Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Stálé napájení externí disku


xholy24

Otázka

Zdravim. Chci se zeptat, zakoupil jsem si nový externí disk WD Passport 2,5" 1TB k i xboxu. Nastavil jsem napájení na Energy saving i dobu nečinnosti na 1 hodinu a vypne. A externí disk stále bliká, že je furt napájenej. Xbox vypadá že opravdu vypnutý přitom. Vyzkoušel jsem všechny 3 USB na konzoli a stále bliká disk. Neví někdo jak nastavit, aby se vypl disk ? Přijde mi zbytečný aby běžel neustále, když je vyplá konzole. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

7 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0
  • Moderators

No, chvíli jsem hledal a názory a zkušenosti se různí. Faktem je, že se stejným problémem se potýká celá řada uživatelů, ale že bych někde našel jasné a konkrétní řešení, to ne. Pokud ti nedělá problém angličtina, stačí zadat do vyhledávače "xbox one turning off external storage".

Z toho co jsem načetl tak někteří tvrdí, že je to "nekompatibilitou" daného modelu HDD s Xboxem (osobně se k této možnosti moc nepřikláním, i když si teď uvědomuji, že na trhu existují externí HDD. které jsou jakože určené pro Xbox One), některým pomohlo určité nastavení v Power Settings (lze se dočíst např. na odkaze níže), jiní zase tvrdí, že LED sice bliká, ale že disk se netočí, takže je v podstatě v power saving módu (mimochodem zkoušel jsi, jestli se ten tvůj HDD po vypnutí konzole točí?).

https://forums.xbox.com/cs-CZ/thread/0DCC4975-15AA-4F0F-ADA2-5242EBEB73CA

V neposlední řadě jsem našel na oblibeném hlasovacím portále Xbox právě volání po tom, aby bylo úplné vypínání ext. HDD zaintegrováno do systému Xboxu (s hlasováním v celkem nedávné době), z čehož teda usuzuji, že to řada uživatelů dodnes pokládá za nevyřešené. V takovém případě bys nemohl asi dělat víc, než přidat svůj hlas :unsure:

https://xbox.uservoice.com/forums/251650-console-hardware-accessories/suggestions/6041720-external-hard-drive-can-be-put-to-sleep

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

Nejsem si jistý, jestli zůstávají napájeny po vypnutí konzole všechny USB porty (v Instant On režimu nejspíš ano), ale pro účely vypínání ext. úložišť tam pro to byla přidána právě ta položka "When Xbox is off, turn off storage", tj. ačkoliv zůstane USB port pod napájením, HDD by to mělo vypnout. Pokud to nejde může být způsobeno právě nekompatibilitou daného HDD s konzolí (kdy konzole komunikuje s HDD na úrovni FW).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

V těch článcích se na různých místech objevilo i to, že někomu pomohlo (kromě nastavení profilu napájení) povypínání funkcí typu "Stahování na pozadí" (tj. aut. aktualizace systému, různých doplňků do her, dokonce zpráv atd.). Tak pokud jsi toto nezkoušel, zkus si pohrát ještě s tímto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu