Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Jak vypálit Recovery na dvd???

-Fredy-

Otázka

Nazdar lidi. Mám malý problém. Mám notebook Lenovo G530 s OS Win wista Home premium a vadí mi že mi recovery disk zabýra poměrně dost místa na disku. Někde jsem četl že jde vypálit na dvd a potom z kompu smazat. Ale já nevím jak na to. Díky moc za rady.:):idea:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

14 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

To recovery tam vubec nepotrebujes. Klidne celou tu partisnu odstran a pak ji spoj se systemovou partisnou (nebo s tou, co proste pouzivas). Pokud budes chtit reinstalovat widle, tak ti bude stacit normalni CD s instalackou Win, drivery pak natahas z netu.

Odkaz ke komentáři

• 0

No nevím jak u těch nových Lenovo, ale předpokládám, že to bude stejné. U mýho ThinkPadu je to podle mě docela dobrá věc, protože pokud chci reinstall, tak normálně stisknu "Acess IBM", vyberu že chci HDD do původního stavu a notebook už se sám postará o instalaci win i ovladačů. Je tam i hodně dalších vychytávek a možností reinstalace. Pokud tohle nepotřebuješ a je ti jedno že si win nainstaluješ normálně z CD a ovladače nainstaluješ manuálně, tak to můžeš klidně smazat. Jinak já mám třeba vytvořený recovery CD/DVD a když zformátuju celej disk a chci to zpátky, tak se jenom nahraje obsah "partyšny" na HDD z těch CD/DVD a pak už to postupuje jak jsem psal.

Odkaz ke komentáři

• 0

Pekne. Tak to nevim, pac ja svuj Thinkpad dostal uz se smaznutym recovery. Ze to je tak pekne promakle nevim ;) Ale treba u Acera je to totalni sracka, do ktere se dostanes jen se spesl recovery CD (pokud si tam sam nehodis gruba) a hlavne to neobsahuje jen cisty system s driverama a zakladnima utilitama, ale obsahuje to i trial verze antiviru atd. Takze po instalaci z recovery mas nechutne zasekanej system.

Odkaz ke komentáři

• 0

U Acera jsem to viděl a to je prostě k ničemu :D Takový recovery nadělá daleko víc problémů než kdyby se to nainstalovalo normálně. U toho IBM je tam na to celej soft a všechny drivery, takže to umí hodně věcí jak před bootem systému, tak ještě daleko víc věcí v systému. Třeba to umožňuje vytvořit si vlastní recovery s aplikacemi a uživatelským nastavením. Prostě má to spoustu vychytávek pokud je to všechno takhle funkční a i když to má nějakých 4,5GB, tak bych to tam nechal. Funguje to tak, že když máš ten oddíl, tak to všechno jede bez potřeby nějakého boot CD a když ho nemáš, tak můžeš do recovery nabootovat pomocí CD, který si vytvoříš a případně pomocí dalších CD/DVD obnovit ten oddíl. Možná by bylo dobrý vytvořit si ty recovery CD/DVD, který umožní vrátit ten oddíl na disku, když ho smažeš.

Odkaz ke komentáři

• 0

Já to tam prostě nechci, ale mám takovej malej problém když jsem ten noťas kupoval. Tak jsem kněmu nedostal v obchodě cédo s windowsem. Jde ty windows nějek z toho recovery vytáhnout a vypálit??? Jestli jo tak bych prosil návod páč jsem to tam nikde nenašel. Díky za odpovědi. ;-)

Odkaz ke komentáři

• 0

V tomhle nemám s notebooky Lenovo moc zkušenosti, ale můžu ti popsat jak je to u nejvyšší třídy IBM. Když si koupíš notebook, nedostaneš k němu nic ani žádný boot CD. Systém je předinstalován i se všemi ovladači a skrytým oddílem na HDD. Pokud chceš reinstalovat, tak použiješ recovery menu ze skrytého oddílu při bootu. Ve win máš možnost si v Access IBM vytvořit zálohu disku, win, nastavení nebo si udělat svojí recovery instalačku. Pokud chceš instalační médium, tak potřebuješ vytvořit sadu recovery CD/DVD ze kterých nabootuješ a oni ti udělají obnovu smazaného oddílu ze kterého pak přeinstaluješ win. Další možnost by byla vzít normální instalačku win a opsat kód ze štítku co je na notebooku. Pokud máš nějaké levné Lenovo může to být jinak a nebo ten jejich systém nemusí mít takové možnosti jaké jsem psal. Stejně fakt nechápu, proč ti tam ten oddíl vadí. Máš snad nějak malej disk nebo co, že to chceš za každou cenu smazat? Pokud nemáš 10 GB HDD, tak nevidím důvod proč mazat skrytou partyšnu, ale je to tvoje věc klidně si to zformátuj když ti to k něčemu pomůže.

Odkaz ke komentáři

• 0

Můj důvod je takový. Mám doma dvd s win7 ( samozřejmě že ne koupené ), a mám kněmu i program který mi ty win7 aktivuje, tak že je nemám jen na 30 dní. A už jsem je tam měl ty 7 instlí. Jenže nedávno můj noťas putoval do servisu kuli rozbitému pantu a oni mi tam přeinstalovali OS zpátky na Visty i s recovery. Jenže když tam recovery oddíly na HDD nechám, tak mi ten program ty Win 7 neaktivuje, nevim asi mu v tom nějak brání. Tak jsem ty oddíly minule vymazal. Jenže teď tam chci ty 7 nazpátek. Ale chci mít i to recovery na dvd, abych to mohl kdykoli vrátit, kdybych chtěl. Víš??? :cheesygrin::cheesygrin: Jenže teď v tom rekovery pátrám kde to vypálim a netušim. Když jsem ten noťas kupoval, měl jsem tam i tlačítko kterým jsem se před zpuštěním OS dostal do recovery menu. Tlačítko mám pořád, :cheesygrin::cheesygrin: ale oni to teď asi zkopali páč už nefunguje. :cheesygrin: Tak jen doufám že ta ikona na vypalování nebyla tam.:cry::cry:

Odkaz ke komentáři

• 0

Jo to netušim co tam dali za verzi. A ani navim kam to posílali do servisu z toho obchodu. Ale neva, takže stačí někde stáhnout visty. A obsat ten klíč ze štítku na noťasu?? Jestli jo tak nemáš v rukávu nějakej odkaz kde ty win Vista Home prémium stáhnu. Nerad bych si to stáhnul nefunkční. Já se znám.:cheesygrin::cheesygrin:

Odkaz ke komentáři

• 0

Myslím, že nedaj. Jediná možnost by byla zajít do autorizovanýho servisu a tam si recovery CD koupit, ale moc levný to asi nebude naposled jsem to viděl nějak kolem 30$, takže u nás to může bejt klidně i víc. Pokud by jsi chtěl ty CD koupit, tak napiš do Lenova a oni ti dají víc informací a přesnou cenu.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu