Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Nelze připojit externí HDD - poradíte?


y750rr

Recommended Posts

Chtěl bych požádat o radu.

Koupil jsem xbox 360 slim 4gb s RGH.

Mám problém s připojením externího HDD. Mám jeden starší HDD tuším Freecom 2,5“ 0,5TB a s tím xbox komunikuje (lze hrát hry atd.). Chtěl bych ale připojit 1 TB 3,5“ Teac HDD (už je to dost starý model, ale leží mi doma nevyužitý a přece jen ten 2,5“ občas používám na přenos dat z práce domu atd a tahat sebou 3,5“ do zásuvky není moc pohodlné).

Můj dotaz je, zda je nějak limitované používání USB HDD (velikost, značka, stáří atd.). Zkoušel jsem totiž i úplně nový 3 TB Samsung disk a rovněž nebyla šance ho připojit (ale někde jsem četl, že xbox neumí USB 3 tak jsem to dále neřešil).

Ještě chci podotknout, že jsem ten Teac HDD zkoušel naformátovat na FAT32 i přes W7 i přes program Ease US Partition Master (jak radili někde zde na foru), ale nepomohlo to a xbox prostě HDD nenajde. Ještě jednou podotýkám, že vím, jak připojit a naformátovat HDD v konzoli (už jsem takto formátoval ten Freecom a flashku – obě zařízení xbox v pohodě detekoval a naformátoval).

Řešil někdo podobný problém, že mu xbox s RGH prostě externí HDD nedetekuje?

Nenašli jste někde na netu nějaký seznam USB HDD, se kterýma xbox 100% funguje? Chci si pořídit alespoň 1 TB a nechci vyhazovat peníze zbytečně, když by to potom nešlo jak ten můj starý Teac.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi jsi mě nepochopil. Mám starý 1TB 3,5" USB HDD. Měl formát NTFS, xbox ho nenašel. Přeformátoval jsem na FAT 32 (ve W7 i pomocí EaseUSPArtition Master) a rovněž ho xbox nedetekuje, tak ho těžko můžu naformátovat v konzoli. Nebo nechápu, co myslíš tím SSD atd. Nejsem zase tak zběhlý v PC a xbox mám poprvé v životě ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už mi nikdo neumí (nebo nechce) poradit, tak mám ještě jeden dotaz.

Používá někdo z vás interní (nebo i externí) HDD o nějaké vyšší kapacitě (1TB a víc)? Pokud ano, tak jaký přesně typ?

Nechci dopadnout jak s tím exterákem, že mi to nepůjde a HDD mi bude celkem na nic. A nejsem ten typ člověka, co by koupil něco z eshopu, vyzkoušel a ve 14. denní lhůtě vrátil, když mi to nepůjde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, mám jen jeden exterák 2,5" Freecom + 8gb flashku a obě věci byly odpojené, nic jiného k xboxu ani nemám. Prostě exterák jsem zkoušel všemi možnými způsoby, formatoval jsem ho přes W7,XP,přes výše napsany program, na různé formáty (NTFS,FAT32,exFAT - pokud se nepletu v těch názvech) prostě ve všech, co to šlo a xbox ho prostě nenašel. Tak mě napadlo, jestli vůbec xbox umí komunikovat s 3,5" exterákem nebo jen 2,5".

Ten tvůj je asi 2,5" že?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle obvykle bývá tím, že na tom disku ten FAT32 oddíl není jako první protože tam výrobce má ještě nějakou mini startovací partition.Takže správný postup je nejdřív odstanit všechny oddíly co tam sou, potom vytvořit jeden primární přes celý disk a ten naformátovat na FAT32 (easus partition master, partition magic, NE Win7). Pak to půjde. Ještě sem neviděl disk který by nešel, vždy to bylo formátováním nebo partitioningem. Mám vyzkoušený 2TB bez problémů.Stejně tak nevadí USB3, prostě to půjde jen na USB2 rychlosti.Stejně tak mám vyzkoušený 3.5 palce připojený jako interní na kabelech vyvedených z konzole, vše funguje normálně.

Ale jinak tu zazněl zatím nejlepší tip. Ten disk (pravda platí pouze pro 2,5 palce) ideálně vykostit z toho externího rámečku a strčit rovnou do konzole a tento naformátovat jako interní v Xboxu.Pak je po problémech se spouštěním jakýchkoliv vícediskových her a konzole s RGH umí libovolnou velikost i značku interního disku normálně naformátovat (narozdíl od flash konzole)

Upraveno uživatelem xmod
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hynky : ne to tím nemyslím, měl jsem na mysli, zda je to 2,5" teda bez externího zdroje, nebo 3,5" teda s externím zdrojem.

Xmod : nejsem žádný IT odborník, ale když jsem používal easus p.m. tak mi to neukazovalo nějaký startovací oddíl. Byl tam prostě ukázaný jen jeden a ten jsem různě formatoval. Ta "mini startovací" partition je nějak skrytá? Jak ji najdu a zruším, když to ten easus nenajde?

Jinak mám jen 3,5" externí a ten kuchat nejde, takže pokud ho nerozjedu, koupím asi interní a bude klid, jen mám obavy, abych nekoupil nějaký, který xbox nenajde a bude to zbytečná investice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík oběma za snahu, ale je to marné.

V Easeus PM jsem dal "Delete all Patition", vytvořil jen jeden, na ten jsem zkoušel různě formaty (jako Primary) a nic.

Mám půjčeny externi 3,5" 2TB Verbatim a v System Setting se xbox tváří, že ho vidí, i když jsem s nim dále nezkoušel pracovat, ať nevymažu data. A to je ten Verbatim naformatovany na NTFS.

Už to vzdávám, pořídím asi nějaký interní 2,5" a snad bude ok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 7 years later...
V 3. 1. 2014 at 12:34, hynky napsal:

proste das delete all partition a potom vytvoris novou partition

Ahoj nevim co stim mam xbox360 koupil jsem ext hadr prez usb jede ale pokud ho zasunu do konzole tak neni videt. Pokud by sel naformatovat v xboxech daji se data stahnout na kompl a pak zpet? Dik Michal

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 years later...
V 25. 1. 2021 at 19:30, MichalPacak napsal:

Ahoj nevim co stim mam xbox360 koupil jsem ext hadr prez usb jede ale pokud ho zasunu do konzole tak neni videt. Pokud by sel naformatovat v xboxech daji se data stahnout na kompl a pak zpet? Dik Michal

čau aktuálně řeším stejný provblém dva SSD disky 250GB ADATA a SEAGATE. pokud je dám do rámečkua připojím přes USB kabel tak je Xbox vidí. Pokud je dám do té "rakve" a zasunu dovnitř XBOxu tak ani ťuk.. Zkoušel jsem je formátovat na FATZ32 Exfat a stejně nic. Pokud je připojím zepředu na USB tak se mne XBOX zeptá že nejsou fortmátovány pro XBOX jeslti chci naformátovat. I když dám ano a zformátuju a pak je dám dovnitř tak ani rána stejně je nevidí. Půjčil jsem si originál Mrkvošot disk pro XBOX od kamaráda z jeho XBOXu a ten je vidět okamžitě. Takže to není tím že by byl vadný XBOX. sere mne to protože mi jde pouze o dvě věci.. Vzhledem k tomui že v XBOX není žádná paměť tak je průser s aktualizacema nejsou kam nahrát.. a XBOX se pak kouše.. a druhá věc byla snaha dostat hry z CD na disk aby se nemusely pořád spouštět z CD.. což teda nevím jeslti jde. Xbox není můj jen jsem se to snažil doladit pro kamaráda, který je na toto totální analfabet. Perličkou je to že XBOX je provozovaný v místě kde není připojení na internet.. a to ani pevné a bohužel ani mobilní signál.. takže instalace aktualizací = ideálně XBOX sbalit odvézt někam tam zaktualizovat a pak přivézt zase zpět..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu