovalo. Až po zformátování se mi hdd z ps3 jako externí disk vůbec  zobrazil.

Jinak ten rámeček v běžném elektru asi ne, nevím odkud si, možná v nějakém showroomu třeba alzy nebo mironetu, kde mají dnes otevřeno by ho snad mohli mít.

EDIT: Zkoušel jsem to pár dní rozchodit, zkoušel jsem i ten sw z drakova odkazu a nakonec jsem se musel smířit s tím, že o ty fotky a videa jsem přišel. No a od té doby zálohuju všechno

Upraveno uživatelem Mandaz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Snažím se dopátrat, co se stalo s PS3, které jsem vlastnil. Ještě je stále malá šance, že existují. Musím si to ověřit.

Mandaz potvrdil, co jsme tak nějak tušil. Ještě stále uvažuji o tom, jestli by přeci jen nepomohlo, kdybych vlastnil CD, které bylo v balení PS3 při zakoupení. Jestli by to mělo nějaký vliv. Napadlo mne to proto, že když jsem si půjčil ty PS3 od kamaráda do kterých jsem vložil svůj HDD, tak v mechanice měl film na DVD.  Při zapnutí PS3 se mechanika roztočila a snažila se načítat data. Když jsem se ho pak ptal jestli i on nemá ono CD, tak mi tvrdil, že při zakoupení jeho PS3 s 80GB HDD v balení žádné CD nebylo. Po vložení mého HDD se na obrazovce ukázalo, že to chce Update 4.76 nebo pozdější. Prvně jsem to asi špatně přeložil. Co si o tom myslíte? Zůstal mi obal. Píše se na něm Update verze 2.0  Hm.. Tak jen kdyby někdo snad měl CD z Updatem 4.76, což asi pochybuji - nebo?

Jinak vyzkouším, co se dá.

Všem vám moc a moc děkuji. A taky děkuji za ten odkaz Draku. Sám bych to na netu  asi nevyšťoural. Malinko bude problém překlad, ale s tím si nějak poradím.

A kdyby se někomu chtělo mi poradit, jaký si mám koupit externí box 2.5 tak budu rád. Na trhu jich je celkem dost. Podle čeho bych se měl řídit..

Dál budu sledovat toto téma a čekat na spásnou odpověď či radu. Až zkusím možné a nemožné, tak dám vědět, jak jsem uspěl.

Ještě jednou díky všem.

Honza

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Osobně jsem si kupoval tohle pouzdro a bohatě stačí https://www.alza.cz/axago-adsa-1s3-slimport3-d2141534.htm

U pouzdra jde snad jen o to, aby se nápajelo současně tím usb kabelem, kterým je připojený k pc. Abys ho nemusel připojovat k pc dvěma kabely.

 

Tak ps3 jsem žádné cd neměl. Pokud ti jde o update, můžeš ho do ps3 nahrát i pomocí flashky. Stáhni si ho tady https://www.playstation.com/en-gb/get-help/ps3-system-software/

a tady máš cz návod https://www.playstation.com/cs-cz/get-help/help-library/system---hardware/system-software/updating-the-playstation-3-system-software-using-the-safe-mode-m.ps3/

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Když jsem se snažil před týdnem dostat k těm datům a zjistil, že nepomohlo ani připojení kabelu na internet napadlo mne to samé. Hned jsem běžel k PC a na flasku jsem si stáhnul potřebný Update. Pak ji vložil do PS3. Bohužel se nestalo nic. Buď proto, že soubor nebyl vložen do nějaké specifické složky pod určitým názvem který PS3 umí přečíst a nebo to nejde. Ale spíš asi ta první možnost. To, že se na obrazovce ukázalo, že to chce vůbec nějaký Update mi dává naději, že by se dílko jednou mohlo podařit. Teď mne napadlo zkusit vypálit Update na CD/DVD. Mohlo by to fungovat? A jestli někdo ví, jak přesně vytvořit a pojmenovat složky do které bych stažený Update vložil, tak zkusím ještě jednou tu flashku.

Moc díky za rady ohledně toho externího boxu. Je to pro mne velmi užitečná  rada, jelikož bych ho používal i na satelitní přehrávač Technisat pro kopírování nahraných pořadů a také na druhý satelit HUMAX, který umí nahrávat pořady, ale musí být připojen externí HDD. Vtip je v tom, že každý z obou zmiňovaných má jen po jednom USB vstupu, čili kdybych si koupil ten se dvěma kabely, tak ohledně satelitu HUMAX by byl k ničem. Technisat má svůj HDD, ale také jen jeden USB vstup, takže jestli tomu dobře rozumím v obou případech, co se týká satelitu by byl nevyužitelný že. Omlouvám se za nevzdělanost v tomto směru. Věřím, že kdejaký školák by mne s vědomostmi o těchto věcech strčil do kapsy.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Ten samotný update ti v ničem nepomůže, protože tvůj disk je svázaný s tou jednou konkrétní konzolí a pokud ho dáš do jiné, tak se ti po updatu firmwaru ten disk akorát zformátuje, konzole bude v továrním nastavení s updatovaným FW a data budou fuč. Takže buď rád, že se ti to zatím nepovedlo :biggrin: Jen v té původní konzoli by se ti měli po případném updatu FW objevit normálně všechny soubory, co tam byly. Jinak ohledně externího boxu jsem ti posílal soukromou zprávu.

EDIT: Otázkou je, jestli si ten disk konzole nezformátovala ještě před tím, než to po tobě chtělo ten update. To bys už měl po problému...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Uf..

Ne jsem si jistý, že zapůjčená konzole do které jsem vložil svůj HDD nic neformátovala. Dá se říct, že hláška na obrazovce s Updatem naskočila během 2 sekund a dál nic. Žádná načítací čára, žádný ubíhající čas, žádné varování atd. Prostě nic.. Ty data tam stále jsou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Jany47, to ti pak určitě nepomůže ani vypálení update na cdčko.  Jinak mám obavy že je to tak jak napsal kolega nade mnou. Pokud nebudeš mít tu svou původní konzoli, update ti nejspíš přepíše data. Osobně to ale zkusené nemám, takže to nemohu potvrdit. Jinak jak máš přesně pojmenovat složky máš v tom českém návodu co jsem tu minule postoval

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Ten hdd ze své staré ps3 jsem zkoušel v noťasu (win8) a pak ho zkoušel najít i v tom programu. Bohužel ani při jednom postupu se mi hdd nezobrazil jako extrerní disk. Při pokusu o vložení do nové ps3 jsem měl stejný problém jako ty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
před 30 minutami, Jany47 napsal:

Mandázku v čem byl problém, když jsi zkoušel ten postup z Drakova odkazu? HDD se nezobrazil.. A proč tedy chtěla zapůjčená konzole po vložení mého HDD Update 4.76? Na to aby následně bez varování naformátovala HDD?

Update to chce podle mě proto, protože na konzoli byl v minulosti FW uživatelsky updatován, takže při výměně HDD (=uvedení konzole do továrního nastavení) se musí dodat stejný nebo vyšší FW, na kterém konzole naposledy jela.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Došlo mi, že data z HDD pro PS3 se nedají zobrazit v PC z důvodu, že PC běží v souborovém systému NTFS a PS3 používá FAT 32. Možná to nebude jen ten důvod, ale dokud nezjistím, jak přinutit PC k tomu, aby jej rozpoznal nepohnu se dál. Asi zkusím stránky PC-HELP. Bohužel nejsem nikdo od IT, takže nevím jestli je vůbec reálné, abych obrazně z kočky udělal psa a nebo něco mezi tím. Možná existuje nějaký konvertovací program a za jeho pomoci to třeba půjde.

Znovu všem zúčastněným velké poděkování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu