Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

GTA 4 (mizerná optimalizace)!!!


Jordanky

Recommended Posts

Zdravím, dnes jsem koupil hru GTA 4 na pc a doufal jsem, že budu mít to štěstí a zahraji si tuhle hru na vyšší detaily. Ale asi jsem byl moc velký optimista. Sotva jsem zapnul hru, hned jsem nastavil vše na max a spustil benchmark, čekal jsem, že to půjde kolem 40 fps. Ale vypadalo to na zázrak, 60 snímků za sekundu se vším na max vč. V-sync. Neuvěřitelné, ale myslet si, že tak pojede i hra byla chyba lávky. Po zapnutí hry, kdy jsem žil v domnění, že si hru zahraji na max, jsem byl nemile překvapen. Zapnul jsem fraps jenom abych viděl fps (nenatáčel jsem) a snímky kolísaly mezi 25 až 50, bohužel spíše u těch 30 a níže. Doufal jsem, že to třeba přestane po první misy (jen doufal, nemyslel jsem si to). Byl jsem v bytě Nika a fps bylo okolo 170. Ale sotva jsem vyšel na ulici tak hned zase snímky spadly ke 30. "Nasrán" jsem šel do menu a snížil detaily. Bohudíky jsem při nastavení vše na medium a střední dohlednost získal při hraní 40 snímků a jen málokdy to klesne ke 30 (ale občas klesne). Když jsem na medium pustil benchmark, musel jsem se smát. 113 fps by to podle benchmarku mělo jet. Mno nic, hraju na medium, ale kdybych tu hru stáhl a zjistil to, tak si ji nikdy nekoupim a okamžitě mažu, ale když už jsem těch pár stovek vyhodil tak tomu dávám šanci. A tak se chci zeptat těch šťastnějších jaký je to hrát na plný kule a jaký máte sestavy, protože mě zajímá jaká je potřeba sestava na maximální zážitek. Moje sestava je GRAF. KARTA: Saphire Radeon HD6950 2GB GDDR5 odemknutá na 6970 a lehce taktnutá (velice lehce), PROCESOR: intel core i7 870 2,93 GHz, RAM: 6 GB ddr3 1333 mhz, ostatní neřešim. Jak by řekli angličané Let´s talk. XD

PS: jestli takhle blbě zoptimalizujou i LA Noire, na který se nehorázně těšim tak to bude na facku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak pise kolega nejlepsi je bud 1.0.0.3 patch nebo 1.0.0.4

a jak ctu tak muj komp na to co je sracka mel cca 25 fps jinak one core intel celeron 420 1.6Ghz~2.2Ghz, 2gb ram, Geforce gts 250

detajli vse na stredni 1450x900 jen dohlednost atd na min(cpu by nestihalo):wohow:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasný ja vím, že je to port. Dík za typ já právě mám 1.0.7.0 tak určitě vyzkoušim downgrade na 1.0.0.4. Ozvu se jestli to přidalo nějaký snímky. Ale stejně nechápu jak může mí starý patch více fps. A jak se těšíte na LA Noire. Doufám, že to tak nezkoněj. Jo ještě nehrajete někdo GTA 4: EFLC ?? Prej to už není tak zle optimalizovaný a dá se z toho dostat více fps než v GTA 4.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já jsem teďka stáhl patch 1.0.0.4 jen jsem ho instaloval a v poho nemusel sem cely gta reinstal. Fps to přidalo, ale nějak mi to rozhodilo stíny, že jsou vytečkovaný. A tak jsem se na to vy...l, GTA 4 jsem odinstaloval a už nikdy nenainstaluju. Určitě by to byla skvělá hra nebýt těch optimalizačních chyb. Doufám, že LA Noire a následně GTA 5 nebudou tak zpackané.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja mam oboje jak GTA IV, tak EFLC a bohuzel ackoliv mam PC ktere je pomerne vysoko jak doporucene naroky, ani jedno z GTA neni schopne ject plynule v budove je to ok, ale jakmile vejdu na ulici tak je to nehratelne asi 10-15s nez se to roztrha.. pak se to da hrat, ovsem nez zacnou dobihat texutry a jsem tam kde jsem byl.. proto jsem od te doby GTA nehral (oboje mam original)..

edit: kamaradovi to treba ale bezelo na starsi sestave mnohem plynuleji jak me :) takze si myslim ze to ma vic aspektu co na to sedi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mám s touhle hrou problém (a asi nejsem sám :D ) a problém je ten že se seká úplně stejně na jakékoliv nastavení i když dám všechno na minimum a na maximum je to úplně stejné, bohužel mi pomohlo jenom úplné vypnutí stínů ale zato všechno ostatní mám na max takže radím, vypni stíny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Počkej ty FPSka ti přijdou nízké nebo co? Hra se ti seká nebo ti prostě jenom vadí to, že nemáš stálých 50FPS? Řeknu ti to takhle na své nVidia GTX460 768DDR5 192bit společně se svým AMD Phenom II X4 955BE 3.2GHz, jsem to hrál na HIGH detaily a úplně bez lagů. Kamarád to hrál na podobné sestavě jenom měl ATI HD5750 nebo co to bylo a tahal to taky na HIGH tak nevím, kde může být problém.

Zkus stáhnout jiný patch 1.0.4.0 nebo 1.0.7.0 mně moc v tom rozdíl nepřišel jenom když sem tu viděl to video jaký tu je FPS drop.

Jinak s tou grafikou by si neměl mít vůbec žádný problém v jakékoliv hře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, ja tam dole měl nějak 1150/2048 pri max nastaveni, ale hratelný to bylo když sem to měl tak 800/2048 prostě na prd. Nevadilo by mi kdyby to občas spadlo ke 30 ale prostě když jenom otočim kamerou a seka se to to prostě není hraní. Počkám na GTA 5 a budu doufat v zázrak. LA Noire beru jako hotovou věc, že to bude OK. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 weeks later...

No já hraju na noťasu s P6000 1.86 GHz, grafikou GT 320M s 4 GB RAM, nastavení mam tak na 40% low, 60% medium, FPS kolem 20ti s patchem 1.0.4.0 (i když měl jsem původně ten 1.0.7.0, ale žádnou změnu jsem nezaznamenal) a příjde mi to OK. Hra je zcela hratelná a řekl bych že i plynulá, i když menší záseky se občas naskytnou samozřejmě, ale zřídka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu