Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

zamrznutí a restartování po vložení hry do mechaniky


kopricek

Otázka

Zdravím,
Mam takový menší problém. Nedávno jsem dostal za pár korun nefunkční xbox na díly a zjistil jsem, že konzole v pohodě funguje ( Jasper BB ), ale má podivnou vadu.
Všechno se zapne a běhá OK do doby, dokud do mechaniky nevložím DVD s hrou. Zapnu xbox, nechám jej naběhnout. V dashboardu vložím do mechaniky hru, mechanika chvíli načítá ale nedostanu se do fáze, že bych hru spustil. Ještě při načítání se jakoby načítání zastaví, LEDka xbox ( zapínací ) začne blikat, jakoby se mechanika vysouvala a xbox zmarznul. Po asi 5 vteřinách se xbox sám restartuje a mechanika nenačítá, stále bliká LEDka vysouvání. V dashboardu zmáčnku tlačítko vysunutí mechaniky a mechanika se jakoby "zapne" a xbox ji zase rozpozná, ale zamrzne znovu xbox, je-li v ní hra. Mechanika není flashnutá ( předchozí majitel nenechal xbox flashovat ani jej neotevíral  a byl první majitel ). Nejpodivnější je, že když dám do mechaniky DVD s filmem, tak ten se v pohodě spustí.
Momentálně nemám jinou mechaniku na výměnu, ale nevěděl by někdo, jestli to způsobuje opravdu mechanika popř. jestli je chyba někde jinde ? Konzole je škoda ze zbavovat, páč je v hodně dobrém stavu, jenom má tuto vadu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4 odpovědi na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0
  • Moderators

To vypadá na problém s mechanikou. Obvykle bývá chování, které popisuješ, způsobeno nesprávným DVD klíčem ve FW mechaniky. Ale jelikož seš si jistý, že do mechaniky nikdo nezasahoval a není tak možné, aby byl v mechanice jiný DVD klíč než ten, který tam patří, pak mě napadá jedině HW vada (čemuž ale zase nenasvědčuje to, že mechanika přehrává DVD filmy).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Osobně vůbec nevím, kde začít. Jenom mě tak drobet napadla kuriozitní věc, že by byl špatný nějaký kondenzátor či něco se šťávou mechaniky, páč při filmech se mechanika točí o dost pomaleji a tiššeji než při hraní het. Zároveň jde divné, že se jakoby mechanika zasekne a xbox zamrzne v momentě, kdy má být CDčko roztočené na nejvyšší rychlost, ale nevím, asi je to blbost. Skusím mechaniku přeflashovat a popř. potom nějak vyměnit, ale je to docela zajímavé. Osobně jsem měl xbox s mechanikou s jiným klíčem, ale ta způsobila to, že vše přečetla jako DVD film a nezasekla a nerestartovala xbox.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

Ano máš pravdu, že běžné chování mechaniky s nesprávným DVD klíčem je takové, že všechno, vč. her, načítá jako DVD film. Zkontroluj záruční plombu, že do konzole opravdu nikdo nelezl.

Jinak s rychlostí otáček si nedělj starost, je to dáno tím, že DVD filmy se přehrávají sinlge speed (1x) rychlostí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Konzole určitě otevírána nebyla. Plombu měla, tu jsem již strhnul, ale zároveň je tohle docela zajímavé chování. Inu, skusim z toho vytáhnout klíč a přeflashovat ji popř. sehant na zkoušku jinou mechaniku, jestli to bude dělat i s ní. Jestli jo, tak bude chyba asi někde jinde. Jinak díky za rady ;-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu