Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Naprostý nováček - PS3 po novém uživateli, jak vyčistit?


pskar

Otázka

Ahoj,

jsem naprostý nováček z pohledu konzolí. Koupil jsem si po známém známého PS3.

Jde o model CECH-4004C 500GB.

Když shrnu na co jsem přišel - smazal jsem jeho účet.

Vytvořil nový - k němu jsem založil nový mail> na to si navázal PS3 ID a nějaké ty základní údaje (obecně jsem si udělal účet pro PS3).

Jen teda jak jsem procházel základní nastavení na úvodní obrazovce, našel jsem možnosti něco jako obnovit původní nastavení, formátovat diskovou jednotku..už nevím jak to tam přesně bylo, vše mám v angličtině.

Můžu případně dopsat přesné názvy.

Můj dotaz a vlastně co tak nějak chci - je mít čisté PS3 "po někom", účet jsem smazal, jaké další věci bych měl udělat? Když mi napíšete přesně co kde zmáčknout (název) a kde to najít a co to bude mít za následek, budu vám velmi vděčný.

Poslední dotaz je ke hrám, byly k tomu 3 hry na DVD. Je možné nějak ten obsah přenést, aby se mi ty hry načítaly z HDD a ne z CD?

Děkuji moc za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

7 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Týjo, 18,5h. No to si počkám. Díky za návod.

Měl bych rovnou dotaz ještě k ovladači. Jeden bohužel trochu blbne, jde o tu část (nevím jak se tomu říká odborně) na levé straně ten horní ovládací prvek (šipky doleva, doprava, nahoru, dolů) - v menu PS3 jsem jakoby vždy úplně vpravo a (když listujete možnostmi - účet, nastavení, video, fotky..) - obecně vzato - občas se někdy kousne a chová se to tak, jako kdybych pořád držel šipku doprava, tzn. i když jdu doleva, jakmile pustím, okamžitě mi to pracuje, jako kdybych držel vpravo. Někdy to přestane, někdy to jde..jde to nějak rozdělat a třeba vyčistit nebo je to K.O.?

Další věc je, že bohužel ač jako naprostý amatér (ještě přes přítelkyni) jsme to koupili a dnes zjišťuji, že to nemá originální ovladače. Viz fotky níže. Ani jsem tento model nikde nedohledal na internetu.

Jen jemu dost podobné:

http://www.aliexpress.com/item/Wireless-Bluetooth-Game-Remote-Doubleshock-Gamepad-Controller-for-PS3-Playstation-3-PC-Laptop-Phone-Android-Good/32404428740.html?spm=2114.01020208.3.148.f9o4tg&ws_ab_test=searchweb201556_2_79_78_77_80,searchweb201644_5,searchweb201560_10

http://www.dx.com/cs/p/rechargeable-dualshock-bluetooth-wireless-sixaxis-controller-for-ps3-black-red-93529#.VlwU5XYvdGF

Vzhledem k tomu, že je to "kamarád" přítelkyně, máme si říct o nějakou slevu? Kupovali jsme to za 3000 (model viz první příspěvek) se 3 hrami (nejde o AAA tituly). Ovladače jsou stejné (prý je jeden nový) a tento blbne viz výše popsáno.

Zajímá mě, zda je cena adekvátní a nebo nás natáhl, když k tomu nemáme ani originální ovladač(e), které jsou za jiné ceny:

http://gamepady.heureka.cz/gamer-twinshock-3-pro-ps3/

Navíc je nabízí jiní v inzerátech jako klasiku, co jsem se díval, za podobné peníze. Asi jsou to hloupé dotazy, v PC se vyznám a tak, ale v tomhle jsem opravdu amatér, proto i ta situace a dotazy zde.

Děkuji.

post-77313-14687189583508_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Těžko říct. Pokud by to byla konzole s jedním origo ovladačem v pěkném stavu, tak je to myslím dobrej kauf, se dvěma noname ovladačema, z nichž jeden je rozbitej, už tak moc ne. Dokup jeden novej origo ovladač za litr: http://gamepady.heureka.cz/sony-dualshock-3/#!o=2

a ten funkční noname nech přítelkyni :) U toho druhýho ovladače ti táhne pravá šipka nebo levá páčka doprava. S opravou zkušenosti nemám, osobně bych ho zahodil :) Pokud se v tom chceš povrtat, tak směle do toho, protože k normálnímu hraní to je nepoužitelný.

Upraveno uživatelem kjuler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Táhne mi ta šipka vpravo (ono to v tomto modelu je nějak divně osazeno - nejsou ty šipky separovane, ale pod tím spojujícím kolečkem, viz ta fotka).

No a kolik si říct třeba slevu? Když je to PS3 s fake ovladačem? Zkuste být nějací realisti, slevu bych možná dojednal. Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

Když se dívám na ten čínský ovladač tak musím říct, že nemá cenu ani té opravy. Ten směrový kříž je otřesný, ten nemůže chodit s moc velkou přesností ani když je plně funkční (srovnej provedení se směrovým křížem na originál Dualshocku). Těchto laciných, více či méně funkčních napodobenin existují stovky a žádný z nich se nedá s ovladačem Dualshock srovnávat.

To co jsi dal ty odkaz na Heureku navíc taky není originál Dualshock, to je jakýsi Twinshock, což nemá s originálem nic společného. Originály jsou TADY a sám vidíš, za kolik se nové prodávají (ten jeden co tam je za 499 Kč, to není originál).

Podle toho si udělej už úsudek sám, kolik máš chtít slevit. Psal jsi, že je to kamarád, tak pokud opravdu je, tak tvoje argumenty (načerpané zde) jistě pochopí. Nikdo ti tady neřekne ať jdeš a chceš po něm přesně takovou či makovou částku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

No já už pokukoval po náhradě:

http://www.dx.com/cs/p/rechargeable-dualshock-bluetooth-wireless-sixaxis-controller-for-ps3-black-red-93529#.VlzC0XYvdGF

Popravdě to zase tak super kámoš není(je to člověk přes mladou). Je možnost to vrátit, ale to je jak prašť nebo uhoď, když po někom koupím použitý originál ovladač. Taky už může být festovně použitý...obecně bazar= sázka do loterie.

Z toho co píšou v komentářích u výše uvedeného mě dost překvapily pozitivní reakce i srovnání s originálem.

Realita je ještě taková, že na tom budeme hrávat párkrát do měsíce, navíc je to naše první konzole vůbec, takže zřejmě to necháme plavat, jelikož není moc možností na výběr. Cena 3k plus investice do nového (opět čínského) ovladače a snad budeme happy.

Já konzole moc neuznávám, protože jsem hrál na lepší úrovni CS 1.6 na PC a prostě ten skill v míření nikdy nedoženete na konzoli ani s ovladačem za 5000. Takže využití plánujeme na hry ve 2, něco kdo nás ta přesnost až tak nes*re. :).

Ale dost zajímavé podněty, takže díky za to :).

Co se týká nákupu, strop je pro mě opravdu ty 3000,- a za to mi to tu prodá jen málokdo :). Jinak inzerát zajímavý, ale asi bych do té ceny nešel, to už bych s vyšší investicí rovnou uvažoval o PS4, které ale díky strávenému času nevyužiji..jak jsem psal, začínáme :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu