Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 1

Nintendo Switch - které verze jdou upravit?


Sovaja

Otázka

Ahoj,

asi dostanu přes držku, že tu spamuji, ale již jsem přečetl ledacos, názory se dost liší, možností je několik a upřímně, jsem z toho lehce zmaten.....

Nicméně můj dotaz. Chci dceři koupit Swith. Jeden už jsem koupil přes sbazar, 4 tisíce včudu a Switch nikde....jen jedno trestní oznámení na světě....ale to je vedlejší. Upozorňuji, že s touto konzolí nemám žádné zkušenosti, nikdy jsem jí ani neviděl live.

Chtěl bych koupit Switche, který lze upravit na hraní her ze zálohy. Na netu jsem našel možnost koupit Switch Team Xecuter SX Pro und OS(cca 50éček), ten se dá použít pro 6.2.0 firmware a níže. 

Jak je to tedy aktuálně s koupí konzole. Pokud chci jít směrem používání kopií her a nikoliv originálních karet, pak mám hledat pouze starší verzi Nintenda a provést ověření na checkeru(damota), který dokáže označit vhodné konzole pro úpravu a tu koupit? Nebo jde dnes upravit i nové konzole, konkrétně verze Neon Red&Blue Joy-Con?

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

16 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Ahoj,

koupit switch pod 5tis se vším všudy je velké riziko podvodu, už kvůli hranici, že do 5tis. se jedná jen o přestupek, klasický chyták podvodníka.
Ale je pravda, že přichází novější verze, takže u pořízených switchu už mimo záruku asi začne cena padat.

Nejjistější je, abys před koupí dostal SN daného switche od prodejce, to pak porovnal s nějakým checkerem na netu je jich přehršel.
Další možnost vzít na Alze nebo CZC a zkusit štěstí a případně vrátit,  není to moc košér, ale je to legální. Sám jsem půl roku nazpět z Alzy koupil nepatchnutou verzi (grey)
asi i díky velké zásobě co Alza měla/má. Dokonce jsem musel nepatchnutý kus reklamovat a opět dostal výměnou nepatchnutý kus.

Poslední varianta je s někým vyměnit, někdo třeba hacknutí neocení nebo nechce, ale ocení o chlup novější baterku/záruku...
Taky je tam, ale velké riziko BANu, tzn. že na online můžeš zapomenout. Existují sice již metody (emuNAND), které riziko zásadně snižují, ale nikdy nevíš jak se ten uživatel choval.

Novou verzi Lite nelze aktuálně hacknout.

Pokud je switch nepatchnutý na verzi firmware nezáleží, poslední verze všech CFW podporují až verzi firmware 8.1.0. Jde od HW hack, firmware to nemá jak ovlivnit.

SX OS co jsi uvedl je placený, výhodou je, že je celkem jednoduchý na spuštění bez hlubších znalostí + funkční emuNAND - ten vysvětlovat teď nebudu :-).

Další CFW jsou zdarma, např. Atmosphere, umí skoro vše i víc co SX OS a hlavně je mnohem častěji aktualizovaný díky tomu, že kód je přístupný všem.

M.

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Díky za info.....už je mě to jasnější....

Jasně, naštěstí podvedených jsou mraky, takže to tak jednoduché mít nebude......a já jsem mstivý člověk:-).

OK, takže pokud jsem pochopil správně......koupit relativně jakoukoliv verzi(šedá, barevné joy ...to je fuk), ale hlavně dle S/N si zjistit, zda půjde upravit.

Co se týká online.....dceři je 8 a online jí nezajímá....zatím:-). Vlastně jediné co potřebuji, je co nejednodušší spuštění v upraveném stavu. Nerad bych, aby se při startu konzole musela mačkat kombinace kláves, případně cokoliv dalšího.....dceři je 8, takže opravdu potřebuje zmáčknout power on a vybrat hru a hrát.....zatím má Nintendo 3DS, kde je to s upravenou kartou jednoduché:-).

Pokud bych tedy SX OS koupil, což je cca50 éček, tak pak již není nic potřeba? Musí se pokaždé nějak speciálně startovat? Máte někdo zkušenost, jak to maká? Na youtube jsem našel, ale jak jsem to nikdy neměl v ruce, tak si to dost špatně představím.

Osobně bych si představoval co nejjednodušší obsluhu, stáhnutí kopie hry z torrentu, nahrání do konzole. Klidně 50 éček dám....jen upřímně co nejméně problémů....:-)

díky

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Ahoj,

víceméně to tady už je vše popsané jak to funguje, ale dobře.

Pokud je ti online fuk, spoustu kroků před aplikováním "hacku" můžeš vynechat.

Úplně bez obslužné to není.

Prvotní spuštění budeš muset provést přes takzvaný JIG, což sis už asi nastudoval nebo nastuduješ na youtube, aby ses dostal do tzv. RCM módu.
V té PRO verzi od SX OS co plánuješ koupit, by mělo být vše potřebné včetně tohoto udělátka, jinak se dá koupit asi za dva dolary separé na ebayi a místu dongle používáš PC nebo telefon, ale licenci stejně potřebuješ, ušetříš asi 25 eur.

Poté lze již zapnout autoRCM čímž nemusíš provádět zkratování pinu přes JIG, ale stále je nutno tzv. injectnout payload do switche, aby se nastartoval custom firmware.
Což ale opět dělá ten dongle, který připojíš ke konzoli, pak se to blíží tvému ideálu nic nemačkat.

Připojit dongle, je ale potřeba jen pokud by se z nějakého důvodu console vypla např. vybití nebo došlo k restartu, jinak konzoli máš jen uspanou pokud ji nepoužíváš a pak nemusíš dělat nic.

Tak hodně štěstí při hledání vhodného kandidáta :-).

M.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Konzole zakoupená v roce 2017 (první prodávané konzole) by měla být pravděpodobně nepatchovaná (hacknutelná) a limitované edice (diablo, pokemon, super smash atd.) jsou již patchované proti hacku. Před zakoupením je nutné ověřit seriové číslo přes switch checker. Držím palce s potrestáním podvodníka a pro příště doporučuji zásilku přijímat pouze přes zásilkovnu, která jako jediná z doručovacích firem umožňuje prohlédnutí zásilky a v případě, že není něco v pořádku peníze se neodešlou prodávajícímu a balík se vrací zpět.  Taky jsem měl pochybnosti, proto jsem kupoval switch od zdejšího člena s výborným hodnocením. Ahoj a jsem s pozdravem jfk_jfk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Super, dík za odpovědi. Tak nějak jsem to vydedukoval z youtube.....a ty jsi to tady potvrdil. Zkusím jít touto cestou a budu hledat správnou konzoli. Myslím, že tento způsob s SX OS PRO bude pro malou OK.

Zásilkovna.....jasně, jenže znáš to, potřebuješ dárek, super cena, prověříš si prodávajícího na netu a on ti dá záruky...on ti pošle kopii OP a ŘP včetně své fotky z webky, kde drží OP a k tomu kopii účtenky z Alzy, kde je jeho jméno.........

Upřímně, ani mě nenapadlo, že to bude nějaký......hajzl. A stalo se........ Podvedl řekl bych stovky lidí a to nejen s Nintendem, ale i telefony, tablety ,atd.

Bohužel, jsem měl lépe hledat na netu.....protože hned druhý den po převedení peněz jsem našel fórum, kde se to probíralo. Naštěstí to jsou 4 tisíce, takže to není úplně na oběšení:-), ale zamrzí to. A nejvíc zamrzí pak ten čas strávený na policii......

díky a když něco nebudu dávat, tak se zase ozvu:-)

dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Takže pro info....vyřešeno....tedy skoro. Zakoupena konzole, která je v super stavu a je možno ji upravit. Dobrý stav, komplet balení, jeden drobný škrábaneček na displeji. Zakoupeno krycí sklo, nová karta a držák na konzoli s nabíječkou.

Objednáno SX OS PRO.

A z mé blbosti a neznalosti, jsem včera dal konzoli do default režimu a když jsem se přihlašoval a vytvářel účet, tak pod otázkou na aktualizaci účtu se schovávala i aktualizace konzole......takže mám krásnou novou verzi 9.0 na kterou zatím není možná úprava.....bych se z toho.....:-)

Takže až přijde SX, tak na něj budu jen koukat do té doby, než vyjde nová verze....pokud tedy vyjde:-)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Junior Moderators

Jen pro upřesnění: "Úprava" (resp. exploit) se spouští ještě před spuštěním konzole, nemá nic společného s verzí CFW. Atmosphére-NX, SX OS a další určitě na 9.0 vyjdou, je to jen otázka času. Každopádně minimálně na Atmosphére-NX už se čeká na opravu poslední věci, než bude vypuštěný s 9.0 kompatibilitou.

A poslední dodatek: Nevím, proč v úvodním příspěvku píšeš, že se SX OS dá použít na FW 6.2.0 a níže - tohle platí možná o stabilní verzi, ale beta verze podporuje (stejně jako další CFW) i 8.1.0.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Jasně, o tom, že se čeká na úpravu jsem četl, bylo tam psáno, že obvykle to trvá od jednoho do dvou týdnů, ale že v některých případech to může být i déle než měsíc.....ale věřím, že se dílo podaří:-)

Čerpal jsem info odtud:

https://www.mod3dscard.com/blog/switch-9-0-0-firmware-is-here-are-we-safe-to-update-for-hacking/

Zatím jsem holt musel zainvestovat do dvou origo her pro malou.....jinak pro mě zajímavá informace......hledal jsem hry na sbazaru a podobných inzertních serverech a pak jsem náhodou kouknul na JRC, kde prodávají použité hry za stejné ceny jako na bazarech.....a v JRC je přeci jen větší jistota, že dostanu co jsem chtěl a nebo že to dostanu vůbec....pro mě příjemné překvapení.

Jinak o té verzi 6.2.0 a níže...opět čerpáno z této stránky, kde SX OS prodávají....a kde jsem ho koupil.

http://www.gospiel.com/home/26-switch-sx-team-xecuter.html

Switch SX unterstützt alle Firmwares von 6.2.0 und darunter, als auch alle Regions-Codes/Switch SX podporuje všechny firmware od 6.2.0 a nižší, jakož i všechny kódy regionů.

Nicméně tomu kulový rozumím a počítám, že vy tu máte zkušenosti, takže věřím, že to jde i na verze vyšší.....a kromě toho nejsem němčinář, takže i to může být nepřesnost:-)

Jinak díky všem za info, je fajn, že i takového laika bez vědomostí tu naučíte co a jak......i když jsem se snažil nastudovat co šlo, tak je lepší se zeptat.....

dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Junior Moderators

Jak jsem psal: I v rámci té první krabice (ta "stará", jak píšeš) vycházely patchnuté Switche. Bez sériového čísla to nemůžeš předvídat.

U té červené (nebo "nové", jak píšeš) je v každém případě víceméně jistota, že se jedná o patchnutou revizi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu