Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Atmosphère-NX (v1.6.2 / FW 17.0.1): Zdarma dostupný CFW


spenat

Recommended Posts

  • Junior Moderators

image.thumb.png.7c0fd6677b59a37a2deaea8b1ac8a77b.png

Aktuální verze: 1.6.2 (pro FW 17.0.1) | Changelog zde

Atmosphére-NX je název pro (v současné době) jediný existující a fungující CFW na trhu a to se dvěma zásadními benefity: Je vždy aktualizovaný (maximálně v řádech hodin od vydání nové verze FW) a je plně zdarma. Tento CFW je navíc neustále komunitou pilovaný, máte tak jistotu, že používáte to nejlepší, co momentálně na poli CFW Switche existuje.

Atmosphère-NX v bodech:

  • Jedná se o plnohodnotný, neustále pilovaný CFW, který je navíc zdarma dostupný. Vzhledem k ukončení vývoje SX OS je nyní Atmosphére-NX reálně jedinou (a skvělou) volbou při instalaci CFW.
  • Podpora vždy toho nejnovějšího oficiálního FW (maximálně v řádu několika hodin od jeho vydání).
  • Plná podpora BT donglů (např. pro připojení sluchátek či dalších gamepadů).
  • Podpora "Sigpatches" (umožňují instalaci nepodepsaných .NSP souborů) a ".KIP" modulů ("pluginy").
  • Skrze volně dostupné homebrew aplikace (například TinWoo Installer) lze bez problémů nainstalovat také .XCI / .XCZ soubory (obrazy herních cartridge známé z SX OS).

Jak na instalaci Atmosphère-NX?

Spoiler

Co budu potřebovat pro instalaci Atmosphère-NX?

  • Switch, na kterém je možné spustit exploit (více zde)
    • Pozn.: Zkontrolujte si, zda je Váš firmware (ve Switchi) na stejné či nižší verzi, než je podporovaná (ve většině případů se jedná o ten nejnovější). Pokud máte novější FW, než je podporovaný, vyčkejte na aktualizaci Atmosphére (většinou vychází maximálně v řádech pár hodin od vydání).
  • MicroSD karta (Minimálně Class 10)
    • Pozn.: Kartu doporučuji zformátovat na FAT32 (např. pomocí této aplikace). U takto zformátované karty je nulové riziko možného poškození souborů při využívání homebrew, což je, bohužel, problém interního systému Switche u exFAT karet.
      Berte, nicméně, na vědomí, že na FAT32 kartu můžete nakopírovat maximálně 4GB soubor, .NSP soubory s větší velikostí však můžete stále bez problémů instalovat například skrze USB (např. aplikace TinWoo). Pokud Vám toto omezení nevyhovuje, můžete zformátovat kartu na exFAT - v tomto případě ale berete na vědomí výše uvedené.
  • RCM Jig (jedná se o toto)
    • Pozn.: Můžete si vytvořit vlastní třeba z drátku či sponky, nebo koupit např. na eBayi a podobných obchodech
  • USB-C kabel na propojení s PC / Androidem / iOS zařízením
    • Pozn.: Je potřeba pro propojení počítače/chytrého telefonu se Switchem a následné odeslání "Payloadu" (CFW) do Switche.
  • Aplikaci na odeslání CFW / Payloadu z libovolného zařízení
    • Pozn.: Můžete využít aplikaci na Windows, Android či iOS (vyžaduje jailbreaknutý iPhone/iPad).

 

Jak Atmosphère-NX nainstalovat?

1.) Jděte na stránku Atmosphére-NX na Githubu.

2.) Pod nejnovějším releasem najděte "Assets" a stáhněte .zip s Atmosphére-NX a zároveň soubor "fusee.bin"

  • Pozn.: Stažený .zip bude mít název např. atmosphere-1.6.2-master-f7bf379cf+hbl-2.4.4+hbmenu-3.6.0.zip
  • Pozn.2: Soubor fusee.bin bude sloužit ke spouštění Atmosphère-NX - říká se mu "payload".

3.) Otevřete stažený .zip a jeho celý obsah zkopírujte na kořenový adresář Vaší SD karty.

4.) Stáhněte si aktuální sigpatches (pro instalaci .NSP souborů) - na stránce klikněte nahoře na "Download Sigpatches". Stažený .zip otevřete, dokud neuvidíte složku atmosphere, kterou přetáhněte na kořen Vaší SD karty. Přepiště soubory, pokud jste o to požádáni.

5.) SD kartu vložte zpět do Switche, vložte RCM Jig (místo pravého Joyconu) a zapněte konzoli krátkým stiskem tlačítka pro zapínání konzole + tlačítkem VOL UP.

  • Pozn.: Pokud je vše v pořádku, Switch se "nezapne" - uvidíte pouze černou obrazovku. Nyní je konzole v RCM módu. Pokud se konzole sama zapne do systému Switche, máte RCM Jig špatně zavedený - opakujte postup znovu.

6.) Připojte Switch skrze USB-C kabel k zařízení, které chcete používat na odesílání payloadu a odešlete soubor/payload fusee.bin na Switch.

7.) Nyní by mělo zařízení nabootovat... a je hotovo: Vítejte v Atmosphère-NX!

  • Pozn.: Pokud Switch úplně vypnete, bude třeba pro jeho zapnutí opakovat proces od 5. kroku.
  • Pozn.2: Pokud se Vám nechce stále vkládat Jig, podívejte se na "briccmii" a postupujte dle návodu. Díky tomu nebude Jig pro spuštění potřeba, payload ale musíte odesílat vždy. Nutno podotknout, že pokud "briccmii" neodinstalujete, nezapnete Switch už jinak, než pomocí payloadu.
 
Aktualizaci na novou verzi Atmosphére provedete stejným procesem - doporučuji ale vždy dělat čistou instalaci, tedy smazat/přepsat veškeré starší Atmosphére soubory.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • spenat pinned this téma
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Zdravím,

 

používal jsem delší dobu CWF 0.8.0

Ted jsem potřeboval začít používat fw 7.0.1 a kdyz aktualizuji dle navodu vyše (i jiných), tak proste v Albums nevidim tinfoil. Složku tam mam a nro tam mam vsechno...

 

kdyz nainstaluji ns-atmosphere, tak mi tinfoil rika, ze pouzivam budto kosmos a nebo hekate. A varuje to pred vsim moznym..

Nakonec jsem to trochu posteloval a i pres varovnou hlasku to nakonec hru nainstaluje... ale jakmile jednou pustim tinfoil, tak poradne nejde vypnout switch. hodit to vypis chybove hlasky... pak se to vypne na druhy pokus. pokud tinfoil nepustim, tak vypnout jde ok...

 

ale to mam verzi ns-atmosphere 0.8.4. NS atmosphere neni na vyssi vyrzi...

 

nějaka rada? Pripadně šlo by nasdilet nekde obsah SDčka (bez složky s nainstalovanýma hrama), která urcite funguje? ze bych zkusil prosty copy & paste, zda tam tinfoil uvidim?

 

diky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Ahoj,

Mluvíš teď o Tinfoil aplikaci (černé pozadí, text jako z příkazové řádky), nebo o Tinfoil-DZ (má grafické rozhraní)? Pokud mluvíš o prvním případě, doporučuji nainstalovat Goldleaf, tedy pokračovatele Tinfoilu. Goldleaf dokonce v základním balíku na "Homebrew SD setup" je, takže pokud jsi zvolil v SD setupu "Kosmos Defaults", pak jej již máš.

Co se další věci týče: Kosmos je balík již přednastaveného Atmosphére-NX, Hekate je bootloader (tedy zavaděč, který umožňuje mimo jiné spuštění CFW).

A ještě poznámka: NS-Atmosphére je Payload injector, Atmosphére-NX je CFW a jeho nejnovější verze je skutečně 0.8.6 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj a diky za rychlou reakci...

 

takze, jediný balík, který mi funguje, je tento:

http://www.ns-atmosphere.com/en/

(nekde v půlce stránky je release, ale je to verze 0.8.4)

Ten se startuje jako NS-atmosphere (boot logo) pak tam problikne sept by atmosphere, pak zase to boot logo a pak tam je nejaky "proprietarni" launcher. A nebo launcher, ktery je mozna defaultne uz v atmosphere... v 0.8.0 nebyl.

Tam je tusim verze tinfoilu 0.2.1, ja tam dal vyssi. ta hazi tu hlasku a dela to to co to dela...

 

Odusd:

https://www.sdsetup.com/console?switch

jsem zkousel jak kosmos default, tak atmosphere minimal. Do obou jsem zkousel tinfoil pridat... ALE... nejde jen o to, ze tam neni tinfoil, ale neni tam NIC v albumu. Respektive album se chová jako album. Budto mi rika, ze na SD nemam obrazky a nebo ukaze ty co tam jsou... Coz je prave to co naprosto nechapu.

 

Zkousel jsem fakt i ciste odusd atmosferu

https://github.com/Atmosphere-NX/Atmosphere/releases

 

Ale proste nikde nevidim zadne aplikace v album.

 

Zkousel jsem i nějak prokombinovat tu verzi 0.8.4 a prepsat stazenym balickem a nebo atmosferou z ofiko stranek.. a pak to vetsinou nenabehne a nebo stejne nic nevidim v albumu... :-(

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Na první pohled to vypadá, že ti nějakým způsobem vůbec nefunguje Homebrew Menu - to je ale v rámci Kosmos Defaults (tedy SD setupu) integrované, takže by to mělo fungovat - zvláštní...

Zkus následující:

Stáhni si z tohoto odkazu balíček nx-hbmenu_v3.0.1.zip. V ZIPu je homebrew aplikace hbmenu.nro - tu rozbal na kořen tvé SD karty. Pak restartuj Switch a zkus ikonku Alba znovu. Pokud se ti Homebrew launcher stále neotevře, pak bych doporučoval kompletně smazat obsah karty a začít znovu za použití "Homebrew SD Setupu" výše.

Mimochodem, ten první odkaz, co jsi sdílel (http://www.ns-atmosphere.com/en/), má vytvořený vlastní balíček Atmosphére, nicméně z února. Upřímně vůbec nevím, proč ho tam vůbec nabízí :D Rozhodně bych se tomu vyhnul a využil metod výše.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jeste dodatek. Na atmosphere 0.8.0 jsem mel nainstalovany paralelne oba tinfoily. i starej i grafickej. Grafikej je lepsi na single app install a stavovej jsem pouzival na "install all". Tuto funkci jsem v grafickem nejak nedokazal najit...

Goldleaf tedka na te 0.8.4 tusim mam... zkusim co to umi...

Nicméne to pořád neřeší moji situaci, ze se nedokážu dostat na apky do album na vyssí verzi nez 0.8.4

Jdu zkusit...

a jen pro uplnost mych informaci.. nez zkousim dalsi variantu, VZDY smazu celou SD kartu :-( (pokud jsem tedy nedelal pokusy s prepisem)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Goldleaf je v podstatě "Tinfoil 2.0" - je od stejného tvůrce, jen aplikaci musel přejmenovat (kvůli Tinfoil-DZ) a původní "starý" už neaktualizuje (takže ten "starý" bez problémů můžeš smazat). Jak jsem říkal, vyzkoušej to, co jsem psal výše a pak dej vědět. Osobně se ale přikláním k úplně čisté instalaci Atmosphére i v případě, že se do Homebrew Menu už dostaneš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechapu, mam tam ten kosmos balicek. ten hbmenu je zjevne tentyz co tam byl.. ale ani pri prepsani se to nemeni. a album je proste album...

 

Tak nejak uz nevim.

Proto jsem zkousel dotaz, zda by nekdo nenasdilel nejake to "minimum" z SD karty, kde je jiste, ze to tak funguje a je ve verzi 0.8.6. Pokud by to nefungovalo u mne, tak bych znervoznel jeste o trochu vic, ze to je fakt nekde u mne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

----------------------------------------------------

EDIT:

 

Tak nechápu. Mam stazenou z githubu verz atmosphere 0.8.5. tu rozbeham i s albem. Ale verze 0.8.6 odtamtud nefunguje. Ani z kosmu nefunguje. proste odnikud...jakmile mi to pise verze 0.8.6 tak nemam album. tak tedy pro zatim zůstanu u 0.8.5 ale musim zjistovat... jednou asi budu chtit povysit verzi :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Sám jsem prozatím na verzi 0.8.5, nicméně dnes odpoledne vyzkouším update (Kosmos/Atmosphére-NX) na 0.8.6 a dám vědět. Prozatím však nemusíš zoufat, verze 0.8.6 obsahuje jen pár bugfixů, žádné funkce navíc.

Osobně, nicméně, používám základní SD balíček Kosmos Defaults jen s pár přidanými aplikacemi a aplikovanými sigpatches ze své strany - toť vše.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Spíše to bude dumpem, žádná nová "ochrana" nevyšla 🙂 To, o čem mluvíš, je jen požadavek na minimální verzi FW, což se ale dá jedním kliknutím obejít u Tinfoil/Goldleaf a podobných.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

neda se obejít. ty nejnovější hry jyko treba HOB a nebo Jungle Z na 6.2 nainstalovat nesly a řešilo se to na netu, že to obejít zaškrtnutím "ignorovat pozadovanou verzi FW" nejde...

 

A bad dump je taky nepravděpodobný, protože to je přímo z hbg a jde to nainstalovat. I goldleaf rika, ze je vse v poradku. jen to proste nejde pustit a rika to, ze to mam zkusit znovu z home menu... a dělá to taky nějak všem at už na atmosfere nebo jinych CWF

 

Zase, kdyby vždy vše šlo na první pokus, ten život by byl nuda :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Před malou chvíli vyšel Atmosphére-NX 0.8.7, který mimo jiné opravuje nefunkční spuštění některých nových her (vč. Hellblade) - jednalo se o bug:

Citovat
  • A bug was fixed that caused an error when launching certain games (e.g. Hellblade: Senua's Sacrifice).
    • Loader had support added in ams-0.8.4 for a new (7.0.0+) flag bit in NPDMs during process creation, but forgot to allow this bit to be set when validating the NPDM.

V nejbližší době sem také přidám návod na instalaci čistého Atmosphére-NX (nikoliv all-in-one balíček Kosmos), tedy bez použití SD Creatoru 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Ano, to o čem mluvíš, je výše zmíněný fix, který vyšel v nové verzi Atmosphére-NX, je to jedna a ta samá věc.

Každopádně ano, jsem na 0.8.7 a je mi jasné, v čem je u tebe problém: Do Homebrew Menu se po updatu dostaneš s držením tlačítka R + ikona Alba. Potom můžeš v Kosmos Toolboxu (pokud máš balík Kosmos) přepnout "Open album by default" na "Off"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Právě vyšel Atmosphére-NX 0.8.8 s podporou FW 8.0.0 vč. aktuálních Sigpatches, první příspěvek aktualizován 🙂

Prozatím se jedná o testovací verzi Sigpatches (je možné, že některé hry nebudou fungovat), pokud vám tedy momentálně vše funguje, vyčkejte s updatem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • spenat changed the title to Atmosphère-NX (v1.6.2 / FW 17.0.1): Zdarma dostupný CFW

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu