Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Ram

bublinak1468624313

Otázka

Recommended Posts

• 0
dobry den chtel sem se zeptat jak to je s Ram pameti mam ted v pc 1gb a chtel bych tam dat dalsi a nevim jestli musi byt stejny vyrobce nebo podle ceho je mam vybirat vim ze to sou DDR2 ale jestli jeste na necem zalezi? dekuji za odpoved

zalezi na Mhz na kolik jsou ty DDR2 kdyz koupis lepsi..napr 800Mhz a budes mit tu druhou 667Mhz tak se ta 800 hodi na tech 667....a na vyrobci tolik nezalezi...muzes tam dat stejnou nebo jinou....ale kdyz budes mit stejny Mhz a stejny casovani tak budou fungovat v tzv. Dual Channelu takze budou spolu lip komunikovat a bude to rychlejsi(ale ne o moc )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 0

A prosimte jak zistim kolik maj mhz a to casovani to je musim vyndat s pc? nebo jeste ze bych je obe dve vyndal a koupil lepsi ptze mi rikali ze tady sou na nic tak jak zistim jak se jmenuje zakl. deska? myslis ze kdybych ti ji sem hodil ze by si mi rekl co do ni muzu dat a kolik max GB?

Odkaz ke komentáři

• 0
dobry den chtel sem se zeptat jak to je s Ram pameti mam ted v pc 1gb a chtel bych tam dat dalsi a nevim jestli musi byt stejny vyrobce nebo podle ceho je mam vybirat vim ze to sou DDR2 ale jestli jeste na necem zalezi? dekuji za odpoved

zjisti si vyrobce casovani a frekvenci...

nejlepsi je aby byli totozny.. (tzv > stejne casovani, stejna frekvence apod.) ve vysledku by meli fungovat...

popr. muzes koupit nejaky 2x2GB set a tuto ram dat pryc a nemusis to resit ;) taky si zjisti u desky maximalni velikost RAM na slot... (tj. kolik je max. velikost modulu na jeden slot.), max. frekvenci.. ;) a podle toho se rozhoduj

jinak dual channel neni podle toho jestli jsou stejne casovany a frekvence.. ale musi to umet i deska ... vetsinou jsou to sloty 1 a 3, 2 a 4 ovsem to je deska od desky... ;) stejny vyrobce,casovani,frekvence je jen jedna z podminek pro dual channel...

jinak si stahni treba program everest nebo cpu-z ...

tam si najdi typ desky a zjisti si co a jak podporuje max. nebo nam sem dej nazev desky a my zjistime...

nasledne tam budes mit vedle toho zalozku ram a tam mas info o frekvenci,casovani,velikosti atd...

Odkaz ke komentáři

• 0
A prosimte jak zistim kolik maj mhz a to casovani to je musim vyndat s pc? nebo jeste ze bych je obe dve vyndal a koupil lepsi ptze mi rikali ze tady sou na nic tak jak zistim jak se jmenuje zakl. deska? myslis ze kdybych ti ji sem hodil ze by si mi rekl co do ni muzu dat a kolik max GB?

jo hod to sem....na tohle je nejlepsi program everest tam najdes uplne vsechno o vsem :)

Odkaz ke komentáři

• 0

* Podporované paměťové technologie: DDR2 SDRAM PC4300, Dual DDR2, DDR2 SDRAM PC5300, DDR2 SDRAM PC6400

* Počet paměťových slotů: 4

* Maximální velikost paměti [GB]: 8

max. velikost na slot: 2gb

na kolik chces rozsirit ? na 2gb ram nebo na 4gb ram ?

pokud bys chtel 4gb ram tak http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79476

pokud 2gb tak tu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79475

osobne nedoporucuju michat ramky muze to udelat opravdu velkou neplechu ;) mluvim z vlastnich zkusenosti...

potom si este ujasni zbytek sestavy aby ty 4gb byli vyuzity... .) (jako ze pokud mas 32bit system... > tak OS neuvidi vic jak 3gb ram :) )

Odkaz ke komentáři

• 0

ano

4x2gb... :)

ovsem pochybuju ze se to vyplati :lol: myslim ze ty 4gb budou idealni.. zalezi taky na zbytku sestavy ;)

edit: kolik utahne gb tam mas napsano max. 8gb ... (tedy 4x2gb.. ovsem to je zbytecny) 32bit systemy neberou vic jak 3-3,5gb... a tech 8gb nemas kde vyuzit.. bejt tebou beru ty 4gb..

jinak nikdy to nemichej tzv. ty 2gb a 1gb je blbej napad... muze to fungovat ale nemusi dycky je to tak 50 na 50.. uz sem se s tim kolikrat setkal

Odkaz ke komentáři

• 0

jj tak dik za vse ja jenom jestli nejsou levnejsi ale to asi ne :-) takze 100% me ty co si mi poslal pujdou normalne je dam do PC a uz tam budou a na to pc bude nejaka zmena jako bude se mi to zdat ohodne rychlejsi? a obecny dotaz ramky mam vzdy kupovat 2x neco nebo je dobry treba 4x neco? dik fakt si mi pomohl :-D

Odkaz ke komentáři

• 0

2x nebo 4x to je jedno... jde o to kolik ti zkousnou sloty..

jinak cl5 a cl6 jsou casovani a nizsi = lepsi .. ;)

vetsinou se ale vyplati brat tydle ty "sady" protoze jsou tam ty ramky udelany tak aby spolu fungovali.. ostatni taky muzou fungovat ale nikdy to neni jisty .)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu