Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

HENkaku 3.60 - Homebrew enabler (pouze pro FW 3.60)


spenat

Recommended Posts

  • Junior Moderators

Tento návod již není aktuální a bude brzy přesunut do archivu. Aktuálně Vám důrazně doporučuji nainstalovat homebrew enabler h-encore, který funguje momentálně na všech verzích Vity. Návod na instalaci naleznete zde.

 

Vzhledem k velkým změnám, které se za poslední dobu udály ve světě HENkaku jsem se rozhodl udělat nový, plně aktuální návod pro ty, kteří vlastní Vitu s FW nižším než 3.60 (či přímo 3.60) a rádi by si zahráli zálohy či homebrew na svém zařízení. HENkaku na verzi 3.60 však již není úplně aktuální, neboť je nyní možnost upgradovat až na hacklý FW 3.65 (opět upozorňuji, že platí pouze pro ty, kteří mají nyní FW 3.60 a nižší), díky čemuž můžete hrát hry, které tento FW vyžadují, či brouzdat po PSN, stahovat dema, témata a mnoho dalšího.

V tomto návodu se tedy dozvíte, jak nainstalovat na Vitu HENkaku na FW 3.60. Pokud již HENkaku na FW 3.60 máte, v tomto návodu se dozvíte, jak HENkaku updatovat na FW 3.65, abyste mohli např. hrát hry, které vyžadují FW 3.61 a vyšší.

Co budu potřebovat:

  • PS Vitu s FW 3.60 či nižším: HENkaku NELZE nainstalovat na Vaší Vitě, pokud máte nyní FW 3.61 a vyšší!
    • Pozn.: Pokud máte nižší FW, podívejte se níže, jak aktualizovat na 3.60 (viz první část návodu). Pokud již máte FW 3.60, přeskočte na druhou část návodu.
    • Pozn. 2: Zajistěte, aby Vaše Vita měla minimálně 50% baterie při procházení návodem.
  • Připojení k internetu (Pro spuštění exploitu pro instalaci HENkaku)
  • FTP klient na PC (Pro přístup do Vity)

 

1.) Mám verzi FW nižší, než 3.60 (např. 3.52). Jak aktualizovat Vitu na FW 3.60:

Spoiler

Pozn.: Aktualizovat na FW 3.60 je potřebné i v případě, že se chystáte následně upgradovat na FW 3.65 s aplikovaným HENkaku.

  1. Připojte se s Vaší PS Vitou k Wi-Fi s přístupem k internetu
  2. Následně běžte na Vitě do "Settings" > "Network" > "Wi-Fi Settings" > "Advanced Settings" > U pole "DNS Settings" zvolte "Manual".
  3. Do pole "Primary DNS" zadejte 212.47.229.76. Pole "Secondary DNS" ponechte prázdné a potvrďte.
  4. Opět běžte na Vitě do "Settings" > "System Update" a poté zvolte "Update Using Wi-Fi."
  5. Pokud dostáváte zprávu “A new version of the system software is available. Firmware 3.60 (変革 Compatible)”, aktualizaci potvrďte a vyčkejte. S updatem pokračujte jen v případě, že zpráva neobsahuje jiné číslo FW než 3.60!
  6. Po úspěšném updatování FW můžete změnit svou DNS zpět na původní. V nastavení Vity si můžete zkontrolovat, že máte opravdu FW 3.60. 

Nyní jste úspěšně updatovali na FW 3.60 a můžete pokračovat s instalací HENkaku ve druhé části tohoto návodu.

2.) Již mám FW 3.60 a jsem připravený na instalaci HENkaku. Jak nainstalovat HENkaku na tento FW?

Spoiler
  1. Na Vitě otevřete webový prohlížeč a běžte na stránku https://henkaku.xyz/.
  2. Klikněte na tlačítko "Install" a potvrďte vše, co je potřeba, následně chvíli vydržte.

Nyní jste úspěšně nainstalovali a spustili na své Vitě HENkaku s verzí FW 3.60! :) Nyní již můžete využívat výhod homebrew enableru, důrazně Vám ale doporučuji dále v návodu pokračovat a nainstalovat permanentní homebrew enabler a následně updatovat HENkaku na verzi 3.65.

3.) Úspěšně jsem nainstaloval HENkaku na FW 3.60. Jak mohu nyní nainstalovat permanentní HENkaku?

Spoiler

Pozn.: Instalace permanentního HENkaku není nutná, avšak jí důrazně doporučuji. Nejen, že díky ní nemusíte po restartu zařízení opět HENkaku spouštět přes prohlížeč, ale máte taky možnost nainstalovat HENkaku na verzi FW 3.65, která umožňuje např. hraní her, které vyžadují FW 3.61 a vyšší.

  1. Stáhněte si nejaktuálnější HENkaku Ensō ze stránek HENkaku, přímý odkaz na aktuální verzi najdete zde.
  2. Na Vitě spusťte MolecularShell/VitaShell a zapněte FTP pomocí tlačítka "SELECT".
    Poznámka: Můžete samozřejmě využít také USB připojení: Se zapnutým VitaShellem stiskněte "Start" a u pole "SELECT button" zvolte USB místo FTP.
  3. Připojte se na zařízení a stažený soubor "enso.vpk" přeneste do zařízení (do jakékoliv složky).
  4. Po zkopírování ukončete FTP/USB přenos a v MolecularShell/VitaShell jděte do složky, kam jste soubor "enso.vpk" nakopírovali, najeďte na něj a stiskněte X pro nainstalování.
  5. Po nainstalování Ensō aplikace se vraťte na úvodní plochu Vity, kde by se Vám měla vytvořit nová bublina nainstalovaného Ensa, tu spusťte.
  6. Po spuštění se řiďte instrukcemi aplikace, vše potvrďte. Zařízení se restartuje je hotovo!

Gratuluji! Nyní máte ve svém zařízení HENkaku Ensō (permanentní HENkaku) na verzi 3.60 :) Nyní vám důrazně doporučuji udělat poslední krok: Updatovat na nejnovější verzi HENkaku, tedy verze 3.65. Jak updatovat se dozvíte v tématu zde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • spenat pinned this téma
  • spenat unpinned this téma
  • spenat locked this téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu