Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Výměna hdd v PS4 za větší, obnova všech dat z původního disku ?


liborpoulik

Otázka

Zdravím, vím, že už tady jedno téma na výměnu hdd v ps4 je, ale moudrý z toho moc nejsem.

Chtěl bych vyměnit hdd alespoň za 2 TB, kupříkladu tenhle https://pevne-disky.heureka.cz/seagate-barracuda-7200_12-2tb-7200rpm-sata-64mb-st2000dm001/#

Zásadní problém je v přesunutí veškerých dat na nový hdd bez potřeby stahovat znovu updaty do her a digitálních verzí, což je u mě asi 85Gb, cca 30 hodin stahování.

Ps4 umožnuje kompletní zálohu hdd, co jsem zjistil, ale jak můžu připojit nový interní disk externě, kupř. přes redukci sata-usb, pokud něco takového existuje a vytvořit přesnou kopii hdd v ps4, resp. bud mi potom nový hdd fungovat tak jako ten starý ?

Musel bych tedy koupit ještě klasický externí hdd, třeba zde http://aukro.cz/externi-2-5-disk-320gb-usb-3-0-i6745260438.html a na něm vytvořit kompletní zálohu z ps4 a poté přesunout data na nový 2 TB hdd ? Má každý externí hdd napájení přes usb, nebo musím koupit ještě externí zdroj ?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Možná máš lepší způsob jak získat další místo jednoduše připojením externího USB 3.0 disku. Tato možnost je od nového Firmware 4.5 co zrovna vyšel. Funguje to stejně jako interní, jde na něj stahovat i instalovat hry.Podporovaná velikost až do 8TB a nemusíš shánět 2,5 palce disk navíc maximálně 9 mm vysoký,což jsou požadavky na interní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

Tady máš případně step-by-step pro všechny modely PS4 - https://www.playstation.com/cs-cz/get-help/help-library/system---hardware/storage---data/upgrade-playstation-4-hdd/

Jinak jak už tu bylo řečeno, ten HDD z tvého odkazu je desktopový (pro PC), ty musíš hledat v kategorii 2.5" HDD a výškou max. 9 mm. Seagate nabízí pro PS4 2TB Game Drive (ALZA), ale doporučuju zvážit alternativu modelu SSHD (ALZA). Já ho teď požizoval a chystám se k tomu stejnému, co ty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

O tomhle samozřejmě vím, že si můžu zálohovat data na usb zařízení, i to dělávám kvůli záloze savů, tak velkou flashku, řádově stovky GB ale nemám a externí hdd také ne, takže pro mě nejjednodušší cesta je dokoupit ještě externí hdd a pak to zpátky nakopírovat,  jinou možnost nevidím.

Externí hdd natrvalo vedle konzole mít nechci, nepřijde mi to praktické.

Jinak, ten hybridní disk je prý 5x rychlejší, což by se hodilo hlavně při načítání loadingu ve hrách, můžu počítat třeba se zkrácením načítání na polovinu ?

Instalace her bude asi také rychlejší o to mi ale tolik nejde, klasická ps4 500gb instaluje zhruba rychlostí o něco málo víc, než 1GB za minutu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu