Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

PS+ od září zdraží za čtvrtletní předplatné


spoock

Recommended Posts

Sony od září v Evropě zvýší cenu čtvrtletního členství ve službě PS Plus z 14,99€ (399Kč) na 19,99€ (540Kč).

Co si o tom myslíte? Já si myslím, že je to pěkná sviňárna. Naštěstí MP moc nehraju. takhle si spíše občas koupím na měsíc, něž čtvrtletně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tývolé to je pálka, hned jdu psát petici :roll: (ironie)

Když si dáš jeden pátek místo vizoura dvě píva, hned máš těch stopádo či kolik je ta ukrutná částka za tři měsíce ušetřených. Nebo si za ty tři měsíce koupíš o dvě krabky žvár míň.

EDIT: Vážně je cca 150 kč za tři měsíce tak moc?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ano neni to moc a takhle to muzu prepocitat i na rohliky.ale pokud dojde ke zdrazeni. Tak chci kvalitnejsi sluzby.kde Sony vyrazne oproti konkurenci pokulhava a to nemluvime o hrach zadara.ale rychlosti stahovani a dostupnosti ps store.slevy apod. Takze ano koupim si o 3 piva min.ale chci to videt ze s tim Sony neco dela a ne jen ze lepi penezma z PS diry jinde.kde Sony topi prachy :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

EDIT: Vážně je cca 150 kč za tři měsíce tak moc?

mandaz: tady jde spíš o princip než o kolik to zvedli zeptám se jinak za co? za černobíleho Limba nebo za jiné srajdy co tam cpou já vím neplatíš to za hry ale za multiplayer ale i tak řeknu to takhle kdyby dávali AAA hry třeba i staré co už všichni hráli tak bych si je klidně zahrál znova ale to co tam cpou to je nehratelné ale i tak si členství platím protože co kdyby někdy něco...:) a přesně jak píše WhiteCroWCZ za kvalitnější službu si každý rád připlatí.

Upraveno uživatelem Samopall
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators
Sony od září v Evropě zvýší cenu čtvrtletního členství ve službě PS Plus z 14,99€ (399Kč) na 19,99€ (540Kč).

Co si o tom myslíte? Já si myslím, že je to pěkná sviňárna. Naštěstí MP moc nehraju. takhle si spíše občas koupím na měsíc, něž čtvrtletně.

Abych tomu porozuměl - na CZ Store stojí v současné době předplatné PSN na 1 měsíc 180 Kč, čtvrtletní stojí 390 Kč. Hovoří se zde o zdražení čtvrteltního na 540 Kč, přičemž v tu chvíli by pořízení 3x 1 měsíčního vyšlo na stejné peníze.

Takže buď je zpráva neúplná a zdraží se i 1 měsíční, nebo je to planý poplach, anebo to ztrácí logiku :roll:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nikde žádné info není a kdyby se náhodou opravdu zdražilo tak co .. většina lidí stejně kupuje roční, kde to vyjde v přepočtu na cca. 110 Kč, když jsem si včera na pouti koupil tu hnusnou klobásu za 60Kč, k tomu si dal chleba za 5Kč/krajíc a horčici za 5Kč společně s 10 "Géčkem" za 40 Kč, tak jsem utratil taky 110Kč. Podotýkám, že za PS+ utratím 110Kč za měsíc, tohle jsem měl sežrané asi za 5 minut, takže to vážně žádný ranec dle mě není .. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Počínaje 1. zářím letošního roku se zvedne cena tříměsíčního předplatného z nynějších 12 liber / 15 euro na 15 liber / 20 euro. Výše ročního úvazku přitom zůstává totožná (50 eur).

Sony tento krok vysvětlila následujícími slovy: "Chceme členům PS Plus přinášet tu nejlepší možnou službu s nejlepším obsahem. Vzhledem k podmínkám na trhu zvedáme cenu měsíčního a tříměsíčního předplatné. Nadále budeme do PS Plus investovat, aby nabídlo nevyrovnatelný zážitek a nejlepší kvalitu her i funkcí."

No rocni zustava.takze asi hodne lidi kupovalo mesicni a 3 mesicni podle her v plusku. Sony chce donutit lidi na predplatne na rok aby nas mohli pak zasypat indianama :) nerikam ze nejsem s pluskem spokojen az na ty vytky v predchozim komentu.ale je jasne jak v Sony premysli :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ono tak nejde o to zdražení, ale jde o to proč platit a vlastně za co? MP má být zdarma když už je obsazený ve hře která není zrovna levná a ty jednoduché hry které dávají k PS+ až na vyjímky zdarma nemají valnou hodnotu, takže když to shrnu tak to na mě působí jako slušná zlodějna která pro sony přináší daší velký zisk.

Ale pokud lidi platí tak proč nevyužít situace že, kdybychom jim přestaly platit za PS+ tak za rok hrajem všichni grátis jako na PC.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se ti to nelíbí tak běž na PC :roll: já dostávám každý měsíc hry na vitu,ps3 a ps4 za směšné peníze. Navíc můžu kdykoliv ničit lidi v rankedech v Rocket League. A jako bonus jsem dostal dobrý slevy na hry jako shovel knight

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasný máš pravdu MP, jedu na PC, a single záležitosti hraju na konzoli, nemusíš se zneklidňovat plať si kolik chceš je to každýho věc, tak to vidím z mého pohledu a hotovo. Dneska už nedostaneš na PS ani tapetu grátis, MP mohly nechat grátis neboť v tom nevidím žádnou službu od sony navíc a udělat předplatné pouze pro hry které popisuješ ale to by moc nevidělaly že.

Když už bych měl platit předplatné tak Maicrosoftu ten alespoň občas nabídne zajimavé záležitosti kdyby chtěl Maicrosoft zvednout prodej konzolí tak dá MP gratis a má po starostech ale pravděpodobně je se svým prodejem spokojen, no ale mám PS4 a nabídka sony je pro mě o ničem co se týče PS+, konzole jinač ale OK:)

Upraveno uživatelem Draken666
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Teda nezlobte se na mě, ale neustálý kecy typu "Když se ti to nelíbí, tak si to buď nekupuj anebo prodej PS4", nebo "Já na to mám, tak si to koupím a neřeším" jsou už jak ohraná deska. Zkuste se na to taky podívat z jiné stránky. To, že si měsíčně vydělám ranec přece nutně nemusí znamenat, že si koupím cokoliv ať to stojí co to stojí. A vůbec nijak to nesouvísí s tím, že když si v daném měsící utrhnu od úst v hospodě dvě piva, že si můžu zaplatit nějakou službu. I kdybych si ty piva odtrhávat nemusel a na krásně si mohl zaplatit třeba deset takových služeb, tak to nemusí za každou cenu znamenat, že to udělám.

Položili jste si základní otázku a sice jakou cenu jste ochotni tolerovat platit a přitom stále razit to svoje "Já na to mám, já si na to vydělám, tak si to koupím"? Je nějaká hranice toho kdy už i vy si řeknete dost a pochopíte tak lidi, co to píší už teď? Nebo jen proto, že na to budete mít, budete platit bez ohledu na částku?

Je z toho dostatečně zřetelná ta podstata věci? Pro jednoduchost to srovnám s příkladem našich západních sousedů a ne tak dávné situace ohledně másla (ano, obyčejného potravinového produktu). Určitě si na to nejeden z vás vzpomene, protože to bylo v inkriminované době hodně aktuální téma v médiáích (stejná doba, co u nás v ČR byla vaječná aféra a pod tíhou hrozby zdražení vajec lidé začali zkupovat slepice z chovů).

Dejme tomu, že máslo v německém marketu stálo běžně 1 EURO (to není důležité kolik přesně). Náhle přišel signál, že máslo bude potřeba zdražit a najednou se všude v supermarketech začalo prodávat za 1 EURO a 30 CENTŮ k tomu. Německý zákazník přišel k máslu, podíval se a pomyslel si, co se na tom másle změnilo, že je najednou o 30 CENTŮ dražší? Vždyť je to pořád to stejné máslo, co jsem až dosud kupoval? A tak máslo vrátil zpět do regálu a šel si koupit nezdražený rostlinný tuk.

Netrvalo to ani týden a supermarkety zaznamenali rapidní pokles odbytu másla a ta jim začala expirovat v době použití. Od té doby stálo máslo ve všech supermarketech opět 1 EURO.

To není o tom, že by německý zákazník nevytáhl o těch 30 CENTŮ navíc, že by na to snad neměl nebo tak něco. Jistě, mohl by si říct "Fajn, budu tento měsíc namísto kila rajčat kupovat jen 750g a zbyde mi i na zdražené máslo", ale tam to funguje na míle daleko od toho, jak to funguje tady u nás.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

draku, tvá premisa je zajímavá, ale když mám o službu (jedno jestli plus nebo třeba korvení v bordelu) zájem, proč bych si bral něco, co mi vychází po přepočtu na měsíc/den dráž než když si službu koupím na rok?

Stejné to máš s předplatným třeba časopisů. Je samozřejmé, že na stánku stojí výtisk časáku víc, než když si ho předplatíš třeba na půlrok a tu půlroční cenu si rozpočítáš na jednotlivé výtisky. A zase v ročním předpaltném tě vyjde v průměru časák levněji než v tom půlročním.

No a když o třeba celoroční službu nemáš zájem, tak si buď koupíš jen část služby a měsíčně ti to vyjde dráž než v ročním. Anebo usoudíš, že se ti služba nelíbí (neposkytuje pro tebe dobrý poměr cena/výkon) a službu si nekoupíš. Nikdo nikoho nenutí si plusko kupovat, já osobně bez něj vydržel cca 6 let na ps3 a pár měsíců na ps4 a přežil jsem.

A tu tvou otázku míry/hranice si musí každý zodpovědět sám. Já beru roční předplatné a nějaké zdražení čtvrtletního předplatné mne moc nebolí. Od tuším 15 let je člověk právně odpovědný za své činy a už by se měl umět rozhodnout co chce a co nechce. Potažmo kolik za to chce/nechce zaplatit.

A těm, co velebí Majkrosoft bych rád připomněl, u koho se asi sony v minulé generaci vzhlédla a zpoplatnila MP? Áno, bylo to u ms :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Mandaz vidíš, a přesně jsi to vystihl. Pokud se tedy vrátíme zpět a budeme se bavit o službě PS+, pak její model byl přesně takový, jak píšeš u těch časopisů - roční předplatné je výhodnější než 12 měsíčních předplatných a zároveň než 4 čtvrtletní. To dává smysl a je to klasický obchodní model.

Teď se ale plánuje zdražit měsíční a čtvrtletní a pouze to prohloubí rozdíl od ceny ročního, které se plánuje cenově zachovat. To celé pod záminkou jakéhosi udržení stávající kvality služeb a já nevím co všechno. Když by se do PS+ tedy dostalo něco víc než je tam teď, když by teda bylo potřeba zdražit službu kvůli rostoucím technickým nárokům a kdoví čeho všeho ještě, tak proč se nezdraží i roční? Jinými slovy - slutečně za zdražením stojí obohacení služby anebo je potřeba jen stádo nasměrovat k ročním programům? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu