Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Po výměně ramek nefunguje HDD (celkově PC)

Shifter960

Recommended Posts

Zdravim, dnes mi dorazili nové RAMKY PATRIOT DDR2 2GB 800Mhz

A v PC jsme už měl Corsair Dominator 2x 1gb 1066MHz

Když jsem nové ramky přidal, PC nenaběl (nevím proč jen to naběhlo k začátečnímu logu winů a seklo se to) a tak jsem novou ramku vyndal a PC se spustilo normálně, ale teď když ho zapnu, misinguje mi to HDD a nenalezne operační systém, všechny dráty jsou skoušel přendávat, přes to to pořád nejde.

Nevíte čím to může být ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Moderators

Si si chtel zamerne zpomalit PC ? To nevis ze se ramky davaji vzdy idealne stejne ? Jako muzou tam byt i jine ale muze to delat problemy .

Navic pokud si tam mel 1066 mhz ramky a narval si tam 800 mhz , spomalil si tak celou sbernici , i cpu na 800 mhz , tz. ze i ty 1066 mhz jely na 800 mhz . Kolik gb si tam vubec narval ? Dival ses co tva deska podporuje a kolik ramek dokaze zezrat ?

Odkaz ke komentáři

• Moderators

Hod sem prosim presne typove oznaceni tve zakladni desky .

Dej si nabidku start -- spustit -- tam napis : dxdiag , a vyjedou ti komplet informace o hw .

Pokud mas vistu nebo win 7 tak to zadej normalne do hledani dole v nabidce start .

Ja bych to videl tak ze to spolu koliduje ty ramky a budes tedy muset asi pouzit , bud jedny a nebo druhy .

V biosu je vidis vsechny ?

Odkaz ke komentáři

No.. vyndavat tu baterku je zbytecne - a hlavne by to nemuselo pomoci, protoze by tu pamet jeste dost dlouho mohly udrzet kondiky. Je potreba prehodit CMOS jumper, ktery ale je u baterky - je videt na tomhle obrazku: http://www.techspot.com/articles-info/61/images/ASUS_P5K_Deluxe_06.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak se mi to nakonec asi povedlo musel jsme v BIOSU přehodit HDD na RAID.

Doufám, že původní ramky zůstaly na 1066Mhz a zítra ty nové vyměním za nějeké s 1066Mhz.

Snad bude vše fungovat děkuji za pomoc !

EDIT:

Tak v EVERESTU čtu, že tam je 533Mhz jako rychlost paměti, což je asi blbě

Nevíte jak to mám vrátit ?

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu