Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Koupě konzole PS4


pejzub1468628606

Recommended Posts

Zdravím všechny členy tohoto fóra!

Uvažuji o koupi mé první konzole vůbec (teda ne úplně první, vlastnil jsem PSP), jelikož je to ale první, hrozně se vlastně ztrácím v tom jak to všechno vůbec funguje. Připravil jsem si pár dotazů co by mě zajímalo, nikde na fóru jsem na ně nenašel odpověď (určitě by to chtělo nějaké FAQ ohledně PS4, nic takového jsem nenašel). Pro většinu to budou asi úplně stupidní dotazy, ale prosím mějte se mnou trpělivost.

1) Pořád přemýšlím jakou konzoli. Jsem poměrně rozhodnutý jít do PS, ne do Xboxu, ale nevím jestli 3 nebo 4. Nechce se mi ale kupovat konzoli co je 7 let stará a postupně zaniká a ztrácí support, a je hardwarově mnohem slabší. Každopádně jelikož to je má první konzole, určitě bych si chtěl zahrát celé série, jako třeba Unchained, God of War a kupa dalších, ale na PS4 je prostě jen poslední díl, nebo vůbec žádný. Budou do budoucna remakeovat staré na PS4? Třeba o takový Skyrim, bych měl rozhodně zájem. Četl jsem si o PS Now, ale příjde mi to naprosto předražené, omezenující, a navíc tam je zatím jen pár her. Dále jsem četl cosi o upgradu her z PS3 na PS4, ale hádám že to je jen pro specifické tituly, kde vlastníte PS3 verzi a zároveň existuje PS4 verze?

2) PS+. Nevadí mi nějak platit těch pár korun měsíčně, hry zadarmo vypadají použitelně, rozhodně bych chtěl využívat multiplayer a taky slevy a trialy se určitě hodí. Jen mě zajímá, zachytil jsem něco o tom že lidi si vytváří účet v US/UK, protože tam vycházejí lépe hry. Naprosto se v těhletěch diskuzích ztrácím, hlavně proto že mi chybí základní znalosti co se konzolí týče, mohl by mi to někdo objasnit?

3) Hry. Kde kupujete? Jaké jsou možnosti (digital/krabice/...)? Kde to výjde nejlépe? Navíc podle čeho hry kupujete? Na PC se někdy hrozně těším na hru, a nakonec ji hraju 10-15min a hratelnost je ubohá tak letí. U her na PS4 kde za ní dám od 1000-1500 by mě to velice zklamalo. Ty 1 hodinové a 14ti denní triály se dělají na všechny hry? Dema se liší v čem?

4) Kde konzoli koupit. Nějaké doporučení? Určitě bych k ní rovnou bral i nějaké hry (nejlépe tedy nějaký bundl) a druhý ovladač.

5) Jak to děláte s hrami jako například Last of Us. Jestli se nepletu, nemá to žádný multiplayer, žádný replay value. Dát 1500 za 10 hodin zábavy mi příjde docela přehnané. Hry pak přeprodáváte? Je možnost takové hry jen někde půjčit? Což mě přívádí k další otázce...

6) Kupování slotů. Tak tady jsem se ztratil úplně. Podúčty, nadúčty... Příjde mi to ale jako šikovná věc, nebo se pletu? Jaký je reálný rozdíl oproti bazarovaným hrám? Jaké jsou klady a zápory bazarování? Jestli jsem to pochopil dobře, jeden hru vlastní a ostatním ji půjčuje, takže si ji třeba koupí na půl? Jaké to má zápory a klady? Multiplayer z těch her může hrát každý? A co jsou ty trofeje, co každý řeší? Třeba na to Last of Us, kde si to zahrajete za pár hodin, a zaplatíte místo 1500 300 tak mi to příjde super? Ale co třeba takové Call of Duty, kde je hlavní multiplayer, to můžou hrát 4 lidi na jednu hru, každý sám za sebe?

7) Co to je Share Play?

8) Destiny. Někde jsem četl že se dá hrát i bez PS+? Je takových her více? Co ESO až výjde, budou se taky platit nějaké měsíční poplatky jako na PC? Nějaké takové hry, MMO RPG/ s RPG prvky? Destiny mi příjde hodně jako Borderlands přez kopírák, nebo jsem něco nepostřehl?

9) Hry pro dva na jedné konzoli. Jelikož přítelkyně je taky hráčka, co by jste nám doporučili, u čeho bychom se zabavili. Pokud možno, abychom se u toho nezabili.

10) Hry pro přítelkyni. Nějaké hry co by mohli bavit ji? Miluje takové ty různé Sims, a tohleto. Na tabletu pořád hraje Hay Day. Něco v těhlech simulátorových směrech?

To je tak všechno co mě teď napadá, určitě ještě narazím na další. Ocením jakékoliv info, názor, cokoliv co si myslíte že by mě mohlo zajímat, když o konzolích nevím vůbec nic. Předem díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele prozkoumej toto Forum, je tady spousta veci na co ses ptal... Jinak na PS4 toho zatim moc neni, co by se libilo pritelkyni.... Ja bych doporucoval Raymana, just dance. Urcite si neco vyberes.

Ale jak rikam prozkoumat toto Forum .

Jinak co se konzole tyce, tak ti asi nebudu moc porad.Pze jsem vyrustal na PS a XBOX jsem nikdy nemel a ani nehodlam poridit...:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Má rada - kup si nejprve bazarový PS3 (slim, superslim) a odehraj si všechny PS exkluzivity jako Uncharted, Infamous, God of War, Heavy Rain, The Last of Us (ten má i výborný MP) atd. Tyhle hry koupíš na bazaru za pár korun, zabaví tě na dlouhé měsíce a pak je zase můžeš na bazaru prodat či vyměnit za jiné (zde na fóru či na gamebazar.cz). Knihovna her na PS3 je obrovská, takže si ty i tvoje přítelkyně vyberete. A až do toho časem trochu pronikneš, tak se můžeš rozhodnout, zda přejít na PS4. Podle mě není kam spěchat a ušetříš spoustu peněz. Jinak bych si založil normálně CZ účet pro sebe, CZ účet pro přítelkyni a sloty bych v této fázi vůbec neřešil (pořádně si promyslete své nicky, protože pak už nejdou změnit). Na svém účtu si můžeš zaplatit plusko a přidávat si do download listu pluskový hry pro všechny konzole, takže až si časem pořídíš PS4 nebo Vitu, tak budeš mít co hrát. Zlatá éra PS3 her v plusku sice už asi skončila, ale tak třeba ještě překvapěj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze rikas radsi PS3 nez tu 4ku? Je fakt ze kdyz prochazim ty hry, tak je jich znacne malo, ale pohled na hry co by meli v budoucnu vyjit mi dodaval silu. Ja kdyz si procital forum, tak vsichni pred 3/4 az rokem rikali ze PS4 se vyplati az tak za rok, coz by melo byt tedka... Asi to tak pravdepodobne udelam no, jako takovy trial. Mam nabuseny PC, ale myslim si ze bych si mohl ty hry vice uzit na tom PS. Uvidim jestli me to hrani chytne, a kdyztak bych stejne asi do cca. pul roku sahl po PS4, hlavne treba kvuli nadchazejicimu Evolve a Witcherovi.

Osobne myslim ze bych se na PS4 zabavit dokazal na dlouhou dobu i s temi par hrami, ale her co bych mohl hrat s pritelkyni, a nebo her co by mohla hrat pritelkyne tam moc neni, spis skoro nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ať už koupíš PS3 nebo PS4, tak nebudeš zklamaný a chybu neuděláš. Je pravda, že toho na PS4 zatím moc není ale nabídka se pořád rozrůstá. Pokud bych dneska kupoval konzoli a před tím žádnou neměl, tak bych asi vzal prvně PS3 a časem přešel na PS4. Začal bych s PS3 protože bych nechtěl přijít o tituly jako sérii Uncharted, Heavy Rain, Beyond, God of war, Heavenly sword, Gran turismo. A pro přítelkyni najdeš navíc spoustu her, kterých je na PS4 ještě nedostatek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodni se podle her, které chceš hrát. Tohle je asi nejdůležitější. Neřeš hádky, která konzole je lepší, ale rozhodni se podle her, každá konzole má něco do sebe.

add 1: remasterované edice vyjdou jen u některých her, např. už vyšlo The Last of Us. Špekuluje se o Uncharted např. Upgrade jako takový neexistuje většinou, jedná se o tzv. bundle, tj. že když si koupíš hru na PS4 např. tak si si ji koupil i na PS3 a Vita, ale zase, není to pravidlo u všech. Některé hry poskytují slevu na koupené lepší verze, ale je to minimum.

add 2: účty v US si lidi zakládají proto, že hry většinou stojí XX dolarů a XX euro a kurz dolar-euro není stejný, takže to vychází lépe koupit v US store. Konzole nekontroluje, kde to koupíš, ale peníze na účet z kterého to můžeš koupit se dají poslat jen z americké kreditky, a, a to je o co tady běží, z dobíjecích kupónů, které si koupíš na nějakém us eshopu, kde jim stačí us adresa při registraci a kreditka/paypal je jim ukradený. Ušetříš pak slevový rozdíl, popř. můžou mít jiné promo akce apod.

add 3: kupujeme kde to vyjde dobře :-) hint: google, heuraka. Na PSN storu jsou slevové akce občas, novinky se dají většinou koupit lépe jako bluray disc v obchodě než digitálně, lidi hry mění mezi sebou apod. Každopádně je třeba kupovat buď to, čeho si fanoušek a fakt to chceš, nebo si k tomu něco přečíst, popř. zkusit demo, kde to jde. Není to jako zajet do zátoky a za 10min smazat :-)

add 4: heureka, google, akro, místní fórum...

add 5: hry se dají prodat, měnit, pokuď je máš na fyzickém nosiči, u digitálních nevím, jak to je, myslím, že to nejde momentálně.

add 7: Shareplay je ve zkratce možnost hrát přes internet hru od jiného hráče aniž by si ji třeba vlastnil. Technicky to bude asi uděláno tak, že k tobě jde 720p video a od tebe jdou data z ovladače. Je to omezeno na 1hodinu a hry to nemusí povinně podporovat, takže třeba poslední 2 COD to nepodporují, je to myšleno spíš jako pomoc při hře, že ti někdo poradí, pomůže s těžkým místem apod.

add 9: Rayman Legends, Lego hry, Binding of Isaac, Child of light (ale tady je to spíš jen gimmick)

Upraveno uživatelem Sh11m11
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diablo mam projdute na kompu tam a zpatky, a to asi 40x :-D Navic mi prijde skoda ze neni ladder na konzoli, ale asi bych si ho taky casem koupil. No nasadili jste mi brouka do hlavy. Ja osobne bych se asi na 4ce zabavit dokazal, hlavne s tim co ma do budoucna vyjit (hlavne Witcher a Evolve), tedka me zajima hlavne Destiny, GTA 5 a Last of Us, a asi i ten novy Advenced Warfare, coz si na trojce zahrau taky. Na druhou stranu pritelkyne by tam asi nemela co hrat. Ona si sice rada zahraje nejaky ty detsky hry, ale spis ji bavi takovy ty RPG, kde muze delat ukoly, a uplne nejlip kdyz tam jsou profese, sbirat kyticky a kopat kaminky, to je zabava na desitky hodin pro ni :-) Chtel bych tu konzoli hlavne tak abychom u toho mohli travit cas spolu. Asi sahnu po nejakem bazarovem superslimu PS3 na par mesicu, a pak koupim ps4 a 3 si budto necham nebo prodam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud by si šel do PS3 a PS4 nechal do budoucna, tak bych asi doporučil nechat do budoucna i GTAV a TLOU, na ps4 to je jiná liga o něco. Ale jinak je pravda, že na PS3 je více her, tak konzole je tady prostě déle a dají se najít dobré kaufy, kdy ti lidi přibalí hodně her jak bonus. Šťastnou ruku při výběru :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 weeks later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu