Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Minecraft TUT pro začátečníky RADY TIPY TRIKY [1.2.4]


VasekDrtikol

Recommended Posts

Vítám vás u topicu o Minecraftu, kde se budu věnovat tutoriálu pro začátečníky ve světě minecraftu. Předpokládám, že vám není pět a že jste si s instalací minecraftu nějak poradili. Nejprve se vrhneme úplně na to nejjednodušší.

KRUTÉ ZAČÁTKY

takže nejprve si budete muset vytvořit nový svět, místo kde budete hrát. Vytvoření nového světa je velmi jednoduché, stačí jít do Singleplayer a tam dát create new world. Nyní máte vytvořený svět, nezapomeňte, že ho kdykoliv můžete najít ve složce .minecraft v data aplikací (ve win7 v data aplikací/roaming).

Vrhneme se tedy na základní přežití v minecraftu, vaším prvním úkolem bude nakutat něco dřeva, jednoduše jděte, najděte nějaký strom a držte levé tlačítko, dokud z něj nevypadne dřevěný block. Výborně, teď toho nakutejte alespoň 20 a můžeme pokračovat. Vaší další misí bude světlo, světlo získáte z uhlí a sticků (tyček), takže budeme muset nějak vyrobit sticky a najít někde uhlí, pokud nejste Chuck Norris, tak budete muset použít crafting system. Stiskněte tlačítko, kterým otevřete invertář (v controls si je můžete přeměňovat). Na obrázku dole můžete vidět jak takovýto invertář vypadá. Nás teď bude zajímat hlavně tabulka s názvem crafting.

ZCrafting2x2.png

Vezmeme dřevo, co jsme nakutali a "opracujeme" ho. Vidíte, že když vložíme do tabulky dřevo, zobrazí se nám vypracovaný produkt :wohow:. Máme tedy opracované dřevo, budeme tomu říkat officiálním názvem wooden planky :D. Wooden planky jsou asi nejpoužívanějším materiálem v minecraftu, vytvoříte z nich totiž krumpáče, lopaty ale taky tyčky, které právě teď potřebujeme. Pokud jste podle obrázku dole vytvořili tyčky, vytvoříme teď "crafting table". Crafting table je block, který když položíte, tak vám zobrazí tuto 3x3 mřížku, ve které se odehrává většina craftění. Nejprve si vytvoříme náš první krumpáč, jak je na obrázku vidět, krumpáče můžou být i z kamene, zlata nebo třeba z diamantů. Teď pokud chceme uhlí máme dvě možnosti, ke každé budeme potřebovat nějaké místo kde je kámen, pokud máte štěstí, uhlí zpestříte, ale není to pravidlo, pokud jste uhlí nezahlídli, můžeme si uhlí udělat sami :D.

craft_wood.pngcraft_stick.pngcraft_workbench.pngcraft_pick.gifcraft_torch.png

Nejprve natěžte alespoň 20 kamene, vidíte, že když těžíte rukou, z kamene nic nevypadne, zatímco když těžíte krumpáčem vypadne vám opracovaný kámen "cobblestone". Teď si vytvoříme pec, pec vytvoříme stejně jako krumpáč za pomocí crafting table. Více vám již poví další crafting recipe. Teď ještě natěžte něco neopracovaného dřeva (pokud máte tak nemusíte) a můžete si vytvořit i kamennou sekyru. Pokud máte tak si uděláme dřevěné uhlí, dřevěné uhlí je obdoba klasického uhlí, s tím rozdílem, že si ho můžete vyrobit ze dřeva. Bohužel jsem nenašel obrázek, a tak dejte do spodního baru jakékoliv dřevo a do horního to neopracované, a tradáá, opravdu se vám vytvoří dřevěné uhlí, teď jen z receptu nahoře vytvořte torch - pochodeň. A naším posledním cílem je najít nějaké ovce, aby jsme v klidu přečkali noc, pokud najdete nějakou ovci, zabijte ji, až získáte tři vlny, můžete si udělat postel podle návodu. Teď jen trochu osvětlete krajinu a až začne noc (u mé první hry byla noc někde v půlce a já teprve dělal krumpáč, takže jste na tom nebyli nejhůř :D) a spěte.

craft_furnace.pngcraft_axe.gifcraft_bed.png

Další část tutoriálu bude za pár dní!

:cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu