Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

SD2Vita - rozšíření paměti pomocí MicroSD (pro upravený FW)


spenat

Recommended Posts

  • Junior Moderators

Určitě jste si někdy chtěli rozšířit paměť PS Vity, jenže originální paměťové karty jsou stále opravdu drahé. Pokud však máte PS Vita s upraveným FW / nainstalovaným Homebrew Enablerem (např. HENlo), máte vyhráno. V tomto případě totiž můžete využít relativně levného adaptéru (cena se pohybuje kolem stokoruny) na microSD karty.

Co budu potřebovat?

  • PS Vita s upraveným FW / nainstalovaným Homebrew Enablerem (např. HENlo)
  • MicroSD kartu (minimálně "Class 10", dávejte si pozor na falešné karty z Číny!)
  • Čtečku paměťových karet v PC (seženete je kdekoliv za pár korun, pokud nemáte)
  • Adaptér SD2Vita (Doporučuji hledat verzi adaptéru 5.0 a novější - najdete je na eBayi nebo třeba zde. Starší verze adaptéru mají problematické vkládání do slotu na herní karty - tedy na vlastní nebezpečí!)

 

Jak na to?

1.) Stáhněte si odtud SD2Vita driver (jedná se o plugin):

https://github.com/xyzz/gamecard-microsd/releases/download/v1.6/gamesd.skprx

2.) Stáhněte si odtud soubor zzBlank.img:

https://drive.google.com/file/d/1pR3NSVJ2wnIugGEiJHKn5mCjxzlvqh1Q/view

3.) Pokud jste ještě neudělali a dosud jste na Vitě používali originální paměťovou kartu, přesuňte (na Vitě) obsah složky ux0:tai (externí paměť) do ur0:tai (interní paměť) a následně smažte složku ux0:tai.

  • Pozn.: Pokud jste měli aktivní nějaké vlastní pluginy, nezapomeňte jim nyní v ur0:tai/config.txt přepsat cestu z ux0 na ur0.

4.) Nakopírujte stažený SD2Vita driver do složky ur0:tai.

5.) Otevřete soubor ur0:tai/config.txt a přidejte do něj následující řádky:

*KERNEL
ur0:tai/gamesd.skprx

6.) Zazálohujte si vaší aktuální paměťovou kartu z Vity do počítače pomocí aplikace MolecularShell/VitaShell (základní aplikace HENkaku) a to skrze FTP či USB.

  • Pozn.: V případě, že se rozhodnete kopírovat přes USB, zkontrolujte si, zda máte na počítači povolené zobrazování systémových a skrytých souborů - pokud nemáte, nezkopíruje se Vám na kartu vše!

7.) Vložte vaší novou MicroSD kartu do čtečky a/nebo počítače.

 

Následující kroky se provádějí na PC:

8.) Stáhněte si a nainstalujte program Win32 Disk Imager

9.) Otevřete aplikaci Win32 Disk Imager a zvolte zzBlank.img stažený v druhém kroku takto (u tlačítka "Device" zvolte vaší vloženou paměťovou kartu):

zzblank.png.1596ddb3e72a18b5de0481dfb8f953ee.png

10.) Klikněte na tlačítko "Write". Po úspěšném dokončení kartu z počítače vyjměte a vložte znovu.

11.) Po znovuvložení karty by měl Windows ohlásit, že je třeba kartu zformátovat - potvrďte a otevře se vám dialogové okno. Vyplňte jej následovně:

  • Systém souborů: exFat
  • Velikost alokační jednotky: Výchozí velikost alokace
  • Pole "Jmenovka svazku" musí zůstat prázdné!

12.) Po úspěšném zformátování nakopírujte zálohu vytvořenou v šestém kroku. Nezapomeňte zkopírovat opravdu vše!

13.) Toť vše! Nyní vložte paměťovku do SD2Vita adaptéru, vložte jí do Vity (stejně, jako kdybyste vkládali herní cartridge) a zařízení restartujte. Následně zkontrolujte v nastavení Vity, že vidíte reálnou velikost vaší karty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • spenat pinned this téma
  • 1 month later...
  • Junior Moderators

Zdravím,

128GB MicroSD mám já osobně ve Vitě a nemám s ní sebemenší problém. Co se samotné kapacity týče: Teoretická velikost může být až 2TB. Prakticky jsem viděl spousty uživatelů s 256GB kartou a taktéž bez problému - vyšší už jsem reálně neviděl :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem. Podarilo sa mi to rozbehnúť, VitaShell mi ukazuje 116GB volného priestoru v ux0... No čo s originálnou memory card? Mám 8GB a chcel by som chcel využiť aj tých 8 GB priestoru, len Vita ju teraz "nevidí" (mám Slim model, ukazuje mi len internú memory 1GB pod ur0).?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

SD2Vita má také upravenou variantu pluginu, která dělá přesně to, o čem mluvíš: Připojí SD2Vita klasicky jako ux0 a zároveň originální paměťovou kartu jako uma0, takže budeš mít přístup k oběma kartám. Detaily jsou zde, konkrétně se podívej na část:

Citovat

Link to the SD2Vita driver that mounts your SD2Vita adapter as ux0: and your Vita memory card as uma0: https://drive.google.com/file/d/0BzcqzW6QWZzzLTItUzB3dDZ3OE0/view?usp=sharing

Nutno podotknout, že jsem to osobně nezkoušel (sám jsem původní kartu prodal), nicméně není důvod, proč by to nemělo fungovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 months later...
  • Junior Moderators

V tomto případě to vypadá, že nemáte SD2Vita připojenou jako hlavní SD paměť (tedy ux0). V informacích o systému se vám normálně zobrazuje velikost vaší SD2Vita, nebo interní paměti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Ahoj, potřeboval bych poradit, Udělal jsem henkaku na 3,65, vitashel atd.. všechno šlo dobře, až při vytváření SD2VITA, proběhlo taky v pohodě. Po nasazení adaptéru s sdhc kartou, a restartování mi systém naběhl, ale nemám na ploše henkaku vitashel atd.. systém bere tu novou kartu, ale to staré tam není a přitom zálohu té externí paměti. mohl by mi prosím někdo poradit co stím, díky moc :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...

Kartu jsem již sehnal. Mám dotaz na zkušené.

Zcela novou kartu jsem jen naformátoval/ jedn. svazku prázdná, exFat, výchozí / a to vše ve win 10. Nakopíroval starou 32gb z Vity/copy to copy/.

Ve Vitě je karta vidět, ale vše je corrupt, jinak karta normálně funguje/hudba, film/.

Stačí vrátit původní a mohu vše spustit, díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to jsem právě neudělal a už na tom pracuji. A ještě to zkusím kopírovat přes fillezilla, všiml jsem si poznámky, že USB není nejlepší řešení. Zatím moc díky.

Nechci zaplevelit toto vlákno, ale mám malý dotaz na instalaci Legend of Heroes Cold steel 2. Mám tři zdroje a ani jeden se nenainstaluje/error/ . Použita verze je VPK i Maidump. Rada stačí do SZ

Odpoledne udělám edit a tento dotaz smažu pokud to půjde a omlouvám se

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Tak v tom bude téměř určitě ten problém. Ohledně USB už to tolik neplatí, dřív nebyla možnost zobrazit všechny soubory, to už ale dávno neplatí - v návodu jsem to upravil.

Maidump zálohy vůbec nepoužívej, mají často problémy s kompatibilitou a už dávno je nahradily zálohy skrze NoNpDrm (na který je tu taky návod), které jen rozbalíš na kartu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 7 months later...

Ahoj, mám problém. Vše jsem udělal dle návodu, psvita vidí 256 Gb kartu jako ur0. Když jí naplním hrama, tak už ve Vitashell není vidět velikost (jen dvě pomlčky) a po refresh live area to cca 10 minut načítá a pak to napíše Refreshed 0 items. Nevíte co s tím? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...

Dobry den, chcem sa spytat chcem zacat pouzivat sd2 vita adapter a teda micro sd , pôvodna sony karta sa mi pokazila vypisuje chybu pri formatovani, mozem teda vynechat krok kopirovania veci co su na sony karte ? bude fungovat ta nova karta bez kopirovania suborov co boli na starej ? alebo si musim zadovazit aj origo sony kartu, tu naformatovat a nasledne z nej skopcit do sd2 vita zlozky co vytvorila na nej vita ? dajujem za odpoved

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • spenat changed the title to SD2Vita - rozšíření paměti pomocí MicroSD (pro upravený FW)

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu