Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Flashnuté 3DS - uprade?


Wlashack

Otázka

Ahoj, koupil jsem na Aukru flashnuté 3DSko. Jenže jsem v této oblasti poměrně laik. Vím jen, že hry stahuju pomocí CIA Angel přímo z konzole, stahují se na vloženou SD kartu. Dále mám v 3DSku vloženou ještě R4i kartu, která ale jak jsem pochopil s tím nemá moc společného, běži na ní emulátory pro NES/SNES atp. Dále mám v menu další položky které asi souvisí s tím CFW.

Do nedávna fungovalo všechno včetně stahování updatů her, online trading v Pokémonech X atd. Teď ale přestala online funkcionalita včetně updatů, nicméně stahované hry frčí dál a možnost stahovat hry taky. Pro plnou funkci to chce Updated System Software. Jde mi o to, že mám strach, že když update provedu, o CFW/Flash přijdu, což je asi 100%ní.

Mohu nějak identifikovat jaký druh CFW mám a jak jej bezpečně updatovat, případně dají se konzole s CFW vůbec updatovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2 odpovědi na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Ahoj. Nedávno jsem si softmodnul Old 3DS XL. Nejsem žádný odborník, ale zkusím na pár věcí odpovědět.

Je těžké z tvého popisu určit jaký hack tvé koupené 3DS má. Dá se ale očekávat, že to buď bude v dnešní době nejpopulárnější arm9loaderhax (zkráceně a9lh) nebo starší (a teď už zastaralý) menuhax. Možná tam máš ještě něco staršího, což by se dalo odhadnout podle toho, jestli můžeš instalovat tzv. non-legit CIA suobory, jak spouštíš instalátor CIA souborů nebo jak spouštíš Homebrew Launcher nebo podle dalších indícií. Ale ve starších způsobech hackování se nevyznám.

Každopádně v současnosti se určitě doporučuje přejít (nebo udělat u nehacklých 3DS) Arm9loaderhax, který umožní mít v systémové paměti 3DS permanentně upravený systém (tzv. sysNAND). Jak to udělat skvěle popisuje návod na http://3ds.guide. Vřele doporučuji si ho alespoň přečíst.

Jestli máš tímto způsobem hacknuté 3DS (tedy máš nainstalovaný a9lh (spolu s  luma3ds, což je něco, co se dá považovat na custom-firmware, i když systém jen upravuje) se dá otestovat tak, že vypneš 3DS, vyjmeš SD kartu a konzoli zapneš. Máš-li tam a9lh + luma3ds, měl bys vidět na horním displeji nastavení a informace Luma3DS. ( Myslím, že se do tohoto nastavení dá alternativně dostat i bez vytahování SD karty -- při zapínání podržíš Select tlačítko ).  Tohle ale platí skutečně jen máš-li a9loaderhax a nainstalované luma3ds.

Momentálně (k tomuto datu) platí, že při instalovaném arm9loaderhax(!!!) je možno bezpečně updatovat systém na oficiální verzi 11.2.0. Updatovaním o TENTO druh hacku nepříjdeš. Nejsem si vůbec jistý, jestli to platí i pro jiné druhy hacku (např. menuhax), ale myslím si, že NE(!!!) a v tom případě buď neupdatuj a nebo (lepší volba) postupuj podle výše uvedeného návodu a nainstaluj si a9lh (plus další nástroje).

Pokud je mi známo, tak se a9loaderhax spouští velmi krátce po zapnutí konzole. Spouští se na ARM9 procesoru, který je v 3DS (v běžném modu) používán právě na všechny security testy. Tím pádem jsou tyto obcházeny. Pokud se provedou úpravy podle návodu, bude a9lh spouštět další program - luma3ds, která provádí další úpravy systému. To vše se provádí při každém zapnutí 3DS -- tedy permanentní hack. V důsledku se celek chová, jako by byl nainstalovaný upravený "custom" firmware. Což je věčná snaha všech hackerů u všech konzolí. Podle posledních informací, existuje další nový hack (sighax), který možná povede ke skutečně instalovatelnému CFW. Někteří ale spekulují, že už to v současné době ani nemá valný smysl -- systém je otevřený  tak, jen se vše bude ještě snadněji instalovat.

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Máš pravdu, 3DS obsahovalo A9H. Takže jsem jen provedl upgrade všeho co šlo v položkách FBI a Luma3DS a potom udělal update FW normálně přes menu. Všechno funguje jak má. Moc díky! Jelikož plánuji upgrade na New 3DS XL tak doufám, že to u toho nového zvládnu celé sám. Ačkoliv jsem dost pokročilý např v úpravách Androidu, tak ten návod moc jednoduše nevypadá, jelikož tam je hodně proměnných. 

Každopádně díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu