Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Nintendo DS lite (Game Boy Macro) ovládaný pomocí SNES ovladače


HannibalCZ

Recommended Posts

Neni to nic převratnýho, jen pro info na čem zrovna dělám. Nějakým tmelením, lakováním, nebo barvením zatím nemá smysl se zabývat, takže kryt je ve stavu "oddělal jsem horní půlku" :-).

Momentálně mám funkční prototyp připojení SNES ovladače ke konzoli Nintendo DS Lite, která je upravená pouze pro přehrávání her pro Game Boy Advance. Cílem této části projektu bylo:

1. Navrhnout zapojení tak, aby všechna přidaná elektronika (včetně Arduina) byla napájena pouze přímo z konzole a nepotřebovala žádný přídavný zdroj ani větší baterii (nejvíc obav jsem měl z rozdílných napětích pro napájení konzole (3,7V) a dekodéru s ovladačem (5V)).

2. Umožnit připojení SNES ovladače tak, aby nebylo potřeba ho nijak upravovat ani znehodnocovat (tedy přes originální konektor).

Oba cíle se povedlo splnit, takže paráda. Samozřejmě se nejedná o úpravu, kterou by konzole potřebovala, nebo by nějak vylepšovala zážitek z hraní (na což jsem byl už několikrát výsměšně upozorněn). Jedná se hlavně o zajímavost a dělám to, protože mě to baví.

Další krok bude všechnu elektroniku naládovat do konzole, ale protože uvnitř je až podezřele hodně místa, tak by to neměl být problém. jakmile to dokončím, tak se začnu zabývat realizací video výstupu pro připojení do TV. Konečným výsledkem by měla být přenosná konzole bez žádného omezení a "dokovací stanice", která bude stát doma u TV a do které bude možné konzoli postavit, což k ní připojí ovladač, TV a nabíječku, a tak umožní pohodlnější hraní doma. Prostě blbina pro osobní potěšení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu