Shifter960 Odesláno Září 10, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 10, 2010 Zdravim, dnes mi dorazili nové RAMKY PATRIOT DDR2 2GB 800Mhz A v PC jsme už měl Corsair Dominator 2x 1gb 1066MHz Když jsem nové ramky přidal, PC nenaběl (nevím proč jen to naběhlo k začátečnímu logu winů a seklo se to) a tak jsem novou ramku vyndal a PC se spustilo normálně, ale teď když ho zapnu, misinguje mi to HDD a nenalezne operační systém, všechny dráty jsou skoušel přendávat, přes to to pořád nejde. Nevíte čím to může být ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
corewOw Odesláno Září 11, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 11, 2010 mohlo se stát, jak zde uvádíš, že tvoje ramky jeli na taktu 1066MHz a koupil jsi nové 800MHz, že došlo buď k přetaktování, nebo podtaktování a mohlo se cokoliv porušit v systému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shifter960 Odesláno Září 11, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 11, 2010 No já si říkal... Že já debil poslouchám někoho jinýho..... no nic budu to muset nějak vymakat, ale vubec nevim jak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moderators romeno Odesláno Září 11, 2010 Moderators Nahlásit Share Odesláno Září 11, 2010 Si si chtel zamerne zpomalit PC ? To nevis ze se ramky davaji vzdy idealne stejne ? Jako muzou tam byt i jine ale muze to delat problemy . Navic pokud si tam mel 1066 mhz ramky a narval si tam 800 mhz , spomalil si tak celou sbernici , i cpu na 800 mhz , tz. ze i ty 1066 mhz jely na 800 mhz . Kolik gb si tam vubec narval ? Dival ses co tva deska podporuje a kolik ramek dokaze zezrat ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shifter960 Odesláno Září 12, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2010 Jo díval.. s tim 800Mhz jsem to fakt posral.. Ale co teď s tim ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moderators romeno Odesláno Září 12, 2010 Moderators Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2010 Hod sem prosim presne typove oznaceni tve zakladni desky . Dej si nabidku start -- spustit -- tam napis : dxdiag , a vyjedou ti komplet informace o hw . Pokud mas vistu nebo win 7 tak to zadej normalne do hledani dole v nabidce start . Ja bych to videl tak ze to spolu koliduje ty ramky a budes tedy muset asi pouzit , bud jedny a nebo druhy . V biosu je vidis vsechny ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shifter960 Odesláno Září 12, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2010 Ale on je ten problém, že mi to při startu nenalezne HDD a tak ani operační systém. BTW: mám P5K PRO od Asusu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Září 12, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2010 V BIOSu ten disk vidis? Na jinem PC ten disk jede? Toci se? ("vrci" po zapnuti PC?) Zkousel jsi reset na tovarni nastaveni v BIOSu? Zkousel jsi reset CMOS? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shifter960 Odesláno Září 12, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2010 Vidim, to jsem ještě neskoušel, vypadá to že jo, na to tovarni nemužu to v BIOSU najít, a to CMOS to je ta mini baterka na MB ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Září 12, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2010 No.. vyndavat tu baterku je zbytecne - a hlavne by to nemuselo pomoci, protoze by tu pamet jeste dost dlouho mohly udrzet kondiky. Je potreba prehodit CMOS jumper, ktery ale je u baterky - je videt na tomhle obrazku: http://www.techspot.com/articles-info/61/images/ASUS_P5K_Deluxe_06.jpg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shifter960 Odesláno Září 12, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2010 Já to mám na MB trošku jinak, ale hlavně nevim jak to vypadá a jak to přehodit. EDIT: Tak už jsme to našel mám to hodit na 2-3 a zapnout ? A pak znova zpět na 1-2 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shifter960 Odesláno Září 12, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 12, 2010 Tak se mi to nakonec asi povedlo musel jsme v BIOSU přehodit HDD na RAID. Doufám, že původní ramky zůstaly na 1066Mhz a zítra ty nové vyměním za nějeké s 1066Mhz. Snad bude vše fungovat děkuji za pomoc ! EDIT: Tak v EVERESTU čtu, že tam je 533Mhz jako rychlost paměti, což je asi blbě Nevíte jak to mám vrátit ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.