Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Jaký HDMI kabel?


Wolf.cz

Otázka

5 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Možná řeknu nesmysl ale asi na tom nezáleží, akorát jsou nějaké verze HDMI jako je 1.3 nebo 1.4 (to si musíš zjistit co je ten kabel zač).

Já ale už celé dva roky hraju na xku z HDMI kabelem za 150,- až 250,- Kč a je to HDMI 1.3 myslim a plně mi to vyhovuje, myslím že dávat za to 1000,- je nesmysl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Ano, verze HDMI 1.4 skutečně zavádí přenos videa, audia a ethernetu v jednom kabelu, využitelné např. pro televize pro streamování. http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/

Jinak vzhledem k tomu, že HDMI je digitální přenos, není potřeba drahý kabel, přenáší se pouze "HI" a "LOW", takže stačí téměř cokoliv. U analog VGA může být důležitý kvalitní drahý kabel, jelikož mívá lepší stínění, tj. odolnost proti okolnímu rušení různého druhu.

Pokud ti jde pouze o Full HD přenos videa a audia, postačí jakýkoli HDMI verze 1.3 (má oproti 1.2 mimo jiné podporu vyšších frekvencí na vysokém rozlišení). Verze 1.4 má smysl pouze při přenosu 3D video signálu a navíc již zmíněný ethernet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu