Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Atmosphere / ReiNX návod krok za krokem


Walhalla

Recommended Posts

Zdravím ve spolek,

 

bylo by možné poradit s instalací Atmosphere nebo ReiNX?

 

Na atmosphere jsem nasel nekolik navodů, ale zatim se trochu ostýcham do toho pustit. Nevim, jak je to nenavratne a podobně. Nasel jsem, ze v zakladu nejde na atmosphere poustet nsp soubory, ale nasel jsem patche, jak to povolit... ale opravdu by mne potesilo nekoho kdo s tim pomůze, sepise postup a pripadne odpoví na otázky...

 

Najde se taková dobrá duše?

 

díky předem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Zdravím,

Spuštění Atmosphére / ReiNX je v základu totožné se spuštěním SX OS, na který je zde návod - hlavním rozdílem je nutnost dávat si pozor na tzv. sigpatches (ověřují licenci herních souborů) a použití jiných payload souborů. Po instalaci CFW si stačí stáhnout homebrew aplikaci "Tinfoil", skrze kterou lze .NSP instalovat z paměťové karty, přes WiFi a přes USB.

Doporučuji si přečíst následující návod, kde je přehledný a aktuální návod, jak nainstalovat .NSP soubory na ReiNX: https://gbatemp.net/threads/loading-nsp-backup-files-with-reinx.512310/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl bych jeden dotaz... budto blbě čtu a nebo se to nemůžu nikde dočíst... Když použiju Atmosphere (nebo cokoliv jiného), tak pokud Nintendo natvrdo vypnu a pustím, tak naběhne zase do standardu? To znamená, musel bych znovu spouštět CFW pomocí jigu atd?

Pokud tedy ano a pokud tedy naběhne do standardu, je tento standard stejný, jako bylo zařízení předtím? Cili...například, pokud nainstaluju v atmosphere nějakou hru, uvidím ji i tady? A ať už ano a nebo ne... pokud se s tímto "standardem" zase připojím k síti, hrozí pořád ban?

 

Četl jsem o záloze NANDu. Je nevím, zda je pro použití, pokud se něco pokazí a nebo pokud se chci vrátit do "standardu"

 

díky za info a omluva za mozná hloupé otázky... hledám hledám, ale informací je hodně a často mi přijde, že si protiřečí a vychází z toho, že čtenář už leccos ví o hackovaní.. a tudíž některé základní věci přeskakují :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Co se první otázky týče: Ano. Možností je instalace AutoRCM, která vynutí zapínání Switche rovnou do recovery (= nebudeš muset použít Jig). Stále ale budeš muset nabootovat pomocí injectnutí payloadu.

Pokud bys nainstaloval hru v CFW a nabootoval do oficiálního FW, uvidíš místo nainstalované hry poškozenou instalaci. Ban hrozí vždy, jakmile jednou jedinkrát spustíš CFW.

Záloha NAND slouží primárně pro návrat do stavu při nějakém problému/bricku. Doporučuje se udělat okamžitě, jakmile nainstaluješ CFW. Návod na zálohu tu není, nicméně na gbatemp určitě najdeš, co potřebuješ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, diky moc za odpovědi...

navod na backup budu dneska delat podle tohotot:

 

Doufam, ze nevadí vložené video - pripadně smažte :-)

 

A jen doplnujicí otázku... zatím jsem nehledal, jak případně vrátit NAND zálohu do zařízení a doufám, že ani nebudu muset... ale jen mne tak napada. Pokud bych se někdy rozhodl zálohu vrátit, dostane se tím zařízení do čistého stavu PŘED CWF? tzn, že by potom bylo možno se přihlásit a konzoli aktualizovat a tak? Případně hrat online (orig hry) a nehrozil ban?

 

díky jeste jednou za odpovědi

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Ještě jednou sem zkopíruji to, co jsem psal výše:

Citovat

Ban hrozí vždy, jakmile jednou jedinkrát spustíš CFW.

Byť je tedy riziko banu po zpětném obnovení NAND teoreticky menší, v žádném případě není nulové. Jak jsem psal v jednom příspěvku ve vedlejším tématu: Chceš být online? Nepoužívej CFW. Nevadí ti absence online? Používej CFW.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasny... rozumim... Tak pro jistotu se dvakrat ptam, zež neco podělám :-)

Ztrata online mi nevadi... A jen jeste jedno... pokud mne zabanuji, tak to znamena, ze nebudu moci hrat online a pouzivat obchod a tak... cili pouziti CWF stejně znamená "autoban", tedy dobrovolný ban - ztratu online...  pokud se nepletu ne? :-)

 

diky moc za vsechny odpovedi!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Byť je šance na ban při využívání CFW opravdu velmi pravděpodobná, vždycky je šance, že se mu někdo vyhne - i když jsem o nikom takovém neslyšel :) Osobně nevím, zda mám ban, Switch mám permanentně offline, takže to vůbec neřeším.

Nicméně jinak máš pravdu: Při banu ztratíš možnost využívání online funkcí, vše ostatní bude fungovat nadále.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Injectnutí payloadu je možné třemi způsoby:

a) Mobilní telefon (Android, iOS) + USB-C OTG kabel + aplikace Rekado

b) Počítač s Windows + obyčejný USB-C kabel + Aplikace TegraRcmGUI

c) Dongle na inject (tedy například toto)

Ještě existuje chip, který se připájí na základní desku, to je ale spíš pokročilejší způsob.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tom donglu NS Atmosphere jede v pohode vse a navíc ma v sobe baterku 150mA tak vydrzi na hodne startu. Jina podobna reseni mají v sobe jen kondiky který jsou docela brzo vybity. Atmosphera ma i slusnou podporu. Co se tyce pouzivani je to celkem jednoduche a po kratke době se da vse pochopit, jelikož je všude celkem dost navodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...

Muzu poprosit o odkaz na nejaky konkretni navod opravdu pro zelenace? Vygoogluju toho spoustu, ale vzdy se na necem zaseknu. Jeste jednou - co to SX PRO? Pomuze mi to neco v ohledu na jednoduchost pro laika? O penize mi az tak nejde...

edit: a nebo jete jinak.. neexistuje nejaky guru, ktery by osobne poradil, pripadne pomohl..? (Praha)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Pokud ti nejde o peníze, pořiď si SX Pro. Obsahuje rovnou i licenci k SX OS (protože je placený) a samozřejmě samotný dongle.

Dongle NS-Atmosphére funguje totožně (dokonce jej lze použít na bootování/inject payloadu SX OS) s tím, že neobsahuje SX OS licenci (to ale vzhledem ke spoustě volně dostupných CFW vůbec nevadí) a hlavně stojí méně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 months later...

mno.. to taky neni tak jednoduche.. vcera jsem zaregistroval:

 

https://www.lumendatabase.org/notices/18003906#

________________

pokračování

_______________

 

a co se nové "ochrany" týče... tak za se, že něco takoveho se Nintendo pokouší...

 

Fix for Hellblade. CFWs currently don't support these kind of games so read:

Notes: This game was built using SDK 7.3.2.0 and thus seems to be using different MmuFlags than current NSOs, which is the reason this game fails on the known CFW solutions (SXOS, Atmosphere, ReiNX, etc.) Until these CFW are updated to fix this, we present our solution: To install this CFW FIX, you need to unrar our release on the root of your SDCARD. Depending on your OS, it could overwrite existing sxos + atmosphere folders on your SDCARD, so make sure you merge it or have a backup. If you are using exFAT, you might run into the archive bit issue. Instructions to set it up depends on the OS. You can skip the following steps if your SD is formatted as FAT32. On Windows : 1. Select the sxos/atmosphere folders at the root of your SD card. 2. Right click the items and select "Properties". 3. Select "Advanced...". Untick the "Folder is ready for archiving" checkbox, then click "OK". 4. Click "Apply". When the confirmation dialog comes up, select: "Apply changes to this folder, subfolders and files", click "OK". On UNIX/OSX based systems type these two commands on the terminal : sudo chflags -R arch /Volumes/YOURSDVOLUME/sxos sudo chflags -R arch /Volumes/YOURSDVOLUME/atmosphere

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu