Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Koupit wii? Pár rad pro PC hráče


Fryw

Otázka

Zdravím,

již delší dobu přemýšlím o koupi herní konzole. Původně jsem myslel, že si pořídám PS2. Ale koukám, že cena XBOX a WII se pohybuje na přijatelné hranici 5000, takže jsem se rozhodl že zainvestuju do něčeho modernějšího.

Řeším dilema zda wii nebo xbox. Mé sympatie má ale wii.

Důvody

1. mám celkem slušné PC a to co vychází na xbox vyjde ve většíně případů na PC také

2. wii ma lákavé ovládání

3. myslím, že by se do hraní na wii zapojila i rodina

no, prostě se přikláním k wii, pokud nenastane z nějakého důvodu velký myšlenkový obrat.

No ale dost omáčky, ted pár otázek

1. Vychází a hlavně BUDE ještě nějakou dobu vycházet dost her na wii?

2. pokud koupím wii asi nebudu mít cca 2000 hned na nový další ovladač, dá se hrát bez problémů každá hra i na klasickém joypadu wii?

3 jak je to s odezvou dálkového ovladač? Je to jako myš na pc, že je reakce na pohyb okamžitá a nebo jde znát mírná prodleva?

4. pokud si koupím http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007L2P6000UD2 můžu hned začít hrát, nebo je potřeba dokupovat ještě nějaké příslušenství (kromě druhého ovladače)

Předem děkuji za reakce a myslím, že pár otázek ještě přidám, až mě něco napadne :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

11 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Díky za odpověď.

Je nepřesný i motion + nebo je řeč o starší verzi ovladače?

Nad PS3 vůbec neuvažuji. Ve hře jsou 3 konzole PS2 (ten je starý, už na něj nic nevychází a nemá dle mě budoucnost), xbox (většinu her si zahraju na PC) a Wii (o který jsem ale neměl možnost v reálu vyzkoušet)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Wii je fajn, ale nečekej, že se bude moc často rodina zapojovat. Já to koupil přítelkyni, ta týden hrála a pak se na Wii prášilo. Po opadnutí počátečního nadšení moc nezbyde... Her na Wii je hodně, ale nejvíce je takových japonských blbůstek, které na moc dlouho nevydrží. Navíc hrát něco, kde musíš mířit s ovladačem (třeba James Bond) delší dobu bez nějaké podpory ruky je nemyslitelné. Wii je proste casual konzole, pokud si chceš jednou za čas zahrát s kamarády, tak proč ne, ale pokud od toho čekáš propařený víkend, to bych ti radši doporučoval PS3 vzhledem k tomu, že máš dobrý počítač.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak to jsem teda začal pochybovat, jestli je wii opravdu ta nejlepší volba pro mě.

Jak říkáš "Navíc hrát něco, kde musíš mířit s ovladačem (třeba James Bond) delší dobu bez nějaké podpory ruky je nemyslitelné.". Myslel jsem si, že ono to nebude na nějaké "vážnější" hraní. Třeba dvě hodiny hrát COD, kdy na PC stačilo pro nabití zbraně zmáčknout R a jestli je k tomu určený na wii nějaký pohyb, může se to stát po nějaké hodině celkem otravné.

Ale podle toho co napsal k4relB by neměl být problém napojit do wii třeba 2 x nintendo wii classic controler a hrát na nich téměř cokoliv a remote vytáhnout až při nějaké sešlosti pro zábavu třeba u sportovních her.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Wii jsem měla, ale po půl roce jsem ho prodala, i když jsem z něj byla ze začátku nadšená a byla to má závislost, ale přešla jsem na xbox360 a pořídila si i Kinect a myslím si, že až se Kinect naplno rozjede co se týče her, tak Wii se bude moc zahrabat :D Nebo počkej až výjde wii 2 :) K wii musíš dokoupit hodně příslušenství od podložky, motionu plus, volantu, wii zapperu a vůbec pokud chcšč hrát ve více hráčích, u Kinectu to tak nákladné není, sice ted do něj dáš 3000 Kč, ale nemusíš nic dokupovat a dá se hrát ve více hráčích a je to fakt zábava :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Presne tak, napr u toho bonda si volis, zda chces hrat s pistoli, nebo classic controllerem.

Wii je kazdopdane super - ale je to hrac od hrace. Kde jinde si zahraju supermaria, donkey konga, kirbyho, zeldy a tunu dalsich? Tomu ja rikam XX proparenych vikendu.. A znovu - temer vse toto jde hrat ve dvou hracich zaroven!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Právě, ikdyž jsem hrál spoustu her na PC, tak jsem se nejvíc pobavil u her které šly hrát ve dvou s kámošem, ve splitscreenu. NHL, Mortal kombat, staré NFS 4... a o tohle mi hlavně jde.

Jenže teď si říkám, jestli mě náhodou dálkové ovládání neomrzí a neskončí to tak, že budeme s kamarádem hrát jen na clasic controlerech hry, které si můžu zahrát na xbox v mnohem hezčí grafice.

Supermario a donkey kong jsou určitě velké taháky. Určitě se budu snažit někde v Brně najít obchod, kde bude možné si Wii vyzkoušet.

Tohle vlákno jsem sice napsal do podsekce wii, ale mohl jsem ho klidně napsat i do sekce xbox, jelikož obě konzole stojí stejně a nejsem mezi nimi rozhodnut.

A co online hraní na wii? Je zcela zdarma? (ikdyž online hraní neberu jako vážné kritérium, online si zahraju na PC (které už ale koupí konzole přestanu upgradovat a postupně z toho bude mašinka na net a práci do školy), jde mi hlavně o zmíněný splitscreen)

Lze na wii nebo xbox připojit například i myš a klávesnici, klasicky přes USB (tím myslím jakoukoliv levnou USB klávesnici nebo myš)?

p.s. všem děkuji za pomoc při rozhodování, sbírání informací :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu