Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Propojení DVD mechaniky a ntb


Darxie

Recommended Posts

Ahoj, asi to bude dost laická otázka, ale tohle vsechno se teprve učím. Už třetí den se snažím vypálit hry na xbox 360z notebooku HP. Mám vypalovačku Liteon ihas124, propojujuji s ntb pomocí SATA/USB kabelu. Problém je, že se mi ani nepovedlo najít firmě are stock a navíc mechanika sice svítí, ale neotevře se. fW stock hlásí chybu při instalaci.

nevíte jestli jsem něco nevynechala nebo kde dělám chybu, že se nedostanu ani přes první krok tutorialu?:D

 

díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Ahoj, slovní spojení "firmě are stock" nedává smysl, můžeš to nějak podrobněji popsat? Co znamená, že "fW stock" hlásí chybu při instalaci? (opět prosím blíže popsat).

Jinak pokud máš tu iHAS mechaniku připojenou k NTB přes USB kabel, potřebuješ ještě vyřešit její napájení (po USB to nejde). To nějak máš? A pokud ne, tak mechanika že ti nejen neotevře plotnu, ale ani se ti nepřihlásí k použití.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Však on tam je :) Ta "delší" část v konektoru je pro napájení, ta "kratší" část je pro datový kabel. Bohužel kabelem který máš to nezprovozníš, jelikož ten konektor na konci kabelu ti zakryje celý ten konektor v mechanice a jelikož na druhém konci toho kabelu je jen USB (proto jsem se na to ptal), tak do mechaniky pouštíš jen +5V. Proto se ti sice zobrazuje ve správci zařízení, ale nefunguje její napájení.

Ten kabel který máš je spíše k SATA zařízením, kterým stačí pro svoje napájení to, co leze ven z USB, tj. těch +5V. Typickým příkladem jsou např. 2.5" HDD, kterým stačí napájení z USB. Kdyby to byl ale klasický 3.5" HDD do PC, tak ten taky nerozjedeš s tímto kabelem.

Tzn. co potřebuješ ty, pokud máš tedy jen notebook, je zvlášť napájení a zvlášt  datový kabel,přičemž pro napájení musíš použít nějaký adaptér na 12V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu