Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Otázky a odpovědi PSN


RadaR

Recommended Posts

Oficiální Playstation Network a Qriocity otázky a odpovědi jak se zachovat po hacknutí PSN.

Byly mé osobní údaje šifrovány?

Všechna data byla chráněna a přístup byl omezen jak fyzicky, tak přes zabezpečenou síť. Tabulka s kreditními kartami byla šifrovaná a nemáme žádný důkaz, že byla zcizena. Tabulka osobních údajů, která se nachází samostatně, tak šifrována nebyla, ale byla pod ochranou propracovaného bezpečnostního systému, který byl ovšem při útoku prolomen.

Jaké údaje o kreditních kartách mohly uniknout?

Všechny údaje o kreditních kartách jsou v našich systémech šifrovány a zatím není žádný důkaz, že byly zcizeny, ale nemůžeme vyloučit tuto možnost. Pokud jste poskytli údaje o své kreditní kartě přes PlayStation Network nebo Qriocity, tak radíme k opatrnosti, protože vaše číslo kreditní karty a datum jejího vypršení mohlo být získáno. Mějte však na paměti, že bezpečnostní kód vaší karty (někdy se mu říká CVC nebo CSC) nebyl zcizen, protože není uložen nikde v našich systémech.

Jaké kroky bych měl nyní učinit k ochraně osobních údajů?

Pro vaši bezpečnost doporučujeme, abyste si dávali pozor před emaily a telefonáty, které žádají vaše citlivé informace. Sony vás nikdy nebude kontaktovat, aby získala číslo kreditní karty a další osobní informace. Pokud budete o tyto informace požádáni, tak si buďte jisti, že to není Sony, kdo je žádá. Až bude Playstation Network plně obnoven, doporučujeme, abyste se přihlásili a změnili své heslo. Doporučujeme navíc, pokud používáte stejné přihlašovací údaje někde jinde, abyste je také změnily.

Pro ochranu před možnou krádeží identity nebo jiné finanční ztráty doporučujeme i nadále se chovat obezřetně a sledovat své výpisy z účtů.

Co když nevím, jakou kartu mám propojenou s účtem?

Pokud jste někdy provedli platbu na Playstation Network, měli byste obdržet speciální mail z adresy „DoNotReply@ac.playstation.net“ na mail, který máte přiřazen ke svému účtu. Tento mail by měl obsahovat první čtyři a poslední čtyři číslice vaší kreditní karty. Můžete se ale také podívat na výpisy svých karet, a tak zjistit, která je přiřazena ke službám PlayStation Network nebo Qriocity.

Kdy budu moci změnit své heslo na Playstation Network?

Pracujeme na nové aktualizaci systému, který bude vyžadovat po všech uživatelích, aby změnili své heslo hned, jakmile bude PlayStation Network obnoven. O tomto budeme poskytovat více informací v následujících hodinách.

Budou všichni uživatelé PlayStation Network nebo Qriocity informováni o situaci?

Kromě upozornění z médií a našeho oficiálního Playstation blogu, jsme odeslali speciální mail všem našim registrovaným uživatelům, což je 77 milionů registrovaných účtů. Je bohužel nutné tomu dát trochu času, a tak někteří ještě mohou na maily čekat. Každopádně rozesílání odstartovalo a všichni by měli mít maily s upozorněním k dnešnímu dni. Uživatelé služeb PlayStation Network nebo Qriocity také mohou navštívit přímo stránky qriocity.com nebo uk.playstation.com/psnoutage pro zjištění více informací.

Jakými kroky přistoupí Sony k ochraně osobních dat v budoucnu?

Okamžitě jsme udělali několik kroků pro bezpečnost vašich osobních dat. Jako první jsme vypnuli služby PlayStation Network nebo Qriocity, a také současnosti posilňujeme naší síťovou infrastrukturu. Také jsme už udělali několik kroků, které posílí samotnou bezpečnost služby Playstation Network a vašich osobních dat. Také přemisťujeme naší síťovou infrastrukturu a datová centra na nové, daleko bezpečnější místo. Všechny přesuny jsou v plném proudu. Budeme poskytovat další informace o opatřeních v brzké době.

Identifikovala Sony osobu, která je odpovědná za hacknutí PSN?

V současné době provádíme důkladné šetření a úzce spolupracujeme s uznávanými firmami, které se specializují na technologickou bezpečnost. Naším hlavním cílem je nalézt osoby, které jsou zodpovědné za tento trestný čin, a to bez ohledu na to, kde na světě se nacházejí. Tento zločinný útok proti našemu systému a našim zákazníkům je velký trestný čin a budeme postupovat velmi agresivně, abychom dopadli jeho pachatele.

Kdy bude PlayStation Network nebo Qriocity opět online?

Naši zaměstnanci pracují dnem i nocí, aby byl provoz obnoven co nejdříve, a očekáváme, že některé služby poběží ode dneška do týdne. Nicméně chceme, aby bylo jasné, že obnovíme provoz, až si budeme na 100% jisti, že je služba bezpečná.

Přinese update i něco nového kromě zabezpečení ?

Podle diskuzí Sony Computer Entertainment na tuto otázku reagovala tak, že v současnosti, když předělávají PSN, berou do úvahy funkce jako cross game chat a in-game video chat. Bohužel nyní nemohou nic potvrdit, ale hráči se mají připravit na masivní update, který nastane po nahození PSN do online stavu.

SOURCE:

http://ps3haxfreeforums.org

PS.: co se týče posledního odstavce... že by konečně něco co by mi mě přinutilo opět přejít na OFW? smiley.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

upřímně... já mám CFW ale nějaké hacky na SONY servery jsem si opravdu nepřál... Byli pro mě 2 možnosti buď CFW ale být offline nebo OFW a zůstat online. A přesně takhle by to mělo být. Snad to vše dají zase do pořádku držím jim palce ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Welcome Back program

Společnost Sony také spouští PlayStation Network a Qriocity "Welcome Back" program, který poběží po celém světě, přičemž bude charakteristický pro daný trh. Poskytne zákazníkům výběr z několika služeb a prémiového obsahu, jako poděkování za trpělivost a podporu, které se jim dostalo od uživatelů.

Program bude zahrnovat:

- Multimediální obsah ke stažení zdarma (v každém regionu bude jiný, informace brzy)

- Všichni dostanou možnost využívat PS+ po 30 dnů

- Q Music Unlimited uživatelé budou mít po 30 dnů službu bezplatnou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 5 months later...
  • 8 months later...

FAQ PS Plus

Q: Co je PS+?

A: Jedná se o nadstavbu již stávající nabídky PSN. Tzn., že není potřeba pořizovat PS+ pro hraní her online, stahování demoverzí, videí apod. Naštěstí vše co bylo dříve zdarma, zůstává zdarma (ano dívám se na tebe xbox live).

V rámci členství PS+ získáte nejrůznější slevy, obsah exkluzivní pro PS+, exkluzivní dynamická témata, fullgame trials, avatary, exklusivní přístup k beta testům a hrám zdarma (určuje nabídka ze strany Sony).

Kdykoli se nyní přihlásíte do PS+ dostanete 10 her, které se budou postupně obměňovat. Plánem je vyměnit každý následující měsíc 3 hry ze stávající nabídky. Faktem ale zůstává, že kdykoli se přihlásíte k PS+ budete mít k dispozici 10 her zdarma.

Q: Jak a na jak dlouho lze PS+ pořídit?

A: Lze aktivovat v PS Store. Pořizovací cena je: 1 rok (1299,- Kč), 3 měsíce (390,- Kč) a 1 měsíc (180,- Kč). Lze narazit na občasné slevy, např. na Vánoce.

Q: Kde najdu nabídku PS+?

A: Stačí zajít do PS Storu a zde je v hlavní nabídce položka PS Plus. Tam najdete aktualní měsíční nabídku slev, exkluzivit a her zdarma, zkrátka vše v rámci PS+. Není potřeba být předplatitelem PS+, abyste si mohli nabídku prohlédnout.

Q: Jsou hry opravdu zadarmo a jak poznám, které to jsou?

A: Ano, jsou za paušální poplatek za PS+ členství (viz výše). Věci zdarma v rámci PS+ jsou vždy označeny nápisem Free ve zlatém poli.

Q: Je nějak omezené množství slev/her zdarma, které mohu využít/stáhnout?

A: Ne. Omezeni jste pouze nabídkou PS+, tak ji využijte klidně celou.

Q: Jak čerpat slevy z PS+ nabídky?

A: Slevy se vám při užití PS+ účtují automaticky, pokud je hra v aktuální slevové nabídce. Totéž platí i u her, které mají 100% slevu, tj. jsou v rámci PS+ zdarma.

Q: Jak často se hry v nabídce obnovují?

A: Dvakrát do měsíce, každé dva týdny. Některé nabídky zůstávají po delší dobu. Pro aktuální informace doporučuji oficiální evropský PS3 blog. Pokud se Vám neche pročítat blog doporučuji vlákno zde, kam se většinou přepisují nejzajímavější novinky, které nás na PS+ čekají.

Q: Jsou hry a věci, které dostanu v rámci PS+ zdarma odemknuté i po vypršení PS+?

A: Převážně ne. Přístup k stáhnutým hrám, které byly uvedeny jako Free v rámci PS+ členství bude zablokován pro vypršení PS+ členství. Toto neplatí pro Avatary a Theme stáhnuté v době aktivního členství PS+.

Q: Zablokují se mi i hry, které jsem pořídil v rámci PS+ ale jen se slevou, ne zdarma?

A: Ne. Hry a vše ostatní co pořídíte se slevou v rámci PS+ můžete využívat i po vypršení členství.

Q: Co když členství na pár měsíců přeruším, ztratím tím přístup ke staženým hrám?

A: Ano, viz výše. Pokud ale členství znovu obnovíte, dostanete přístup i k hrám které už jste v rámci PS+ programu stáhli v minulosti.

Q: Nemám prostor na disku a chci vymazat starší stažené hry. Přicházím tím o ně?

A: Ne. Tak dlouho dokud budete členi PS+ můžete znovu stahovat již jednou stažené hry. Vždy je najdete v download listu.

Q: Hru z aktuální nabídky PS+ bych si chtěl zahrát až někdy v budoucnu, teď na to nemám čas. Bojím se, že když budu čekat hra z nabídky zmizí. Mohu si ji nějak do budoucna "pojistit"?

A: Ano. Hru dejte stahovat a poté stahování přerušte. Hra se vám dostane do download listu a poté se k ní můžete kdykoli vrátit a stáhnout si ji, až na ni budete mít chuť/čas. Samozřejmě to platí pouze pokud jste stále předplatitelé PS+.

Q: Minulý měsíc byla v PS+ nabídce hra, kterou si chci stáhnout. Členství si ale platím až nyní, kdy v nabídce hra už není. Dostanu se k ní?

A: Ne. Bohužel k hrám z minulého měsíce, které už nejsou součástí aktuální nabídky PS+ se můžete dostat pouze tak, že jste si ji jako člen PS+ stáhly a můžete se k ní kdykoli vrátit prostřednictvím download listu (samozřejmě pouze po dobu trvání členství PS+).

Q: Jak fungují 60min trialy her a získávám jejich hraním trofeje?

A: Díky tzv. fullgame trials si můžete stáhnout plnou hru a 60 minut ji hrát zdarma. Po 60 minutá se hra uzamkne a pokud chcete pokračovat musíte si ji koupit. U takto stažené hry se vám sice zobrazí získání trofeje, ale uloží se do vašeho profilu, až teprve pokud si hru koupíte.

Q: Lze účet, kde je aktivovaný PS+ sdílet jako je tomu u stažených her a DLC?

A: Ano. Jednoduše vytvoříte účet, na který pořídíte PS+ členství a budete využívat veškerou nabídku slev, nebo her zdarma. Následně stačí hru zakoupit/stáhnout na účtu, kde je aktivovaný PS+. Dále se přepnete na Váš main účet, kde hru můžete neomezeně hrát (pochopitelně do vypršení PS+). Jediné o co se tím ochudíte, jsou avatary, které se nesdílí na ostatní profily v PS3, ukládání savu (uloženych pozic her) do cloudu a automatické aktualizace firmwaru PS3.

Q: Kde mohu najít, kdy mi vyprší členství PS+?

A: Jsou dva způsoby.

1. U hry stažené jako Free z PS+ zajděte do informací (stačí kliknout trojúhleníčkem pro vyjetí nabídky). V informacích je položka Expires, tj. do kdy můžete hru používat = do kdy Vám platí PS+.

2. V XMB jděte do PlayStation®Network > [Account Management] > [Transaction Management] > [services List] > [PlayStation®Plus] zde jasně uvidíte informace, na jak dlouho jste PS+ předpláceli a do kdy Vám platí.

Q: Pokud si prodloužím členství PS+, ještě předtím než mi původní předplatné vyprší, naváže se mi až po skoncení méno původního předplatného?

A: Ano. Například pokud mi členství platí do 1.12.2012, ale rozhodnu se využít slevu na předplatné PS+ na jeden rok dne 10.9.2012, tak se mi mé členství prodlouží až do 1.12.2013.

Pokud budete chtít něco doplnit nebo máte pocit, že něco není dostatečně přesné napište.

*Příspěvek již uveden v jiném tématu. Ale na doporučení moderatora tekken90 a pro přehlednost založeno zvláštní téma.

Upraveno uživatelem Nanaki
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Ahoj,dneska jsem se registroval na PSN přez PC,a že se přihlasím přez PS3,zádám udáje,všechny jsou na 100% dobré,a po chvíly se mě objeví tato hláška: Follown the instruction in the e-mail massage to reset the password using a PC

Co to znamená,a jak se přez totok dostat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu