Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Playstation Now - Streamovací služba


tekken90

Recommended Posts



Sony oznámila streamovací službu Playstation Now

Delší dobu víme, že Sony připravuje streamovací službu, díky níž bude možné hrát starší hry na nové konzoli Playstation 4. Dnes Andrew House oznámil, že služba se bude jmenovat Playstation Now (naleznete na ní hry z konzolí Playstation One, Playstation 2 a Playstation 3), přičemž bude dostupná od léta v Severní Americe, a to nejen na Playstationu 4, ale také Playstationu 3, Playstationu Vita, televizích, tabletech a chytrých telefonech. Playstation hry tak budete moci hrát prakticky všude. Přímo na výstavě CES 2014 si návštěvníci mohou zkusit zahrát skrze ni hry The Last of Us od Naughty Dogu a Beyond Two Souls, takže se určitě v brzké době dočkáme nějakých těch dojmů. Kdy se Playstation Now dostane do Evropy, oznámeno nebylo, takže si musíme počkat. Třeba Sony překvapí a bude to také ještě letos. UPDATE: Služba bude podporovat multiplayer i PSN trofeje. UPDATE 2: Služba bude formou předplatného. Za menší poplatek získáte přístup ke všem hrám v poslední verzi.


Sony: Spustíme Playstation Now v Evropě hned, jakmile to bude možné + dojmy

Během výstavy CES 2014 odhalila Sony svoji streamovací službu Playstation Now. Nyní bylo potvrzeno, že se dostane i do Evropy, ale zatím není jasné, kdy se tak stane. „Služba bude spuštěna v Severní Americe později v tomto roce. Bohužel nejsme připraveni potvrdit termín spuštění v Evropě. Pokud jde o připojení k internetu, je Evropa značně složitější oblast, s velkým počtem různých poskytovatelů a s různými rychlostmi připojení. Stručně řečeno, potřebujeme více času, abychom zajistili úspěšný start. Ujišťujeme vás, že se snažíme, aby služba Playstation Now byla dostupná tak rychle, jak je to možné. Budeme vás informovat, jakmile budeme mít více informací, které budeme moci sdílet,“ stojí v oznámení Sony. Na výstavě CES 2014 je možné si službu vyzkoušet, přičemž se na internetu objevují první dojmy, které jsou nadšené. Hry je možné si vyzkoušet na PS3, PSV i Bravia televizorech, vše běží podle všeho hladce a bez problémů, což je jistě skvělá informace.

http://instagram.com/p/i4OV_tRSd3#


Sony doporučuje pro Playstation Now minimálně 5Mbps připojení

Když Sony dnes oznámila Playstation Now službu, hodně hráčů se začalo ptát, jaký bude potřebný internet, aby hry běžely plynule. K tomuto se nyní vyjádřil Matt Harper, který asi i trochu překvapil tím, že pro optimální zážitek je doporučeno připojení o rychlosti 5Mbps a rychlejší. Navíc dodal, že pokud tato rychlost náhodou během hraní klesne, nemělo by to znamenat hned vypnutí hry nebo sekání, ale měla by se snížit vizuální kvalita (rozlišení), aby hra byla pořád dobře hratelná. „Playstation Now je okamžitý, bez stahování, bez instalace, žádné updaty. Získáte updatovanou hru hned z našich vzdálených serverů. Získáte také PSN trofeje, seznam přátel a další funkce PSN,“ dodal Matt Harper. „S Playstation Now si můžete zapůjčit určitou hru nebo si můžete vybrat předplatné, které vám dá přístup k celé škále her,“ doplnil, jak bude fungovat obchodní model.


Z Playstation Now budou těžit i vývojáři, říká Kaz Hirai

Služba Playstation Now je od včerejšího oznámení hodně diskutovaná, čemuž se nejde divit, když má s ní Sony velké ambice. Nyní se k ní znovu vyjádřil Kaz Hirai v rozhovoru pro Engadget, přičemž hlavně zmínil, že přinese i výhody vývojářům her. „Playstation Now je ve skutečnosti něco, o čem jsme vždy mluvili, ale nebyli jsme schopni dodat z důvodu omezení internetu. Pracovali jsme s Gaikai, abychom vytvořili síť s minimem latence a také aby bylo snadné ji používat. Síť nám umožňuje dostávat obsah nejen pro konzole Playstation, ale také i pro tablety a chytré telefony, ať už Android nebo iPad. Je to rozšiřování světa Playstation mimo konzole Playstation, a myslím si, že je to také dobré pro tvůrce obsahu, a samozřejmě i zákazníky,“ říká Kaz Hirai, prezident Sony.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu