Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Sháním výkonný notebook .. :) ... !!

cechomor

Recommended Posts

Dobreeej ... sháním notebook na kterym bych mohl rozjet některé nejmonvější hry a zároven to potřebuji do školy ... na psaní ... stačíí world obyčejně .. takže to ani neřešte to psaní :D ... chtěl bych rozjet aspon například GTA 4 ... prostě představuju si něco jako třeba procák : 2,5 a víc GHz ... grafika 1000 mb a víc .... ramky bych chtěl jen -DDR3 ... mělo by to mít numerickou klávesnici ... a obrazovku větší jak 1366x768 (5.6 palců) ... cena maximálně tak do 25 000 KČ .....tot asi vše ... :) děkuji moc za radu a klidně se ještě ptejte .... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

http://www.alza.cz/asus-n61jq-jx014x-d177338.htm

tento vy ti mal stacit rozliseni 1366x768 je pro nothebooky z velkostu 15-16palcu dostacujuce alebo keby si chcel priplatit za kvalitnejsie spracovanie ale zasa nema bluray

http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y560-d174458.htm

Odkaz ke komentáři

Předem se omlouvám pokud se v těchto věcech moc nevyznáš, ale něco je docela srandovní :D

chtěl bych rozjet aspon například GTA 4

To máš docela velký nároky vzhledem k tomu, že ta hra patří mezi jedny z nejnáročnějších :D

ramky bych chtěl jen -DDR3

Tak to je dobrý, že ti budou stačit pouze DDR3 RAMky. To tvoje "jen" je docela zajímavý, protože nic lepšího než DDR3 neni :D

a obrazovku větší jak 1366x768 (5.6 palců)

Možná jsi tím myslel rozlišení minimálně 1366x768 a velikost obrazovky větší než 5.6". Já myslím, že každá obrazovka bude větší :D Nechtěl jsi spíš 15"?

cena maximálně tak do 25 000 KČ

Teď bude možná hodně lidí nesouhlasit, ale takovej notebook prostě není. Když dáš 25k za stoní PC, tak si na něm dobře zahraješ, ale notebook nic moc. Neříkám, že si nezahraješ nic, ale nebude to žádnej zázrak hlavně u her, na který to chceš. Nejlepší jsou takový lidi co někde píšou "já mám notebook za 15k a hraju na tom GTA 4 na plno" tomu se prostě můžu jenom smát, protože u mě hraní neznamená nějakých 5 fps, ale herní přístroj je takový, který ty hry opravdu zvládá tak jak to má šlapat.

Pokud chceš herní notebook koukni po Alienware nebo Asus řady G. Jestli máš jenom těch 25k, tak tady ti hodim pár tipů, který by výkonově měli GTA 4 zvládnout, ale rozhodně nepočítej takový výsledky jako u herních notebooků, protože to tyhle rozhodně nejsou.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76825

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=77779

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78521

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79359

V herních testech vychází nejlíp grafika ATI Radeon HD5850, takže tam máš jedinou volbu a to MSI. Ostatní notebooky mají o něco málo menší grafický výkon, ale na druhou stranu mají nVidii a moje osovní volba by určitě byla některá z karet nVidia. Záleží na tobě. Neříkám, že Ati je špatná, ale nVidia je lepší (nemluvím o výkonu). Zkus na to kouknout a řekni co se líbí tobě. Výrobci budou podobný a zatím nebudu říkat co bych si zvolil já, ale nic z toho co tu je neni špatný.

Lenovo co jsem hodil Trewis taky neni špatná volba, tak klidně můžeš zařadit do výběru.

Odkaz ke komentáři

o prázdninách jsem si koupil nějakej HP Pavilion ve slevě za 17 000kč v alze (normální cena tak 19 000) a zatím všechny hry mi to bere plynule (Supreme Commander - brutální nároky na procesor, 1vs4 mi to bere bez sekání, ale u víc hráčů se hra zpomaluje - nestíhá procesor), podle testů grafiky by mi měl jít Crysis na high detail okolo 24fps...takže nějaký GTA4 úplně v pohodě :lol:

takže za 25 000.....

edit: odkdy je GTA4 náročná hra? :lol: snad i v den vydání nebyla na vrcholu náročných her a teď už vůbec ne

Odkaz ke komentáři

GTA 4 je a vždy byla náročná hra. Pokud ji spustíš na nějakým obyč PC třeba P4 a běžnej starší grafice, tak to tě chci vidět. Samozřejmě, že jsou i náročnější hry, ale GTA 4 patří mezi náročné hry i když nikdy nebyla na vrcholu náročnosti. Psal jsem, že na notebooku za 25k GTA 4 spustíš, ale neni to prostě herní stroj.

Jinak k tomu Crysis. Jestli si udělal test a máš výsledek, který nejde pod 24 fps, tak je to OK, ale pokud mluvíš o běžných 24fps ve hře, tak taková hra je pro mě nehratelná a klidně si říkejte co chcete, ale hrát hru na málo fps a ještě jí cpát na vysoký detaily je blbost. Sám jsem hrál Crysis okolo 25 fps a po chvíli mě to přestalo bavit.

Odkaz ke komentáři

Z toho videa se mi zdá, že vidím málo fps. Sekání tam asi není, ale ta hra nejede úplně podle mých představ. Chtělo by to vidět naživo z videa se to špatně posuzuje. Jinak nevidím v čem je problém jasně jsem psal, že na notebooku za 25k GTA 4 pojede, ale není to prostě herní stroj. Většině lidí stačí hrát kolem 20fps, takže by se tam takhle dala spustit určitě i většina novějších her na slušné detaily, ale já když už hraju, tak aspoň pořádně a poklesy fps mi hodně vadí. Někde se uvádělo, že aby hra běžela kvalitně neměla by nikde klesnout pod 30 fps a i když to nemám přesně otestované, tak si myslím, že to odpovídá. Řekl bych, že ani to podle tebe "nenáročné" GTA 4 na tom nepustíš naplno tak aby si měl minimálně 30 fps, ale hádat se nebudu, protože na téhle sestavě to přesně otestované nemám.

Výsledek: Za 25k je to dobrý notebook pro běžného hráče co si chce zahrát i novější hry, ale s nějakýma ultra/mega detailama bych nepočítal. Naposled řeknu co jsem psal už vícekrát. Není to herní notebook a pokud by někdo namítal, že výkon to má, tak herní přístroj není pouze o výkonu, ale o spoustě dalších věcí, které jsou tam vyřešené daleko lepší tak aby to odpovídalo hernímu stroji.

Odkaz ke komentáři

k tomu GTAIV - je to jedna z nejnáročnějších her pro PC, je to konzolovka, náročnější na PC už snad má být jenom Crysis 2, na notebooku si prostě kvalitně nezahraješ GTA4. Můžeš mít notebook s Intel Core I7, ale prostě nikdy to nebude výkon jak na PC, jelikož ti to bude kazit grafická karta.

Na tom gameplay je vidět low fps typoval bych tak kolem 10-20fps, což je celkem na nic, při akci půjdou strašně dolu.

Příjde mi zbytečné vyhazovat 25K za notebook, který jak si uváděl chceš jenom na hry a na word. Koupil bych si spíše za 15K nabušenej PC a za zbytek bych koupil nějaký slabší notebook do školy.

Odkaz ke komentáři

to co já tady napíšu na dva řádky, někdo dokáže protáhnout několikanásobně víc, nehledě na to, že pointa se nemění :lol:

ale ok, hrál jsem to před 2 lety na svojí PS3 a tu grafiku si pamatuju přesně takhle, takže nějaký vaše "jede to na low" vážně neberu :lol: navíc průměrně 30 fps (W7, na starších OS prý pomalejší), což je pro mě úplně normální

autor topicu se ptal na tuhle hru - já mu odpovím že mu hra na noťasu za 25 000 pojede úplně v pohodě

Odkaz ke komentáři

ja zase beru herni nothebook ten na kterem sa da hrat a ten asus co sem dal tak je podla mna celkom slusna masina. Ale uz ked kupujem nothebook na hrani necekal by sem nejake ultra detaili nekde by musel ubrat na medium takovy crysis,metro,stalker su nerocne FPS hry. Ale ked chce nothebook na hrani tak nevim proc mu do teho kecat. NAa tych co sem dal ja asus a lenovo si zahraje celkom kvalitne ale zazraky od teho necekaj.

Odkaz ke komentáři

nepojede :D

To je fakt kravina...

Na ntb do 25k, ve kterym bude i5ka, 4GB RAMek (DDR2 nebo 3, to je fuk) a grafika... i kdyby "jenom" ATI HD5650 pojede GTA 4 v nativnim rozlišení 15,6" (obvykle 1366x768) na vysoké detaily a stíny atd. si bude moct taky v klidu přidat.

Ano, GTA 4 je vcelku náročná hra, ale je to dáno špatnou optimalizací, kterou vylepšují patche, které si může kdykoliv stáhnout.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu