Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Kde koupit flash kartu do DSka a další otázky


zuzkys

Otázka

Čau lidi, nějakým nedopatřením se mi k Vánocům dostalo Nintendo DS lite a tak jelikož jsem totálně mimo mísu co se týče DSka, tak prosím o radu Vás zkušenější. Do teď jsem měla pořád jen PSP. Takže:

1) Prozatím by mě stačila flash karta, abych si mohla zahrát hry z Nintenda, ne z Gameboy, jak jsem pochopila jsou dva typy karet. Takže asi nejvíce lidí z Vás si pochvaluje R4 Revolution kartu, ale nastává problém - kde ji sehnat? Platbu v zahraničí možnost nemám, takže jen v rámci ČR. Nebo je ještě nějaká jiná spolehlivá karta?

2) Karta r4 Revolution je pro microSD karty, jen tak orientační otázka, neexistuje nějaká stejně dobrá karta taky pro karty miniSD? Mám jich doma několik, tak by to pro mě bylo výhodnější. Pokud existuje, co je to za flash kartu a kde ji koupit.

3) Jak tak vidím velikost her, tak je to vždy nějak kolem 50MB. Nejvíc jsem viděla snad 130mb, takže pokud si koupím 1GB kartu, tak by problém být neměl, že? Není to jak u psp, kde 1 i 2GB karty byly úplně na nic z důvodu velikosti her.

4) Se třetí otázkou souvisí i tato. Měla jsem 2roky psp. Hry tam zabírali klidně i 1,5GB a tak mě napadá, pokud na DSku mají hry kolem 100mb logicky mě napadá, že rozdíl 1,4GB musí být někde vidět, ale kde? Graficky? Podotýkám, že na DSku jsem žádnou hru běžet neviděla, kromě nějakýho Brain Trainingu.

Ti z Vás např Metuj vím, že má jak PSP tak DSko dokážete to nějak porovnat? Abych nekupovala zbytečně za nějaký prachy flash kartu a pak nebyla zklamaná, že je to o strašně moc horší jak PSP?

5) Vyplatí se koupit na displeje folii? Nebo tím jak je to zavíratelné je poškrábání displeje téměř nemožné? A jaké pouzdro vlastníte?

Díky moc za odpovědi a za trpělivost, jak říkám, DS se ke mě dostalo náhodou, zájem jsem o něj vůbec neměla, ale když už je ta možnost, tak mu dám šanci se ukázat, jestli může konkurovat psp :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

15 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Takze zde jsou nejake odpovedi:

1.Doporucuji ti take kartu R4 Revolution. Je prakticky 100%ne kompatibilni s hrami pro DS a hlavne pro nahravani her nemusis pouzivat zadny software, jako je tomu u jinych karet (napr. Supercard apod). Budes fungovat prakticky stejne jako u PSP - jen s tim rozdilem, ze data se nahravaji vylucne pres ctecku karet.

2. Karty typu miniSD vyuziva Supercard (starsi typ), ale s ohledem na cenu karet (staci ti bohate jedna 2GB karta za 300Kc) bych to nebral jako duvod ke koupi tohoto typu. Supercard (ale i vyse zminena karta R4 Revolution) se da nejlepe koupit na aukro.cz.

3. Jak jsem uz psal vyse - 2GB na hrani her staci naprosto bohate. Mam ji take a mam na ni asi tricet her;-) Proti PSP slusny rozdil;-)

4. Je to rozdil a je znat - na to se zkratka priprav. Nejvice je asi osizeny zvuk, ale i grafika na tom neni ani zdaleka tak dobre jako na PSP. DS ma polovicni rozliseni (a to na obou displaych zaroven!) nez PSP. Osobne moc nedoporucuji hrat hry, ktere jsou i pro PSP ve verzi na DS. Je spousta perfektnich her primo pro DS, ktere na PSP neexistuji a stoji za zahrani. Navic DSko ma pomerne unikatni ovladani a hodne her z toho dost tezi.

5. Rozhodne. Poskrabani displaye stylusem se u nekterych her bez folie nevyhnes. Ja mam folii na obou displaych. Stoji par korun, takze neni co resit. Pouzdro jako takove myslim neni nutne, me staci latkovy obal co jsem dostal ke karte, ale je to vec nazoru.

Zaverem bych chtel napsat, ze DS neni primym konkurentem PSP. Ted kdyz mam oba handheldy, doslo mi jak rozdilne a neporovnatelne jsou. Pouzivam oba zhruba stejne a vyhovuje mi to maximalne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
Jasně o aukru vím, ale buď na něm neumím hledat, nebo nevím, ale momentálně tam nevidím jedinou kartu. Nemohl bys hodit kdyžtak nějaký konkrétní odkaz? Já fakt nevím, ale hledala jsem dlouho a bez výsledku.

Treba zde je jedna: http://www.aukro.cz/item288714031_r4ds_pro_nintendo_ds_a_ds_lite.html

Momentalne je nabidka slabsi, ale po Novem roce toho opet pribyde;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
No já sem fakt asi pako, ale mě to našlo pouze jednu skončenou aukci. Ale tahle aukce tam musí být od dneška určitě, včera mi to nezobrazilo nic. No strašně moc děkuju. Cena je myslím ok za tu kartu?
Jestli uz nepujde nahoru, tak ano. Myslim, ze 1300Kc by mel byt za tuto kartu strop. Jinak bych asi radeji pockal jeste na dalsi prodejce, kteri urcite zacnou inzerovat po Novem roce.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

^^ Ano, v baleni byva ctecka microSD a par dalsich doplnku pro DS (hadrik, pouzdro, sytlusy apod.). Jsem s touhle kartou maximalne spokojen, ale pravda je, ze ostatni produkty (G6 Lite, M3 a Supercard) znam jen z recenzi. Ackoli Supercard jsem mel pro GBA - a i tam me prevodni programy dost stvaly:-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

jo a ještě jedna otázka : Jaká je ještě dobrá ...ikdyž podle recenzí(nechci supercard-vlastní převádění) ?moc se v tom nevyznám..

+ Někde jsem viděl karty do kterých se ještě dávali karty ale né pamětovky ale nějaké superkey,nebo nějak tak ..na co to je ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Jestli chcete koupit karty, tak smaozřejmě u mě. Mam v nabídce momentálně R4DS Revolution-1250,- a Supercard miniSD-1250,-, Supercard miniSD je určený pro GBA, ale lze ho použít s Nintendem DS i DSLite, přehrává Gameboyový hry a pokud si na něm chcete zahrát i hry pro NDS je nutno zakoupit ještě Superkey, otázka 300,-, Jeho výhodou je přehrávání GBA her a podpora miniSD karet. Z DS lite bude trochu vyčuhovat. V nabídce je taktéž Supercard Lite který nevyčuhuje z NDSLite, ale už je na microSD. Další možností je Supercard DS one , který seženu taktéž za 1250,- a M3 DS REAL, který je úplně totéž co R4, ale stojí zhruba o 50-100,- více. Zboží dodávám v krabičce se čtečkou, CDčkem obalem a poutkem. Pokud by někdo neměl zájem o krabičku a CDčko, mohu slevit. Objednávky a dotazy pište na wiguf@volny.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu