Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Výhody Playstation 4?


Pyžma

Otázka

Ahoj, v poslední době přemýšlím, jestli bych si neměl pořídit Playstation 4, ale nejdříve bych si chtěl udělat pořádný průzkum co vlastně konzole nabízí a kde lépe sehnat tyto informace než přímo od vlastníků této konzole.

Mohli by jste mi tedy říct, jaké výhody přináší Playstation 4 oproti Xbox One? Hry, ovládání, příslušenství, ceny a členství už jsem prozkoumal, takže mě spíše zajímají SW výhody Playstationu, jaké aplikace nabízí a co se na něm dá kromě hraní dělat, případně se podělte i se zápory.

Předem všem děkuji za objektivní rady a názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

9 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Čau, tohle je asi věčné téma jestli PS4 nebo X1. Ty konzole jsou dost podobné a každej si bude chválit to svoje.

PS4 má o něco lepší železo, a nebojím se říct i ovladač. U x360 vs PS3 byl jasně lepší x360 a řekl bych že sony udělalo jen dobře.

SW bych řekl že asi lechce vede X1 (hlavně kineck je o dost lepší), u mě osobně to nehrálo žádnou roli.

Doporuču spíš vybrat podle svého nebo her které tě baví...

Jinak jak píše SAIXX téma už zde je.

Upraveno uživatelem RakovinaRohu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Já to podle dosažených výsledků vidím asi na podobný rozdíl jako byl mezi XBOX360 vs PS3, jediné co je u MS opravdu lepší, je ten kinect. Konzole jsou obě relativně nové a propast mezi nima bude výraznější v budoucnu, kdy slabší HW Xboxu One bude tímto značně limitován. U konzolí je výkon jasně daný a pouze optimalizací a zkušeností vývojářů lze s ním něco dělat. Bohužel XBox One má pomalou RAM, slabší grafickou kartu, takže je jasné, že i kdyby sofwérově udělal optimalizací kolik chtěl PS4 bude už vždy vítěz. Přál bych si ať jsou výkonově srovnatelné, bohužel opět se nepovedlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Pokud ti jde to výkon, tak je na to o něco lépe ps4 - teda co se týče grafiky. Procesor je u xone taktovaný na vyšší frekvenci (prý se to projevuje např v AC Unity, kde nedocházi u xone verze k takovým propadům fps při nějaké davové scéně), ale po posledním patchi jede v pohodě i na ps4. Pokud se podíváš na takřka jekékoliv face off na digital foundry eurogameru, tak zjistiš že verze pro ps4 je na tom většinou lépe. Ale rozhodně ne tak lépe aby sis hru neužil na obou konzolích. Z multimediálních funkcí xboxu bych využil maximálně tak media player, který stejně zatím nepodporuje externí titulky, což je docela zásadní nedostatek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Hele PS4 o proti Xbox one žádné výhody nemá, zajdi do krámu vyzkoušej ovladač, udělej průskum které exkluzivky tě budou více bavit jestli na XONE neo PS4 a kup to co ti bude vyhovovat, to je celé.

Já jsem se taky nemohl rozhodnout, šel jsem do prodejny, a tam měli na vyzkoušení PS4, tak jsem si na tom zahrál a vyhovovalo mě to, tak jsem to koupil, kdyby tam měli xone na vyzkoušení, tak koupím asi ho. A to hraji jenom Battlefield 4, a COD AW, Destiny a pro mě výhoda že na PS4 je i mmorpg Final Fantasy a real born :)

Jinak na Xbox máš zase HALO 5 a Forzy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Asi máš pravdu, bohužel to tak většinou je, objektivně se na to může podívat maximálně vývojář her. Zbytek to může posuzovat pouze podle jak říkám dosažených výsledků, což znamená rozlišení her x FPS x detaily u jednotlivých her co již vyšly. Pak můžeme taky posuzovat SW vybavení, ale na to já konzoli nemám, takže pro mně to není podstatné. Tož tak, další zbytečné téma jako AMD vs Intel, Windows vs Linux, Android vs Windows phone.

Takže vyberte si co chcete, pro mně za mně i XBOX360 a k tomu UHD televizi :party:

PS. Jen k tomu trochu nataktovanějšímu procesoru u XBOX one: porovnání vás asi trochu překvapí:

http://gamingbolt.com/substance-engine-increases-ps4-xbox-one-texture-generation-speed-to-14-mbs-12-mbs-respectively

Upraveno uživatelem Mojmir
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Taky jestli jsi zvyklí na PC, tak se připrav že hraní na PS4 bude peklo, ale opravdové peklo, já "blbec" jsem si místo herního PC koupil PS4 s Televizí, momentálně toho lehce lituji protože si nemůžu ani pořádně zahrát :D Taky sem to už prodával :D Jak jsem se rozčílil :D ale mám to teprve 14 sní tak tomu dám čas :D, doufám že se to snad taky naučím. zatím pořád nedám dopustit na myš :D. TeĎ už si na PC dlooooouho nezahraji :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu