Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

PhotoFast -16Gb karta nejde naformátovat. PSP ji načte, ale hry nevidí.


snejky

Otázka

Ahoj

Z nějakého neznámého důvodu mi nejde naformátovat 16Gb microsdhc v Photofastu. Při formátu napíše "Není vložen Memorystick" a složky se nevytvoří. Ruční nakopírování složek nic neřeší. Zkoušel jsem kartu formátovat v PC za použití adaptéru, což šlo, ale v PSP i poté nejdou hry... a vše je bezvýsledné.

Problém se objevil po flashnutí na 5.50GEN (jedna z prvních verzí). Flash proběhl bez problémů, ale firmware jako takový byl jeden velký BUG. Následoval tedy update na verzi D3, po restartu jsem dal formát Memorysticku a skočil tam kde jsem momentálně...

Aby toho nebylo málo, tak formát 2Gb microsd proběhl korektně. Obětoval jsem tomu už X hodin života a formátování, mám chuť psp rozšlapat. :cheesygrin:

Otázka tedy je co s tím? Zkusit flash na M33 a následný formát, nebo máte nějaké tipy?

EDIT: úprava formulace

SLIM, FW 5.50

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

3 odpovědi na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Pokud si pamatuji, tak jeden z problemu Photofastu je ten, ze nemusi jit naformatovat na PSP. Ale nevidim jediny duvod, proc bys nemel vystacit s formatovanim na PC. A pokud pri formatovani na PC vidis kapacitu jen jedne karty, musis v nastrojich pro spravu disku odstranit diskovy oddil a pak ti pujde zalozit novy s velikosti kapacity obou karet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Díky za odpověď.

Používám jen jednu kartu. Formát na PC nepomohl a PSP se po i nahrání souborů tváří, že na ní nic není. Přitom ji číst dokáže.(mass storage)

nějaké další nápady?

EDIT: Špatně jsem popsal problém. Hry, aplikace.. nefungují ani po formátu v PC. Na formátu v PSP netrvám, pouze bych kartu rád zprovoznil. První příspěvek upraven.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Částečně vyřešeno.

Takže karta už v PSP funguje. Pomohl až "Format flash + reset settings" (mám pocit, že jsem to zkoušel už dřív bez výdledku). Potřeboval bych ale i tak nahrát nový firmware. 5.50 mi hrozne blbne, problémy s kartu jsou způsobeny určitě ním. Blbne VSH menu, PSP nejde obšas vypnout i když není zaseklé... je toho víc. Buď se něco podělalo pro flashi, nebo je 5.50 hroznej zmetek.

Mám ale problém s tím, že na mojí desce nelze vytvořit pandoru pro flash jiného, nižšího firmware... je nějaké jiné řešení?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu