Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

SAMP - Reálný Život 5.4


FxR

Recommended Posts

headernew.png

Zdravím :D, chtěl bych vám odprezentovat a nalákat na server Reálný Život 5.4 :D, nejde o žádný UltraHyperPařba server s kradenou Reálnou Sračkou 7.4/8, tento mod je vytvářen Xbladem a FreeWallem už od prvních verzí SAMPu. Více info najdete na webu.

Chtěl bych ještě říct, že server je na úrovni, nejsou zde žádné porty či warpy (Kromě eventů) a také vás nevezmou do admin teamu po požádání či zaplacení nějaké částky ;)

Web: http://www.realny-zivot.cz/

IP: play.realny-zivot.cz:7777

TeamSpeak: ts.realny-zivot.cz

Zde je taková recenze/malý tutoriál, co se na serveru nachází :D

Reálný Život 5.4

Mod je vyvýjený už od prvních verzí SAMPu FreeWallem a Xbladem (V součastnosti jen FreeWallem), server, jak už název napovídá, se snaží napodobit realitu, takže zde například nenajdete porty a warpy jako na „Reálné“ Zemi.

Po přihlášení zadáte do dialogu své heslo a email pro případnou obnovu hesla a následně si vyberete skin. Poté se spawnete na některém z mnoha míst. Seznam s příkazy a informacemi najdete po napsání /commands, /faq, /help a pro nováčky jeden z nejužitečnějších příkazů - /gps. Dále také doporučuji zajít na serverový TeamSpeak kanál – ts.realny-život.cz

Teď je nejlepší si obstarat řidičský průkaz, bez něj se nedostanete prakticky do žádného povolání a pokud pojedete autem či motorkou, tak vám bude sama zatáčet a kamera se bude divně houpat, z čehož je po chvíly na zvracení :D. Autoškola se nachází v San Fierru, kousek od vlakového nádraží (jako v Single playeru), a na minimapě je označena červeným písmenem S, v Las Venturas je kromě autoškoly také motoškola, nachází se u stadionu naproti letišti, je také označena písmenem S. Protože ale nemáte dostatek peněž, tak si zajedete do bankomatu. Bankomaty jsou rozesety po celém San Andreas, ty nejznámější jsou u kasína Four Dragons a u 24/7 obchodu naproti Sexshopu. Z bankomatu si můžete na začátku vybrat 5000$, takže máte v ruce s 10000$ co jste dostali po prvním připojení dohromady 15000$. Ovšem teď je vaším hlavním úkolem přežít cestu do autoškoly – Při cestě vás může totiž přepadnout banda chuligánů s nevymáchanou hubou, kteří vás buď zabijí ve skupince, nebo ve skupince na autě. A protože pro nováčka s 10 minutami nahraného času je těžké získávat peníze na autoškolu jinak, zavolejte admina či moderátora (Zjistíte pomocí příkazu /admins jestli je nějaký online) a požádejte o náhradu škody. Poté co se doplazíte k autoškole na vás čeká 30 sekundový slalom mezi kužely a následné zaparkování mezi 2 Infernusi. Pokud jde o motoškolu, tak tam vás čeká také slalom na 30 sekund mezi kužely a místo parkování máte přejet 1 úzkou vyvýšenou překážku.

Poté co to zvládnete se můžete zaměstnat do všech povolání, kromě hasiče, policisty, vojáka a gangstera, na kterého potřebujete mít dobrou kondici (Kromě gangstera) a ovládat zbraně (Kromě hasiče) a také nemůžete k pilotovy, protože nemáte letecký průkaz. Ten seženete v letecké škole na pouštním letišti, jde o průlet kruhy – checkpointy.Celkem je zde přes 20 povolání, nejlépe placené jsou povolání s misemi – např. popelář a hasič. Dá se také vydělávat brigádami, jako skladník v docích v Los Santos můžete nakládat bedny se Sprunkem na loď.

Po nějaké době by jste měli mít nahráno 20 hodin a dostatek peněz – Pokud jste je tedy neprohráli v motokárách s FreeWallem jako já – na splnění snu snad každého hráče, koupě vlastního domu.

Domy se dělí na 3 druhy podle ceny, na domy za 380000$, 620000$ a 990000$. Domů je na mapě přes 350! . Ke každému domu lze zaparkovat 2 auta, a do každého domu lze uložit určitý počet nábojů od každé zbraně (Resp. Druhu, nelze uložit 500 nábojů do Uzi a 500 do Tecu vedle sebe).

U aut lze změnit SPZ, do domu přijmout spolubydlícího, nastavit jestli se budete po smrti spawnovat v domě nebo v nemocnici apod.

Na mapě se nachází různá auta, ovšem ty nejdražší a nejlepší ne, nebo jen zřídka. Pro ty si musíte zajet do autosalonu, který je v každém městě. Může se ovšem stát že se auto bugne a nepůjde odemčít, proto si vyscreenujte koupit a pošlete adminům jako důkaz.

Na server se lze také cvičit ve střelbě na střelnici v Ammu-Nation. Po nakoupení nábojů do zbraně můžete jít střílet na pohyblivé terče na střelnici, 1 zásah je za 1% do skillu – zručnosti. Po zvládnutí 100% se můžete nechat zaměstnat u povolání které to vyžadují a zbraň se vám také vylepší – k jedné sawně dostanete druhou do druhé ruky a u M4 se vám zvetší zásobník.

Po nahrání 50 hodin se vám odemče možnost koupit si vlastní nemovistost. Jdou kupovat benzínky, AmmuNation, restaurace Well Stacked Pizza, BurgerShot a CluckinBell. Ovšem je tu jedna potíž, musíte mít pořádně nabíté konto v bance, protože nemovitosti jsou nehorázně drahé, a nejvytíženější benzínka u kasína Four Dragons stojí stejně, jako benzínky u Angel Pine, kam jezdí jen místní.

Na serveru jsou i různé věci na zpříjemnění/znepříjemnění hraní :D. Jsou tu rychlostní radary, pokud kolem nich projedete přes 100 km/h (Jde to i na Mountain Bike), dostanete pokutu 2000$, pokud podruhé tak zase 2000$ + 1 Wanted Level. Lze si zde koupit módní doplňky – čepice, klobouky, brýle nebo třeba plynovou masku. Na úřadu v Las Venturas u policejní stanice si lze změnit skin nebo jít na duel. Je tu VIP systém, s ním si lze tunit auto, změnit barvu nicku na orandžovou, nebo si třeba bezplatně vyměnit čepici za jinou.

Pak tu je ještě 1 skvělá věc, a to jsou minihry a eventy. Existuje 5 miniher vytvořených FreeWallem, na které můžete jít bez asistence admina, jde o hry Nespadni, bludiště, Závod na stadionu v Los Santos, Seskok na cíl a mé oblíbené motokáry. Poté jsou tu eventy pořádané adminy. Na tyto eventy se většinou portuje (napíšete ID do chatu) nebo přes portovací příkaz /toloc (Admin ho nastaví na místo určení a vy se na něj portnete), mezi nejhranější eventy patří Derby. Ovšem to jsou jen kladné vlastnosti, ale nic není dokonalé, a ani RŽ samozřejmě není, a na tyto věci trpí docela dost. Jde především o bugy a komunitu (resp. Její část) a občas i lagy server. O co jde, bugy, to je každému jasné, na serveru se bugují věci, buguje se autosalon, občas se bugne i chat. FreeWall se snaží bugy opravovat, ale není to včas uděláno. Dále je tu komunita. Někteří hráči se chovají jako prasata, někteří jsou totálně vypatlaní, a někteří vám hned po připojení vypálí kulku do zad. Ovšem jsou tu i vyjímky, slušní a přátelští hráči :D. Ti, kteří jen jezdí na autech 4 na jednoho, zabíjí nováčky či neozbrojené a pak se vám ještě vysmějí, ty neberte vážně, jsou to chudáci kteří si vynahrazují vlastní problémy :D. Proto, pokud se rozhodnete hrát, nebo zkusit server Reálný Život, se obrňte nervy a trpělivostí, zapadnout mezi komunitu a najít přátele chvíly trvá, ale pak se hraje vážně skvěle ;).

Hodnocení

+ Mnoho domů ke koupi

+ Výběr povolání (Ikdyž by jich mohlo být ještě více)

+ Eventy

+ Propracované maličkosti :D (Střelnice, minihry, mise)

- Bugy

- Občasné lagy

- Hráči

- Drahé nemovitosti

By Flippy Reaper (FxR)

Reklama vytvořená mnou a přáteli

Byl bych rád kdyby jste mi dali na reklamu like a podívali se na ní, ten like je kvůli serverové soutěži

http://www.youtube.com/watch?v=9kYSpoBaZeA

No a to je asi vše :D, pokud se rozhodnete hrát na serveru tak vás rád uvidím, pokud neprohraji všechny peníze v motokárách tak vám můžu i nějaké dát :D

Díky za pozornost ! :)

Upraveno uživatelem FxR
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu