Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

PS4 se nezapne současně s TV


krtek6

Otázka

Ahoj. když jsem nastavoval a zapojoval TV s PS4 fungovala mi funkce, která umožňovala po zapnutí PS4 zároveň i TV. Nyní mi tato funkce z nějakého důvodu nejde. Musím zapnout PS4 a poté manuálně TV. Do toho mi ještě vypadl HDMI ARC u soundbaru a nechce se připojit. S nastavením jsem nic nedělal. Měl někdo podobný problém? Dnes je středa a ještě včera nebo minimálně předevčířem to jelo. Za tu dobu jsem měl TV puštěnou asi 2hodiny a  hrál hru. Nic jiného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

9 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0
  • Moderators

Ja nad tim nedavno taky laboroval aby mi jelo arc a samo se spoustelo domaci kino pri zapnuti tv. U TV thomson je to v nastaveni funkce T-link. Zkus najit neco podobneho, u kazde tv se to asi jmenuje jinak, je mozny ze ti to treba nekdo z rodiny vypnul :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

No souběžně s tímto vláknem sleduju ještě zahraniční fóra a tam jsem se dozvěděl, že je to snad chyba technologie HDMI ARC, a že u Samsungu je to běžná chyba, kterou se jim nepodařilo zatím vyřešit.:dry: Prej vypnout Anynet+ , pak vypnout TV ze zásuvky, odpojit všechny HDMI kabely, počkat 10min, potom zapnout všechny zařízení a postupně zapojovat HDMI kabely. Že tím by se měly HDMI resetovat a TV by je měla všechny zase najít. Oprava je to docela ověřená, ale nikdo neví kdy to zase spadne a bude potřeba další restart. Prej jediné řešení je napojit to na koax.:huh:No super..:unsure: A to jsem si myslel, jak s tím nevydrbu když jsem si do zdi dal 3HDMI kabely. Teď tu TV zas budu muset zdělávat a tahat tam ještě další koax pro jistotu.:sleep: No uvidíme zítra odpoledne co ten "restart"  udělá

EDIT:

Takže mám opraveno (nevím na jak dlouho). Příčina je prostě taková, že je to chyba Samsungu viz. zahraniční fóra. Oprava je následující:

1) spustit TV a všechny zařízení, které jsou přes HDMI

2) vypojit všechny HDMI kabely z TV

3) vypojit TV a soundbar ze zásuvky

4) počkat 10min

5) zapnout TV do zásuvky a spustit

6) zapnout soundbar do zásuvky a spustit

7) zapojit HDMI ARC pouze pro soundbar

8) vypnout TV (už se vypne i se soundbarem)

9) zapnout TV a připojit další zařízení (playstation 4)

10) vypnout TV

varianta č2 (nezkoušel jsem) je resetování pomocí stisku tlačítka EXIT po dobu 30sec

nyní je vše spárováno....jak jsem psal výše, nikdo neví v jakém časovém intervalu se tento problém objeví znovu. Někomu se to stalo ob 2 dny znovu dalšímu až za půl roku. Každopádně o víkendu přidávám optický kabel:). Kdyby se to někomu stalo také tak ať je to tu

 


 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

jinak další poznatek..nebudu na to dělat další vlákno...dotáhl jsem si rezervní optickej kabel k tv a do soundbaru...a optickej kabel nefunguje (je v režimu S MUTE) pokud je zapojený i HDMI ARC...až se vytáhne kabel z HDMI ARC naskočí digitální zvuk. Ten zas nejde ovládat spárovaným ovladačem od TV..jak u blbečků..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Kdybys me znal a viděl můj cabel management a můj rozvaděč na 50m2 bytu 2+1 tak bys věděl, že nejsem ten, který podceňuje silu drátů :D .... si že mě všichni dělají prdel, že jsem jak v elektrárně...jen v obýváku mám 20 zásuvek...:biggrin:..ten problém je zas globální :wink:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu