Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Spouštění her z externího HDD


Chico

Recommended Posts

Dobrý den chtěl bych vám tady napsat tutoriál jak spustit hry na externím HDD.

Zde jsou programy které budete potřebovat:

A) Nějakou hru.

B) Stáhne me si Open PS2 Loader http://freemcboot.psx-scene.com/down...ie_Package.rar (Až to stáhneme otevřeme složku instal a vybereme tam soupor OPL.ELF a hodíme si ho na flash disk)

C) Pak si stáhneme USBUtil zde: http://www.uloz.to/8293657/usbutil-rar

1) Takže spustíme PS2 kde máme nainstalovaný FMBC. Připojíme flashku na PS2. Otevře me si ulaunchelf zvolíme Mass najedeme na OPL.ELF zmáčkneme R1 dáme COPY a potvrdíme O. Vyjedeme trojúhelníkem zase zpět do mc0 složka BOOT otevřeme dáme R1 a PASTE zase potvrdíme O a počkáme až přesun bude dokončen.

2) Teď vám řeknu jak OPL si hodíme do hlavního menu jak Máme Esr atd...

Najedeme do Free McBoot configurator tam je v jednom názvu Osdsys tak na to klikne teď nevím přesně jestli jí otevřeme X nebo O to zjistíte samy. Potom by tam mělo být configure item 1... aby tam bylo prázdné okénko za dvojtečkou klikne 0 tím to potvrdíme tam bude Item i Settings

Name: napíšem OPL

Patch 1: Tam si najdem soubor OPL.ELF přesně tam kam jsme ho vkládaly v bodě 1. a dáme ok.

Pak to uložíme. Bude tam napsáno Save...... Restartujeme PS2

3) Pak najedeme na OPL dáme Setting a povolíme USB a USB GAMES. Restartujeme PS2

4) Teď se vrátime do PC. Otevřeme si USBUtil

a) File

b) Open iso to create game

c) Source: Vybereme kde máme hru (iso)

d) Destination: tam si vybereme externí HDD.

e) Dáme create počkáme až nám to dodělá pak dáme close.

5) Zapneme PS2 napojíme externí HDD zapneme OPL a hurá hrajeme game přes externí HDD

BY CHICO a Mr.Pomáhač :) kotyz85

Kdyby něco nesouhlasilo napište dělal jsem to z hlavy :)

Děkuji za každý Thanks :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Zkopírujeme si program (ELF soubor) na flashdisk.

2. Spustíme si uLaunchElf, v něm stisknutím kolečka spustíme FileBrowser a přejdeme na flash disk (položka mass:/) a tam už ten náš soubor uvidíme.

3. Najedeme kurzorem nad soubor a stiskneme R1 pro vyvolání menu a v něm vybereme Copy (všechno potvrzujeme kolečkem a ne křížkem, pozor na to).

post-46957-14687157166566_thumb.jpg

4. Teď trojúhelníčkem vyskočíme z flash disku a přesuneme se na paměťovou kartu, kde máme Free McBoot (položka mc0:/). Tam vlezeme do složky BOOT a zase dáme R1 a z menu vybereme Paste. Tím sme soubor zkopírovali na kartu. V tomhle bodě už můžeme program používat, když si ho otevřeme v uLaunchElfu (najdeme si ho ve FileBrowseru a zmáčkneme nad nim kolečko). V dalším bodě si ho přidáme do nabídky, aby sme ho mohli spouštět mnohem pohodlnejším způsobem.

post-46957-14687157167753_thumb.jpg

5. Restartujeme konzoli a spustíme Free McBoot Configurator (je to vždycky až ta poslední položka v menu). Po spuštění se vás zeptá na to, jak chcete nastavit tlačítka, jestli bude pro potvrzení používat křížek a pro zrušení kolečko nebo naopak. Vyberte si co chcete, ale pamatujte si to, abyste se pak neuklepli a nepotvrdili něco, co ste nechtěli. V jeho menu si pak nejďte na Configure OSDSYS options.

post-46957-14687157170016_thumb.jpg

6. Tam vás bude zajímat položka Configure Item "číslo". Šipkou doleva nebo doprava si nalistujete první volnou položku (až se vám tam objeví třeba Configure Item 7: a za tim je prázdný místo, to abyste si nepřepsali nějakou už existující položku). Až tu první volnou položku budete mít nalistovanou, dáte křížek nebo kolečko (podle toho, jak ste si na začátku nastavili tlačítko pro potvrzení) a otevře se vám detailní nastavení.

post-46957-14687157171581_thumb.jpg

7. Jako první si nastavíte jméno, pod jakym se program bude ukazovat v menu po zapnutí konzole a naběhnutí Free McBootu (položka Name). Najedete si na ní s kurzorem a potvrdíte, objeví se virtuální klávesnice, pohybujete se po ní šipkama a vybíráte tim samym tlačítkem jako ste to dělali doteď. Až budete hotový, dole je tlačítko OK, najedete na něj a potvrdíte.

post-46957-146871571726_thumb.jpg

8. Pak si zase stejnym způsobem označíte a potvrdíte položku Path1: a otevře se vám FileBrowser, kterej už znáte. V něm si najedete na paměťovku kam ste si ten program zkopírovali, vlezete do složky kde ho máte a vyberete ten si ten konkrétní ELF soubor (cesta pak bude vypadat třeba takhle: mc0:/BOOT/OPL.ELF) a potvrdíte. Hodí vás to zase zpátky a už tam tu cestu budete mít vyplněnou. Položky Path2: a Path3: můžete ignorovat, stačí že máte vyplněnou jednu.

post-46957-14687157173751_thumb.jpg

9. Teď si najeďte na Return a potvrďte to. Vrátí vás to na obrazovku z bodu 6 kde zase stejnym způsobem dáte Return. To vás hodí na obrazovku z bodu 5, tam ste začínali. Tam už to jen uložíte a máte hotovo. Najeďte si na Save CNF to MC0 a potvrďte (to uloží nastavení na kartu kde máte Free McBoot, MC0 znamená karta v prvnim slotu, MC1 je karta v druhym slotu). Teď můžete restartovat, úplně dole je položka PS2 Browser (FMCB Restart) a nebo se můžete zvednout a jít zmáčknout tlačítko reset na konzoli. Až vám po restartu najede Free McBoot, tak už by ste měli vidět v seznamu OPL (nebo jinej program, pokud ste kopírovali jinej, tenhle návod je dost univerzální) a když ho vyberete měl by se spustit. Pokud se nespustí, někde ste něco přehlídli nebo zapoměli něco uložit.

Kdyby nebylo něco jasný nebo ste se někde zasekli, napište svuj problém sem do diskuze. Odpovím při první příležitosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Při prvnim spuštění OPL na vás vyskočí tahle obrazovka s nastavením:

post-46957-14687157174795_thumb.jpg

2. Dejte Settings a hodí vás to na tuhle obrazovku:

post-46957-14687157176198_thumb.jpg

3. Musíte si povolit zařízení, který budete chtít používat - v našem případě USB. Jestli dáte Auto nebo Manual už je v podstatě jedno (Auto vám to zařízení spustí samo a hned, u Manual to pouštíte ručně), ale nesmí tam bejt Off. Pak dejte dole OK. Vrátí vás to na předchozí obrazovku a tam dejte Save changes. Pak Exit.

4. Když spustíte OPL potom, už se to nastavení neukáže a ste rovnou v jeho hlavnim menu. Šipkama vlevo/vpravo se přesuňte na USB Games.

post-46957-14687157176869_thumb.jpg

Pokud máte připojenej flashdisk nebo externí USB disk na kterym máte nějaký hry (správně uložený a pojmenovaný tak, aby s tim OPL uměl pracovat), tak tady by se měli ukázat (pokud nemáte nastavený automatický, ale ruční spuštění, tak tady zmáčknete křížek aby se to z toho USB načetlo). Já tam zatim ještě žádný nemam, takže tady muj mininávod končí. Víc se dozvíte buď od Chica nebo (pokud umíte trochu anglicky) z oficiálního návodu tady: http://opl.psx-scene.com/8/ (tam je teď jen fórum, návody se přesunuli na http://opl.sksapps.com/ ).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...
  • 5 months later...

Ne, FMCB se kopírovat nedá, musí se pokaždý udělat nová instalace. Ale pokud už máš jednu kartu s FMCB tak je instalace na další karty jednoduchá, stačí na flashdisk rozbalit instalačku staženou z oficiálních stránek, spustit jí přes uLaunchElf a je to za dvě minuty hotový. Postup je popsanej tady: http://console-forum.net/tema/132515-mam-kartu-freemcboot-jde-udelat-jeji-kopie (včetně videa s celou instalací).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ps2: nemam to vyzkoušený, mam opl na kartě (nainstalovanej jako součást FMCB). Zkus normální postup pro hry na USB disku: http://opl.sksapps.com/index.php?opl=usb_install.html je možný že to bude chodit. Problém by moh bejt s tim, kde vytvořit složku s nastavenim OPL aby šlo nastavení normálně uložit a načíst. Jestli na kartě nebo na disku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 4 weeks later...

Zdravím,Jelikož mi odešla mechanika u PS2 (načte to jen originály,pálený se sekají nebo vůbec nejdou + starosti s DVD [Dokážu z♥♥♥♥♥♥ klidně 10 DVD za sebou]) jsem se rozhodl spouštět hry z HDD. Bohužel HDD ale nepodporuje USB 1.0 tak jsem si koupil Flashku :D. Takže jsem si chtěl nainstalovat OPL ale link byl mrtvý tak jsem šáhnul po USB Advance,překonvertoval GTA San Andreas,Nainstaloval UBS Advance v PS2 a hrál. Z počátku super,jakožto velký fanoušek série GTA,především pak SA (Hraji SAMP na PC už skoro 4 roky) to byl takový návrat ke kořenům kdy jsem začínal s SA Singleplayer. Udělal jsem pár misí a pak jsem měl s Ryderem jet k holičovi. Vybral jsem si účes,byla animace jak mě stříhá a najednou to zamrzlo. Stalo se to pak i když jsem byl v Bincu nebo když jsem dal Load Game z menu. Nevím jestli je to chyba USB Advance,Obrazu Hry ( Tím to možná bude,je to nějaký "řízlý" upravený - V nastavení hudby je PTPM - Což by měl být ten mód u kterého musíš dát Up + R2 jinak tě to nepustí do vozidla ale mě to normálně jde) a nebo chyba načítání z USB ( Přeci jen USB 1.0...). Tak jsem chtěl poprosit o radu a kdyžtak oReupload OPL. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš to defragmentovaný? To doporučujou v každym druhym návodu. Pak už jedině to co si řikal - špatnej/upravenej image nebo špatná kompatibilita s USB Advance a ostatníma programama - nebylo by to poprvý.

Zkus hrát přes síť v OPL, to je rychlejší než z USB a kompatibilita s hrama bude stejná nebo lepší. Jen musíš mít kvůli tomu zapnutý pc, sesíťovaný s konzolí a nastavený sdílení souborů. Podle mě druhá nejlepší možnost po HDD pro FAT konzole a funguje to i na slim konzolích kam HDD narvat nejde. Hraní přes USB sem zavrhnul kvůli pomalosti toho USB 1.1. Návody sou pořád na stejnym místě -> http://opl.sksapps.com/ (relevantní sou záložky Settings a Network). Dej tomu šanci (a stáhni si mojí češtinu pro OPL).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Defragmentovaný ve WinXP mám.

Přes síť nechci,PC nemůže být zaplý dlouho jinak začne nadávat matka :D,a když už je PC zapnutý tak na něm hraju/natáčím SAMP/Minecraft. Bohužel mám Slim. Ale jako,s tím zdílením,to by v budoucnu možný bylo,sehnal bych starý NTB za páč kč a bylo by po ptákách,ale to jen tak na oživení vzpomínek na PS2,protože si bud ukupovat Xbox 360.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych chtěl zase PS3 :-D Ale na PS2 budu každopádně hrát ještě dlouho, teď mam zrovna rozehranou Grandii III a dva plný CD pořadače s hrama v záloze. Jo a děsně rád bych někde sehnal PS2 HDD Browser Update Disk (aby byl disk vidět v browseru, hry s podporou instalace šly nainstalovat, šly tam ukládat savy), ale nedaří se. Všude sou na něj torrenty, ale všechny mrtvý, nikdy sem se nedostal přes 80% toho souboru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak je to tady: http://www.uloz.to/11579402/language-pack-zip

Je třeba font_Czech.ttf i lang_Czech.lng nakopírovat do složky OPL na kartě a pak si v nastavení OPL (tlačítko start pro vstup do menu nastavení a je to ta druhá položka odshora, nastavení zobrazení, v originále display settings) zvolit jazyk a uložit.

Poznámka: Nejsou přeložený věci v pokročilejch nastaveních jako třeba "In Game Reset" nebo "Unhook Syscalls", jednak nevim co to dělá, neexistuje pro to výstižnej překlad (odhákovat systémový volání?) a nebejvá u většiny her potřeba na to vůbec šahat (a kdyby byla, je podle mě lepší to mít nepřeložený až to bude člověk hledat v nějakym návodu na netu). Proto sem ten překlad taky neposílal autorům OPL, protože v README maj napsáno že se musí přeložit úplně všechno, i ty věci u kterejch to imho smysl nemá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...

Flashdisk nebo externí HDD musí bejt naformátovanej na FAT32 a musí bejt defragmentovanej. A v OPL musí bejt zapnutý čtení z USB. Pak už by se to tam mělo objevit, pokud je ten soubor správně pojmenovanej (je třeba dodržet i to kde má bejt malý a kde velký písmeno jinak se to tam neukáže). Všechno to bylo v tom návodu na oficiálních stránkách, odkaz sem tu myslim dával už asi 2x, ale tak ještě jednou: http://openps2loader.info/8/usb_install.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...
  • 8 months later...

Muzete my nekdo presne vysvetlit jak nastavit cestu k externimu disku ,aby se my nacetly hry v OPL hry upravuji pomoci usb Extreme soubory co my z nej vylezou proste jen pretahnu do slozky bud DVD nebo CD na exteraku, uz jsem prosel spousta navodu ,ale furt to nejak nedokazu nastavit predem dekuji:D.

Upraveno uživatelem Snektekk23CZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu