Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Všeobecná diskuze o PC - taktování, modding, upgrade, tipy a triky ..


kruta

Recommended Posts

Zde můžete psát různé tipy a triky, návody, diskuze o taktování, výsledky vašich "prací" atd.

Toto téma zakládám kvůli diskuzi, která se rozjíždí v jiných nevhodných tématech.Pokud bude někdo, NĚCO chtít dát do prvního postu, stačí PM a já Vám vaší radu, atd. sem rád vložím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám, že máš desku od GB. Nejdřív začnu tím co máš za chladič CPU, že při této voltáži máš takovouhle teplotu. Už jenom to je mi podezřelé.

Jinak k těm voltážím, ber to co Ti ukazuje BIOS, neřiď se tím co ukazují 3rd programy. To jestli můžeš přidat na Voltáži se dočteš v manuálu, každá deska to má jiné. Vypnul bych CORE BOOSTER a neupravoval bych to pomocí násobiče, ale pomocí CPU Frequency.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čau super téma to se hodí, až budu mít čas tak vám sem taky pošlu nějaký fotky mýho OC. Já jako chladiče používám:

http://www.alza.cz/xigmatek-loki-sd963-heatpipe-cooler-d195075.htm (nejlepší chladič v poměru cena výkon, nemá obdoby)

Potom po čase jsem si koupil tento:

http://www.alza.cz/xigmatek-aegir-sd128264-heatpipe-cooler-d193088.htm (teploty už tolik neklesly, ale hlučnost je menší, ale i ten předchozí chladič nebyl skoro slyšet)

a potom použávám všude tuto pastu:

http://www.alza.cz/xigmatek-pti-g4512-d223167.htm

Tady testo toho chladiče xigmatek loki: http://pctuning.tyden.cz/hardware/skrine-zdroje-chladice/22852-test-ctyr-chladicu-cpu-zabodoval-xigmatek-loki?start=1 a ještě tady jeden test: http://extrahardware.cnews.cz/recenze/xigmatek-loki-sd963-vykon-vyssej-triedy-za-cenu-len-400-kc/strana/0/6

Upraveno uživatelem kdyr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No s tím chladičem co jsi psal, se mi ty teploty zdají divné, na pastě ani tak nezáleží.

K tomu vodňajzovi, rozhodně nekupovat, na H55 moc dobré ohlasy nejsou, strašně chrčí a jsou hlučné. Když už vodníka tak H80 (2 500,- mam pocit).

Místo tohohle bych koupil Noctuu DH14 (1400,-) a nejlepší vzduchový CPU chladič.

Jinak pokud máš takovýhle teploty, tak bych do chladiče nenacpal ani korunu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mně taky, jestli ti při benchmarku v Linxu ty teploty haprují okolo 40°C buď máš ultra mega dobrý CPU kus co netopí, nebo máš vadné senzorové čidlo.

EDIT #1 - máš špatně nastavené RAM v Linxu, protože předpokládám, že máš více jak 1.5GB RAM. Nastav PROBLEM SIZE na větší aby vedle v kolonce bylo MEMORY TU USE = tvým RAM pamětem. Pak spusť test, aspoň na 5-10 min a pak zkontroluj teploty. Pokud budou pořád takovéhle není co řešit. Navíc jestli ti tohle ukazoval i BIOS není co řešit a do jiného chladiče bych neinvestoval.

Pokud bys chtěl snížit spotřebu Tvého PC, podvoltážuj CPU, nejméně o 0.2V bez snížení výkonu půjde úplně v pohodě (ušetříš za elektriku + snížíš teploty cpu)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při testování v Linxu nastav větší hodnotu PROBLEM SIZE aby bylo větší využití RAM, teploty by pak měli ještě stoupnout (uvidíš sám). PROBLEM SIZE = tvé velikost RAM pamětí. Teď na screenu máš nastaveno na 1GB pamětí což je strašně málo.

Jinak k tomu OC, pěkný výsledek na tomhle CPU, jak jsem již psal taktoval bych pomocí CPU freq. ne pomocí násobiče, ale to je jen osobní zkušenost.

Jinak si na googlu vyhledej taktování tohohle CPU a dočteš se více. Každý kus je "originál" :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D taky jsem odmítal intel s tím že AMD stačí :D . Ale po koupi i5 3570 vím že intel je uplně jinde, předtím jsem měl phenoma ii x6 1055t a ve hrách jako arma 2 ten cpu prostě nestačil. A tedkon mám tu 3570 a už bych se k amd nevrátil. Takže momentálně to mám takto CPU: intel a GPU: AMD . Protože s grafikama od AMD jsem naprosto spokojen

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Porovnáváš 1055T s 3570? To je naprostý nesmysl, jelikož 1055T je 6 core, který je na hry úplně nesmyslný, když málo která hra umí využít potenciálu 4 jader. Navíc 1055T byla dělaná spíše na kompresi, dekompresi, práci s videi atd.

Samozřejmě, že I5 je výkonnější než AMD Phenom II, ale také musíš brát v potaz to, že I5 je nová struktura atd. Jinak samozřejmě dnes Intel válcuje i novodobé AMD. Napsal jsem to jenom, proto aby si nedělal takové nesmyslné srovnání 2 odlišných CPU. Je to jako srovnávat traktor s autobusem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jasný já vím že 6jáder je zbytečnost, ale já ho koupil v době kdy stál nějaký 4k s 5tiletou zárukou a koupil jsem ho za 2300kč což byla uplná paráda. A jinak k tomu srovnání intel vs amd kamarád je furt takovej magor do AMD a ten prostě intel odmítá asi jako já dříve. A on si koupil nějaký to 8mi jádro od AMD jak ktomu dávaj to vodní chlazení a furt jak je to parádní CPU,..... Máme stejnou grafiku a ramky, jediněj rozdíl je v desce, zdroji a cpu. A já ve hrách dávam o mnoho víc FPS než on. Třeba v crysis 3 tam to máme dost podobný, ale v ostatních hrách mam větší FPS a menší spotřebu :D . Ted jsem si nedávno postavil domácí servr, protože jsem sehnal SCSI řadiče do pci. A i disky jsem ktomu dostal zdarma. Tak jsem řešil co postavit tak jsem koupil nějakou AMD a6 x4 za 1500kč i s deskou, ramky 4gb, a zbytek jsem měl tak nějak doma. A sem na to hodil windows home server 2011. A naprostá paráda, mam to hozený ve sklepě. A kamarád mi tam udělal nějakou vychytávku, protože já servrům moc nerozumím, tak je to pořád v režimu stand-by nebo jak to říct. A jenom když tam chci něco uložit a nebo si něco zkopčit tak se zpustí ;). A je to uplná paráda, ukládam tam zálohy her, filmy, muziku,.... A za ty prachy je to uplná paráda, stálo mě to takk cca 3000kč maximálně :D .

Upraveno uživatelem kdyr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

CiD - a co máš za GK?

kdyr - jak jsem již psal je nesmysl mít 6-8 jádro, pokud nepracuješ s videem nebo fotkami, jinak je to totální nesmysl a ve hrách vůbec se s tím nemůžeš ohánět, protože hry se teprve naučili využívat 4 jádra, na tož 6-8. :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lidi momentalne zkoumam narust vykonu ve hrach pomoci FRAPSU, ale docetl jsem se ze on zobrazuje spatne FPS, tudiz nepravdive..

Zdroj: http://diit.cz/clanek/mereni-snimkovych-latenci-frapsem-nema-smysl

Prosim poradte nejaky alternativni program kdysi davno mel jsem jeden ale nemuzu si vzpomenout na nazev...

Upraveno uživatelem Hool23
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu