Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Hlučnost nové PS3 slim oproti staré PS3


grepik

Recommended Posts

Zdravím, tak jsem si koupil novou PS3 SLIM 250GB, co mě ale po denním testování doslava vadí je hlučnost konzole. Asi po 10min zapnutí se začnou více točit větráky,zvuk je takový pisklavý (na vyšší frekvenci), dost nepřijemný. Kámoš má starší PS3 a ta jenom fučí, je to přijemnější, než tato frekvence. Je to u slim normální nebo je to reklamaci?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mmm, Slimko mam a já ho teda rozhodně neslyšim. Myslím to teda v mezích hlučnosti... to, že mi tam jemně vzdychá. Upřímně, pokud hledáš konzoli, co nejde vůbec slyšet, protože tvoje přecitlivělá ouška to nesnesou, tak si nekupuj raději nic :)

Asi po 10min zapnutí se začnou více točit větráky

Nechápu. Takový problém nemám. Spíš, jestli to neni disk, že se točí, pokud načítá. I tak ale, to není nic tak výrazného, jak ty píšeš

zvuk je takový pisklavý (na vyšší frekvenci), dost nepřijemný

No, tohle už vůbec nepobírám. JEstli chceš, pošlu ti nahrávku, co má "vyšší hz" a pisklavej zvuk, protože nechápu, co je u tebe pisklavé atp. Tenhle problém sem opravdu ještě neměl.

Soudím, že je spíš problém u tvých ušisek, než-li u konzole

Have a fun

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pročetl jsem několik článků na zahraničních forech o hlučnosti PS3 Slim, opravdu hodně lidí si tam stěžuje na pisklavý nepřijemný zvuk ventilátoru chladiče, zajímavé že ty PS3 ze starší serie jsou o hodně lepší. Je toho několik tisíc kusu a Sony to odmítá opravovat nebo měnit.

Tak to doma vyřeším jako u Xbox360, PS3 dám do druhé místnosti a natáhnu si 10m HDMI kabel k TV (otravné to bude pořád motat a připojovat) jedině tak si užiju tichého hraní v noci.

Moje verze je PS3 slim 250GB CECH2004B.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

také mám PS3 Slim 250GB CECH2004B. A opravdu není úplně tiché.

Při zátěži (docela brzo po spuštění) se roztáčí ventilátor, asi ve dvou stupních rychlosti. Z nichž ta druhá, je už opravdu nepříjemná. Možná bych to nedefinoval jako pisklavý zvuk, ale slyšet je.

Při hraní to tak nevadí, ale při sledování filmů to ruší.

Zas na druhou stranu, se to rozhodně nedá srovnávat s Xboxem360. Ten mi nadělá kraválu ještě jednou tolik.

Takže si u PS3 užívám relativního ticha. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda, že PS3 Fat (80 GB) měla jiný zvuk oproti Slimce (250 GB), ale pisklavé tóny podle mě nevydává, prostě jde slyšet, jak se točí ten větráček, ale nic hrozného. U Fatka to bylo trochu jiné, protože je jinak stavěná a má vevnitř víc místa k cirkulaci vzduchu.

Na druhou stranu v noci taky slyším všechno, třeba i to, když máte už všechno vypnuté a slyšíte takové to pískání i u elektroniky, která je vypnutá a pomůže jedině vytáhnout ze zásuvky. Člověk si na to, ale většinou zvykne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 year later...

Vytáhnu na světlo staré vlákno.

Mám novou PS3 SLIM CECH2504A a po zapnutí je nádherně ticho a po asi pěti minutách (bez ohledu zda je či není v menu) se roztočí větráky a to už tedy slyšet je. Během hry se někdy roztočí větráky naplno.

Mám ji na plocho, na dřevě, a podloženou na krajích aby byla ve vzduchu - výsledek se nezměnil.

Při hraní to nevadí, to člověk nevnímá nebo to překryjí zvuky ze hry.

Jelikož jsem ale na PS3 konzoli pohlížel i jako na multimediální centrum ( které nahradí DVD/Bluray/MP3 přehrávač ), tak tady to úplně ideální není.

Zatímco notebook, který je dle mého výkonnější, skoro neslyším, tak u konzole se to říci nedá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kus od kusu (a série od série) může bejt hlučnost úplně jiná (podle toho, jak se jim v továrně povedlo potřít procesory teplovodivou pastou). Tzn. když je můj slim tichej, neznamená to, že jsou tichý všechny. :-)

Jestli ti to při hraní hry (v dobře větraný místnosti) začně hučet naplno:

Tak s tím zkus jít do servisu (je šance, že další kus na tom bude líp).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

musím říct ze SLIM je oproti FAT rozhodně tichá konzole skoro o ní nevím to už i externí disk s vetráčkem co mám vedle delá vetší hluk jak samotná SLIM a taky dám radu abyste dali SLIM na nejaky 4 stejně velky podlozky (stačí kdyz budou mít na vyšku 1,5 az 2 cm) prostě nějaký kusy dřeva nebo něčeho cím to lze vypodložit a uvidíte že vám hučet nebude , co se tyká pískotu tak to se nekoná je pěkne tichá (pískot vetšinou delají špatne navinuté civky ve zdrojích) , jediné co mi trochu vadí na SLIMu je to že žene přez zdroj ten horky vzduch z chladičů ale co nadeláme že

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obecně si myslím, i podle ohlasů hráčů, že Slim je tišší při malém záběru a při nízké teplotě, ale jakmile je ve vysokých otáčkách, je poměrně dost hlučný. U fatu nejsou ty rozdíly v hlučnosti zas tak vysoké, ale fat sem neměl, tak nevím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řeknu to takhle - na sledování filmů určité kategorie (napínavé filmy postavené na tichém podkladu - dívky sotva našlapující v šeru, kdy slyšet je jen tlukot jejího srdce ) je PS3 mírně řečeno problematická.

Chápu že hučí při hrách. Nechápu, že hučí při MP3.

Prostě super na hry, druhá věc - systém Active2 mně nadchl. Ovšem jako multimediální přehrávač to teda success nesklidilo.

A pokud hučí XBOX či FAT ještě víc - to akorát podtrhuje, že jako multimediální přehrávač jsou konzole problematické.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu