Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Podezřelá nabídka?


Karllan

Recommended Posts

Zdravím,

Na internetu jsem narazil na velice výhodnou nabídku Xone (https://pc.bazos.cz/inzerat/62690564/Xbox-One-edice-Forza-5.php). Kontaktoval jsem prodávajícího a ten mi hned v druhém mailu nabídl kupní smlouvu, vše vypadá celkem důvěryhodně. Pouze mě zarazila jedna věc: peníze nechce poslat účet (prý má Německý), ale složenkou typu D a to ne na adresu bydliště, ale "POSTE RESTANTE", tedy že složenka bude doručena pouze na poštu, kde si jí dotyčný vyzvedne. Napadají mě dvě možnosti, že je to čorka a nebo se jedná o kradenou/ztracenou OP a dotyčný je třeba trochu podobný... Jaký na to máte názor?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobka v mém případě nepřipadá v úvahu (Nový Bor vs Ostrava). Na dobírku jsem se ani neptal, to také není moc záruka, když nelze balíček otevřít před platbou... Kdyby nebyl součástí i kinect, tak by to bylo věrohodnější :D nicméně součástí smlouvy je i sken OP... tak nevím.. :/

EDIT: Nakonec jsem mu tedy odmítl, po poradě s přítelkyní a kolegou z práce. Opravdu to smrdělo... na žádost, jestli bych mohl vidět doklad o koupi jsem se dočkal odpovědi, že takové věci emailem neposílá, že nechce, aby jeho xbox vydával někdo za vlastní...

Takže díky za odpověď, která taky přispěla ke snad správnému rozhodnutí, klidně můžete zamknout :)

Upraveno uživatelem Karllan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobre si udelal ;)

Jen pro info vzdy muzes blafovat,zeptat se odkud je a i kdyz napises ze jsi z druhe strany republiky hodit fintu ze by ti to kamos zitra ci pozitri co ma cestu kolem vyzvedl:)

Taky je dobre chtit vedle dane veci treba papirek s tvym jmenem ano je to trosku opruz ale on snad chce prodat a jestli neni ochotnej at si to strci do riti.

Dobirky jsou ok hned na poste ji pred postackou otevri(popros at ka strpeni) kdyz tam nebude co je tak se ji zeptej na jmeno,je tvuj svedek a mazej na pcr a na zadost pcr posta stopne dobirku nez se vec prosetri.

Zasilani penez jinak nez c.u a to ceske/dobrika jlna jmeno je o hubu u platby identifikovat jasne za co to je napr od sovel pro sovel platba za xone 500gb s kinektem v pripade omylu vratit! Aspon se nemuze nikdo vymlouvat ze zrovna tuto sumu cekal ;)

Mail/telefon/jmeno prohnat googlem popr i po fotkach se juknout sam sem uz i podle fotky poznal ze je odjinud a tedy tunel.

Posledni vec: pokud nekoho ukecas na dobirku on ti to posle pockej den/dva a na inzerat napis znovu ze sveho zalozniho mailu ze to chces a buhvi co jeste a uvidis co prijde;) to same plati kdyz uz svolis s penezi na ucet,napis zes to poslal a ze mas jinou banku samozrejme a max do 2 dnu ze to ma,druhej den odpo treba pak uz dotaz z tveho druheho mailu:)) - pozor mail at je fakt jinej a podepsuj se i jinym jmenem a ... Hlavne at je tam nejakej ten casovej odstup ten den treba a ne jen 5 min :D

Je toho jeste par ale tohle je zaklad...doba je zla je treba se chranit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu