Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Koupě Playstationu 4 letos na Vánoce


Dammy

Otázka

Krásný den všem!

Dneska ráno mě těsně před probuzením napadla šílená myšlenka, a to ta, že letos na Vánoce koupím celé rodině konzoli Playstation 4, ovšem vzápětí jsem nad tím začal přemýšlet a klasicky se zaobírat všelijakými otázkami proč ano, proč ne.. je zde totiž spousta dilematických faktorů.

PS4 Mánií jsem si prošel někdy před 3 - 4 lety, kdy jsem byl do toho tak zabraný a tak moc jsem tu věc chtěl, že jsem se neustále ptal taťky, jestli by mi nemohl koupit Playstation, přičemž jsem jednotlivé konzole porovnával i s XBoxem, XBoxem One a dalšími modely.. byl jsem na tom doslova závislý. Potom to na nějakou dobu ulehlo, až dnes jsem nad tím začal opět uvažovat. Jak ale říkám, je zde spousta faktorů, kdy se nejprve sám sebe zeptám negativně a vzápětí tuto negativní myšlenku spláchnu pozitivním nápadem.


1) Kdybych konzoli opravdu pořídil, všem by přišlo strašně zvláštní, že se jedná zrovna o takový dárek a celá rodina by se divila, od koho vlastně je.. ode mě. Ačkoliv se dá pořídit do 10K, všichni by začali přemýšlet nad cenou a navíc hry taky nejsou nejlevnější.. Navíc jsem se koukal po internetu a existuje víc druhů, čili vlastně ani netuším, jestli vybrat PS4 Slim, PS4 Pro či který to vlastně model s kterou pamětí. Nejsme milionáři a nejsme chudí, žijeme normálním životem, leč stejně by to bylo zvláštní.. snad alespoň někteří chápete.


2) Jestliže by celá rodina dostala pod stromeček herní konzoli, pravděpodobně bych na ní hrál jenom já a možná občas i ségra, taťka se spíše dívá na televizi, než že bych si ho dokázal představit, jak na ní hraje hry a vlastně každý den pracuje převážně s počítačem.. Zase si ale říkám, že kdyby k nám přišla návštěva s dětmi nebo i dospělými, mohl bych Playstation půjčit jim, popřípadě by se dalo zahrát s tou návštěvou a přístroj by tak neležel někde v koutě. Nicméně mamka by na PS4 taky vůbec nehrála, protože hry, počítače a tohle jde všechno mimo ni.. ta je ráda, že umí brilantně pracovat s excelem, wordem a vyřizovat objednávky ze zahraničí. Bojím se tedy, že se z rodinnného dárku stane spíše můj dárek, obalený v balícím papíře se jmenovkou ''RODINA''. Zase ale uvažuju, že třeba by to taťku chytlo, ale byl by to tak trochu výkřik do tmy.. opravdu nevím.


3) Netuším, jak ta konzole funguje, jestli si musím zařizovat nějaké členství, jestli se něco platí navíc, popřípadě jestli to můžu prostě zapojit, vložit dovnitř hru a hrát, jak se mi zachce. Nepotřebuju nějaké specifikace z televize? Je jedno, jakou mám? Je to LG Smart TV 3D z roku 2014, tak snad bude vše v pohodě..


4) Nejsem nijaký velký hráč videoher, naposledy jsem hrál hru na normálním počítači před pár lety, bylo to Call of Duty: World at War .. nicméně mě to chytlo a vsadím se, že časem bych si na hraní na konzoli zvykl a nemusel se bát,jestli se ji vůbec naučím ovládat.. co mi ale dělá velký problém,je cena zmíněných her - za jednu dám v průměru 500,- a teď si vemte, že nechci hrát pořád dokola jen střílečky.. čili nějakých 5K jenom za hry určitě ve výsledku nebude jen tak normálním zděšením, možná se k tomu přidá i infarkt mamky..

.

Ačkoliv mám spoustu důvodů, proč ne, říkám si, že když mě to napadlo, tak bych do toho měl jít a neohlížet se na ostatní - třeba je to opravdu chytne a stane se z toho každodenní aktivita, alespoň na hodinku. Možná, že dalším takovým důvodem, proč do toho nejít, je absence kamarádů, že možná, kdybych jich měl dost, ke mně čas od času může někdo přijít, ale ve třídě se sotva bavím s jedním člověkem, který je navíc z jiného města, kam každý den dojíždím v rámci studia.. leda se s někým seznámit právě někde mimo v komunitě her a třeba by to i šlo.. Vím, že se dá PS4 koupit i levně.

Co si o tom myslíte Vy? Napadl Vás někdy taky nějaký takový šílený nápad z čista jasna? Měli jste někdy podobné dilema při výběru vánočního dárku? Jak jste jej řešili? A kdybych chtěl opravdu koupit Playstation 4, tak jaký model přesně vybrat? Díky všem za rady a tipy, těm, kteří se třeba v technice, počítačích, televizích, smartphonech a všech tady těch věcí vyznají a mají ověřené zkušenosti.

*Když jsem měl tu mánii, tak jsem se zaměřoval hlavně na Kinect, protože mi přišlo, že se to pro rodinu hodí víc, taky jsem se díval na společenské hry, sportovní a takhle, aby se zkrátka zapojila jak ségra, tak i mamka a taťka. Hledal jsem si různé recenze a koukal na videa, kde to lidé rozbalují, kde hraje a baví se celá rodina.. proto mě to tak chytlo.

2. Vím, že příští rok vyjde Playstation 5, a právě z tohoto důvodu sahám po této verzi, jelikož se mi nechce platit 12 000 za zcela novou konzoli.

Playstation 4.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

10 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 1
  • Junior Moderators

Tak to je nejdelší post za nejméne 5 let na fóru. Napsáno pěkně, bohužel naivně. 

Konzole nejspíš rodinu nespojí, kdo nikdy hry nehrál hrát je nebude, spíše to bude brát jako ztrátu času. Čas když se hraje na TV znamená, že nikdo jiný tu TV nemůže využívat, to je další překážka (pokud Tě hraní chytne, bavíme se o několika hodinách denně). Cena her je relativní. Novinky stojí 1600-1800kč, je ale spousta kvalitních her kolem 300 kč z bazaru. Lze vybírat starší hry s dobrým hodnocením a bavit se za pár peněz. 

Hry pro více hráčů na jednom playstationu je míň než by človek čekal, dneska spíš jede online hraní - tam již potřebuješ předplatné navíc. Hraním si můžeš najít kamarády, hraje spousta lidí a je to dobré téma rozhovoru.

Jinak zapálení pro herní mašinu jsem zažil také: Koupil jsem Playstation 2 a snažil se rodiče přesvědčit, že funkce přehrávání DVD je natolik převratná, že to zato stálo. Bohužel v té době byla dostupnost dvd filmů velice omezená a trvalo cca 5 let než se to změnilo.

Kup dárek sobě, ideálně mírně jetou, několik her ktomu a nejlépe monitor a pusť se do hraní!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

pěkně jsi to napsal-tak ve zkratce-pokud budeš chtít s někým hrát budeš potřebovat druhý ovladač--pokud budeš ps4 používat pro dětské návštěvy počítej s dětskými hrami které budeš muset mít ...já jich mám jen 🤔5 kusů pro vnoučka...nic si kupovat jinak  nemusíš-vložíš hru a hraješ ale pozor už existují hry kde musíš mít aktivovanou kartu  okolo1300Kč na rok jinak hru nespustíš-to by sis měl před nákupem hry zjistit jestli to zrovna není ten typ hry..tím že si tu kartu pořídíš tak na dobu toho roku si můžeš i  stáhnout nějaké hry z ps store zdarma ale výběr je takový nemastný neslaný-aspoň pro mne..ale za rok si tu kartu budeš muset pořídit znovu jinak si ty své stáhnuté hry/zdarma/ už nezahraješ ....no a s tím -hraje celá rodina-rodina mne má za závislého blázna a manželka konzoli nenávidí-tak to mám já....jo a je to opravdu žrout volného času a to opravdu hodně...nejlépe by bylo kdybys byl svým pánem ale zatím jsi asi u rodičů tak to asi moc klapat nebude...no možná někdo bude mít jiný názor-já to psal dle sebe.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Ideálně koupit spíš pro sebe 🙂 Ceny her jsou už dneska v pohodě, jelikož jsi řadu her nehrál a ty ted stoji par korun a než se prokoušeš všema, tak ty nové, už zase budou stát par korun 🙂 A nebo, vyjde hra počkaš měsíc, koupiš za 1100-1200 dohrajes a prodas o dve tri stovky levneji. Užil sis "spousty" zábavy za 200-300 stovky, to si myslim, že jde. Ale i já bych počkal na PS5, bude zpětná kompatibilita (doufám). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

PS4 jen pro sebe, stačí levnější normal verze, rodině to bude šumák, pokud někdo nehrál, ani nezačne (rodiče). Starší dobré hry seženeš levně a nevím kolik máš času a hraní, ale mě by vydržely velmi dlouho, členství ps+ zatím nekupuj a uvidíš časem, jedině pokud chceš hrát online např. u mého syna populární Fortnite apod. pak jo, ale je to cca 1000-1600Kč/rok, dle toho jak si hlídáš cenu. Jako ps4 je super zábava, ale začal bych zvolna s ohledem patrně na tvůj věk a finanční možnosti, koupil bych nejlevnejší verzi PS4 500gb (před vánocema bude určo za 5,5 tis.Kč) a pár starších Top her co jdou dnes sehnat do 500 Kč kus a pak uvidíš. Jako dárek pro rodinu nedoporučuju a reklamním videum, jak se celá rodina baví moc nevěř....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu