Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Interní HDD nenalezen


Cachorro

Recommended Posts

Ahoj, mám problém. Po vytažení HDD a zformátování v pc, mi xbox nenalezne HDD. Když ho připojím přes USB, tak ho normálně nalezne, jakmile ho dám dovnitř xboxu, píše mi to "No storage devices found". Nevíte někdo, jak to spravit? 

Moc děkuju za rady. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potřebovala jsem přetáhnout data z xboxu do pc a bohužel se mi to nedařilo udělat klasickým způsobem v xboxu. Bohužel HDD v pc nejdříve rozpoznat nebyl, až když jsem mu přiřadila jednotku, no a od té doby v xboxu nelze zobrazit. Připojila jsem ho tedy přes usb kabel po několika pokusech se mi podařil zformátovat přímo v xboxu. Jsem trubka, ale to už je teď stejně jedno. Pokud je ale nějaké řešení, tak ho uvítám. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Ano, to z odkazu je model Slim E. Mimochodem, HDD je standardně zapouzdřen, jak se ti ho podařilo připojit k PC?

V každém případě k čemu došlo - HDD v konzoli má speciální formát a partition, pro PC standardně nečitelný, jak jsem už psal. Zformátováním v PC jsi z něj udělala klasický HDD, předpokládám se souborovým systémem NTFS. V závislosti na tom, co všechno jsi s ním až do této chvíle v PC dělala ho lze uvést zpět do původního stavu.

Co můžeš zkusit udělat je to, že z něj odeber v PC vytvořené oddíly tak, aby na něm nebyly žádné (v PC bude hlásit, že je bez oddílů a nenaformátovaný). Poté ho připoj ke konzoli, jestli ho uvidí a nabídne ho zformátovat. Pokud ne, budeš na to muset jít složitější cestou přes program HDDhackr. Tady je jedna z názorných ukázek (jistě jich jde vygooglit víc), ta instalace HDD přimo do notebooku není nutná, stačí ten HDD mít připojený k SATA řadiči PC.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

FATxplorer by měl umožňovat HDD naformátovat, ale je možné, že budeš muset na HDD znovu dostat HDDSS.BIN, pokud jsi jej zásahem v PC z HDD odstranila. To už FATxplorer umět nebude.

P.S. Necituj příspěvky, které jsou hned nad tvými (viz. pravidla fóra). V dosavadní konverzaci jsem to opravil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

FATxplorer ho detekoval v pořádku, dělám to podle tohoto videa:

https://www.youtube.com/watch?v=BqOw5M5W66M

ale problém je v tom DOSu, kdy mi to hlásí: "No ATA devices present!", takže s tím asi nic sama neudělám :-/

Jo a mám tento rámeček:

https://www.aliexpress.com/item/HDD-Hard-Drive-Disk-Mobile-External-Enclosure-Box-Case-2-5-Inch-SATA-USB-2-0/32792640046.html

Pomůže, když v bisou nastavím SATA controller mode z AHCI na Compatibility?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Pokud ten HDD TOSHIBA z tvého screenu je ten HDD z Xboxu (a ne nějaký HDD ve tvém PC, na kterém to zkoušíš), potom s detekcí HDD v rámečku problém není. Co bys ale především potřebovala je zmiňovaný security sector (hddss.bin) pro ten konkrétní HDD, ve tvém případě tedy TOSHIBU 250GB. To je klíč k tomu vrátit ten HDD zpět do stavu, aby v konzoli fungoval, bez toho to nepůjde, resp. bez toho už by ten HDD nefungoval jako interní, ale šel by připojovat ke konzoli přes USB jako externí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

HDD Toshiba je z ntb, na kterém to zkouším :-/ Ten security sector pro HDD 250GB mám. Ten jsem zkopírovala společně s hddhacker na HDD xboxu. Bohužel ale nemám ten SATA kabel, proto potřebuji vědět, zda to lze udělat i přes ten USB rámeček, do kterého vložím HDD z xboxu. Ale jak vidno, tak to asi nepůjde. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

A najde ti hddhackr ten HDD z Xboxu? Na tom tvém screenu to totiž nejde vidět. Pokud ho v seznamu připojených zařízení nevylistuje, pak ho v tom rámečku přes USB nenašel.

Důležité je taky vědět, že hddhackr umí pracovat jen s HDD zn. Western Digital, jiné nepodporuje. Takže je nutné vědět, jaký HDD v Xboxu máš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Ano je, ale ta krabička se dá otevřít (nejde to ale úplně snadno a často hrozí popraskání plastových klipů).

Nicméně zpět k mé otázce - je ten HDD vidět v seznamu připojených zařízení v hddhackr? Protože pak by se informace o něm zobrazily. Jaký je to typ lze taky zjistit když ho připojíš k PC a ve Windows ve Správci zařízení lze taky informace o tom HDD získat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předpokládám, že nenašlo. Ve správci je uvedené pouze: Mass Storage Device USB Device. Nicméně jsem ze starého ntb vytáhla HDD, který je naštěstí western digital.

Jestli tomu ale dobře rozumím, tím pádem ten originální HDD z xboxu mi bude v podstatě už k ničemu, když ten hddhackr bere jen disky typu WD. Je to tak? 

IMG_20171231_124052.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Tak pokud ten HDD pod číslem 4 ze screenu není ten z Xboxu, pak ho hddhackr nenašel. Bylo by potřeba ho připojit přímo k řadiči, ne přes USB (tam ho program zřejmě detekovat neumí. Jsou určitě nástroje pod Windows, jak zjistit informace o HDD, připojeném přes USB rámeček, abys nemusela otevírat tu plastovou krabičku.

Ten HDD určitě k ničemu není, stále je možnost, že je tam model WD a pokud ne a podařilo by se ti vygooglit patřičný hddss.bin k němu, pak to jde stále vrátit do původního stavu (i když ne přes hddhackr). A pokud by všechno selhalo, stále ten HDD můžeš využít spoustu jinými způsoby (jako ext. USB, jako interní pro jiná zařízení, než je Xbox, jako interní pro Xbox v případě instalace RGH na konzoli, ...).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Dobře, pokusím se tedy dál googlit, jak zjistit info o tom HDD z xboxu, aniž bych to musela pitvat.

2. HDDSS.bin jak ke 250GB disku (xboxu), tak i k tomu 500GB ze starého ntb mám. Ale jaké jsou teda další, jiné možnosti, jak ten originální HDD xboxu vrátit do původního stavu? 

Jinak moc děkuji za veškeré info a trpělivost. 

 

Tak nevím, jestli tomu všemu dobře rozumím, nicméně jsem zkusila vygooglit toto č. st1000lm024 hn-m101mbb a podle toho by se mělo jednat o Seagate Samsung. 

2017-12-31.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Ten security sector (hddss.bin) musíš mít od stejeného typu HDD, jaký máš ty v konzoli (nejen velikostně, ale i modelem HDD). Proto to neustále zmiňuju.

Jinak u non-WD HDD je možnost pomocí HEX editoru z toho HDD udělat aby byl znovu použitelný v Xboxu.

https://digiex.net/threads/xbox-360-how-to-flash-your-hddss-bin-in-windows.8569/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, tak to bohužel nemám a předpokládám, že to již ani neseženu k tomu mému typu, čili jediná možnost asi zůstává stejně ten WD HDD, popř. koupit originální HDD k xboxu. 

Stejně tak předpokládám, že obnovit to z toho zformátovaného HDD xboxu už také nelze žádným SW. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu