Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Adrenaline-7 - Hrajte PSP na Vitě (pro upravený FW)


spenat

Recommended Posts

  • Junior Moderators

Pokud máte upravený FW, v podstatě se Vám zdvojnásobí kolekce her: Na Vitě je možné zprovoznit Adrenaline-6, tedy nativní PSP emulátor (= bez jakékoliv ztráty výkonu) pro hraní záloh her, homebrew a PS1 her. Ve výsledku si můžete tedy spustit na Vitě prostředí XMB z PSP a můžete hrát cokoliv, co jste třeba v minulosti hráli na PSP.

Co budu potřebovat?

  • PS Vita s upraveným FW / nainstalovaným Homebrew Enablerem (např. HENlo)

 

Jak na to?

1.) Stáhněte si nejaktuálnější Adrenaline-7 z githubu Adrenalinu, přímý odkaz na aktuální verzi je zde:

https://github.com/TheOfficialFloW/Adrenaline/releases/download/v7/Adrenaline.vpk

2.) Na Vitě spusťte MolecularShell/VitaShell a zapněte FTP pomocí tlačítka "Select".

  • Pozn.: Můžete samozřejmě využít také USB připojení: Se zapnutým VitaShellem stiskněte "Start" a u pole "SELECT button" zvolte USB místo FTP.

3.) Připojte se na zařízení a stažený soubor "Adrenaline.vpk" přeneste do zařízení (do jakékoliv složky).

4.) Po zkopírování ukončete FTP/USB přenos a v MolecularShell/VitaShell jděte do složky, kam jste soubor "Adrenaline.vpk" nakopírovali, najeďte na něj a stiskněte X pro nainstalování.

5.) Po nainstalování Adrenalinu se vraťte na úvodní plochu Vity, kde by se Vám měla vytvořit nová bublina nainstalovaného Adrenalinu, tu spusťte.

6.) Po spuštění se řiďte instrukcemi aplikace, vše potvrďte. Po potvrzení a správné instalaci by se mělo nabootovat PSP XMB a je hotovo 🙂

 

Jak instalovat do Adrenalinu hry/homebrew/PS1 hry?

- Zálohy her ve formátu .ISO či .CSO zkopírujte do adresáře ux0:pspemu/ISO a spusťte Adrenaline. Hra se vám objeví klasicky v sekci "Memory Stick", jako na PSP.

  • Pozn.: Doporučuji vytvářet zálohy ve formátu .ISO, osobně jsem s exportováním a spuštěním .CSO souborů měl problémy (nekonečná načítání, glitche apod.).

- Homebrew hry a PS1 hry, jenž jsou ve složkách (ve kterých je spouštěcí soubor EBOOT.PBP), zkopírujte do adresáře ux0:pspemu/PSP/GAME a spusťte Adrenaline. Hra se vám objeví klasicky v sekci "Memory Stick", jako na PSP.

 

Tipy na používání Adrenalinu:

- Z Adrenalinu se dostanete podržením tlačítka "home" na Vitě, následně klikněte na "Settings" vedle nápisu Adrenaline. Poté najeďte na "Exit PspEmu Application".

- Hry, které na PSP místo pravého sticku (který PSP neměl) používaly jiné klávesy (např. Trojúhelník, čtverec, křížek, kolečko), můžete nastavit na pravý stick Vity. Podržte tlačítko "Home" na Vitě, následně klikněte na "Settings" vedle nápisu Adrenaline. Poté zvolte "Open Official Settings" a následně "Right Stick". Zde můžete zvolit, jakou funkci bude Vita v PSP emulátoru zastávat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • spenat pinned this téma
  • 4 months later...
  • 5 months later...
  • spenat changed the title to Adrenaline-7 - Hrajte PSP na Vitě (pro upravený FW)

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu