Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Rada s updatem CFW

dEvilps3

Recommended Posts

Zdravim,

potreboval bych radu od znalych

mam psp 2004 s 4.01 M33-2 a posledni dobou mi tam nemakaj novy hry (kingdom hearts birth by sleep (cerna obrazovka), ace combat X2 joint assault (maka, ale mez muziky a zvuku z vysilacky, coz je bez atmosfery), persona 3 (porad se to loaduje a nenabehne) ) a na tyhle hry jsem se dost tesil.

Tak jsem zauvazoval o upgradu na GEN. Jenze nevim ktery je nejnovejsi a zda to bude tak v poho jak to bylo ted, zda mi ty hry co hraju doted rad pujdou (GT psp, disagea, peacewalker, atd atd, je jich mraky a jsou i novejsi), o ty bych taky nerad prisel.

A pak jsou tu jeste PSX hry, ty hraju taky dost rad a casto, o ty bych taky v zadnym pripade nechte prijit a o tech ani nevim, zda jdou v GENU spustit.

Nejsem moc narocny? Lze to na GENu a nebo mam zustat na 4.01 M33 a ozelet tyto nove hry a spokojit se s PSXkama a hrama co jsem hral doposud? Vim ze mi trvalo nez sjem nektere PSX rozbehl (diky pluginum PSX, nevim jak se ted jmenujou).

Pokud ano, ktera verze GENU je nejnovejsi a jak to nejbezpecnejs updatnu?

A lze to pri nespokojenosti vratit zpet na 4.01 M33?

Predem dekuji za odpovedi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V praxi máš tři možnosti:

1. Update na 5.00 M33-6 + používat 6.20 plugin - pro nejnovější hry

2. Update na 5.50 GEN-D3 + používat KHBBS plugin - pro nejnovější hry

3. Update na 5.50 GEN-D4(Prometheus-2) - tam by měly nový hry šlapat bez pluginů, ale má nejvíc chyb

Jenom dodám, že používám M33, protože mně osobně vyhovuje atd. ale to záleží na člověku.

Akorát ti teď přesně neřeknu, jestli můžeš updatovat přímo z 4.01 nebo ne, ale myslím, že na 5.00 M33 a 5.50 GEN-D3 by to mělo jít přímo a na Promethea tam musíš mít prvně ten 5.50 GEN-D3.

Jinak downgrade by měl jít bez problémů pomocí Recovery Flasheru z jakékoliv verze.

Odkaz ke komentáři

diky moc za odpoved,

o 5.00 M33 jsem uvazoval nejvic, vyhovuje mi M33 prave jak tobe, ale kdyz vyslo GT PSP tak jsem cital jak mnohla lidem s 5.00 M33 nemaka. Jdou ti na nem tyhle starsi hry? Pokud jo, tak to bude asi pro me nejshudnejsi varianta.

PSX hry na nem taky bezej, vid?

Jeste s downragem, muzu ho udelat sam na koleni? Nebo k tomu potrebuju pandora baterii atd. Nejsem v tom moc zbehly.

Odkaz ke komentáři

První možnost, tedy downgarde na 5.00M33-6 a následný nahození CFW 6.20 pluginu nedoporučuju. Kvalita M33 má s novym pluginem od toho packala Torky hodně málo společnýho. Ano, je to packal, řikejte si co chcete ... jedinej důvod proč by se někdo vrátil zpět z GENu na M33 byla kvalita. Minimum bugů, žádný problémy a on udělá takhle nepoužitelnej plugin.

Včera jsem oprášil PSP a dostal jsem se ke stejný volbě jako Ty. První co mě napadlo bylo, že se zbavim mnou nenáviděnýho GENu a přejdu zpět na kvalitní M33. Udělám downgrade přes Recovery flasher (o tom jsem se rozepsal tady), nahodim 6.20 plugin, restartuju a zkusim spustit GT - samozřejmě nepatchovanej. Poprvý zásek ... PSP se restartuje, tak to zkusim znova. Na druhej pokus už se GT chytil, ale hned u načítání savu vylítně hláška, že save je poškozenej - to má ale nejspíš na svědomí GEN pod kterym jsem savy ukládal. Uplně stejně to proběhlo i u GTA: CHW, FIFA 10. Přičemž hra naskočí tak 4 z 5 pokusů. Navíc hry, který vyžadujou FW 6.30 a + nefungujou vůbec. Ale tomu se nemůžem divit, protože Torky se timhle nezabejval (6.30 v tu dobu ještě nebyl). Došla mi trpělivost a udělal jsem update na 5.50 GEN-D3 a následně update na 5.50 Prometheus 2. Tam už se GT chytil, ale nový hry, které vyžadují FW (+) 6.30 - například nový Princ of Persion apod. nefugujou. Už mi začínaly týct nervy ... takže opětovnej downgrade na 5.00M33-6 a následně znova update na 5.50 GEN-D3. To už mi zbývala poslední možnost - použití KHBBS pluginu. Ten naštěstí bez větších problémů funguje.

Závěr? Kašli na M33, už je mrtvej. A to jsem byl jeho hodně velkej zastánce ... pokud chceš hrát nový hry, nic jinýho než 5.50 GEN-D3 + KHHBS Ti nezbývá.

Odkaz ke komentáři

První možnost' date=' tedy downgarde na 5.00M33-6 a následný nahození CFW 6.20 pluginu nedoporučuju. Kvalita M33 má s novym pluginem od toho packala Torky hodně málo společnýho. Ano, je to packal, řikejte si co chcete ... jedinej důvod proč by se někdo vrátil zpět z GENu na M33 byla kvalita. Minimum bugů, žádný problémy a on udělá takhle nepoužitelnej plugin.

Včera jsem oprášil PSP a dostal jsem se ke stejný volbě jako Ty. První co mě napadlo bylo, že se zbavim mnou nenáviděnýho GENu a přejdu zpět na kvalitní M33. Udělám downgrade přes Recovery flasher (o tom jsem se rozepsal tady), nahodim 6.20 plugin, restartuju a zkusim spustit GT - samozřejmě nepatchovanej. Poprvý zásek ... PSP se restartuje, tak to zkusim znova. Na druhej pokus už se GT chytil, ale hned u načítání savu vylítně hláška, že save je poškozenej - to má ale nejspíš na svědomí GEN pod kterym jsem savy ukládal. Uplně stejně to proběhlo i u GTA: CHW, FIFA 10. Přičemž hra naskočí tak 4 z 5 pokusů. Navíc hry, který vyžadujou FW 6.30 a + nefungujou vůbec. Ale tomu se nemůžem divit, protože Torky se timhle nezabejval (6.30 v tu dobu ještě nebyl). Došla mi trpělivost a udělal jsem update na 5.50 GEN-D3 a následně update na 5.50 Prometheus 2. Tam už se GT chytil, ale nový hry, které vyžadují FW (+) 6.30 - například nový Princ of Persion apod. nefugujou. Už mi začínaly týct nervy ... takže opětovnej downgrade na 5.00M33-6 a následně znova update na 5.50 GEN-D3. To už mi zbývala poslední možnost - použití KHBBS pluginu. Ten naštěstí bez větších problémů funguje.

Závěr? Kašli na M33, už je mrtvej. A to jsem byl jeho hodně velkej zastánce ... pokud chceš hrát nový hry, nic jinýho než 5.50 GEN-D3 + KHHBS Ti nezbývá.

Takze co sjem pochopi, jsme na tom stejne. Takze mam jit do 5.50 GEN-D3 + KHHBS jak jsi psal tim postupem jak jsi psal? Zahraju si na tom jak dobry starsi hry tak ty novy hry? A co PSX hry, o tech jsi se nezminoval, ty jsou pro me traky dulezity. Pomoci toho recovery flasheru se dostanu i na 4.01 M33? Pro pripad kdyz by me ten GEN nevyhovoval.

Jinak diky moc za pomoc :o)

Odkaz ke komentáři

Jasně pomocí Recovery Flasheru se dostaneš na 5.00, 4.01 a myslím že i 3.71.

Jinak GT mi jede bez problémů a přitom není patchovaný a na druhou stranu mi GEN padal, takže... Ale co vím, tak se to snad nikomu jinýmu nedělo :cheesygrin:

<^KeNnY^>: Prosím tě, někdo mi tvrdil, že se KHBBS musí vypínat, pokud se hrajou některý starší hry. Je to pravda?

A ty savy má na triku GEN, nebo přesněji nekompatibilita mezi GENem a M33, řešil jsem to taky.

Odkaz ke komentáři

Jasně pomocí Recovery Flasheru se dostaneš na 5.00, 4.01 a myslím že i 3.71.

Jinak GT mi jede bez problémů a přitom není patchovaný a na druhou stranu mi GEN padal, takže... Ale co vím, tak se to snad nikomu jinýmu nedělo :cheesygrin:

<^KeNnY^>: Prosím tě, někdo mi tvrdil, že se KHBBS musí vypínat, pokud se hrajou některý starší hry. Je to pravda?

A ty savy má na triku GEN, nebo přesněji nekompatibilita mezi GENem a M33, řešil jsem to taky.

Takze vse musim hrat od zacatku? A co ty PSX hry, jdou na genu? Hergot, to jsou obstrukce...asi si kvuli tomu poridim bazar PSP FAT na GEN :D Bojim se toho genu jak cert krize a i toho ze to nezprovoznm a jeste si PSP rozeseru.... :(

Odkaz ke komentáři

Toho rozesrání se bát nemusíš, pokud budeš dělat všechno podle návodu. :)

S PSX ti neporadím z vlastní zkušenosti, ale jít by to mělo.

A ty savy... to je takový... nooo.... Prostě některý fungujou všude, některý ne... Vím, že třeba SSX savy jsou naprosto univerzální, ale GTA zase ne, takže... Prostě asi o nějaký savy přijdeš.

Odkaz ke komentáři

Toho rozesrání se bát nemusíš, pokud budeš dělat všechno podle návodu. :)

S PSX ti neporadím z vlastní zkušenosti, ale jít by to mělo.

A ty savy... to je takový... nooo.... Prostě některý fungujou všude, některý ne... Vím, že třeba SSX savy jsou naprosto univerzální, ale GTA zase ne, takže... Prostě asi o nějaký savy přijdeš.

Dobre, takze psx by jit melo a se sejvama je to jak s kterejma...a neexistuje nejakej konventor? Jelikoz mam spoustu her na pul dohranejch, vetsinou RPG a znova je hrat by me asi omylo...

Takze nejlepsi volba je teda 5.50 GEN-D3 + KHHBS plugin.

Tudiz

"1.) Stáhni si tohle, rozbal a složku RECOVERY nakopíruj na kartu od PSP do adresáře ms0:/PSP/GAME.

2.) Stáhni si tohle, rozbal, soubor EBOOT.PBP přejmenuj na 500.PBP a nakopíruj ho do ms0:/PSP/GAME/RECOVERY/.

3.) Spust PSP, skoč do GAME a potom spust Recovery flasher.

4.) Spustí se ti Recovery flasher, klikneš na I agree a dostaneš se do menu RF.

5.) Hned v první kolonce nastav Target FW na 5.00. Pod tím vyber možnost Install M33 CFW.

6.) Vyber možnost reset (format) settings as well a potvrd. Potom se spustí instalace 5.00 M33."

a pak

"

1. v psp najeďte do SYSTEM > SYSTEM SETTINGS a vyberte RESTORE TO DEFAULT a pak ješt+ vypněte všechny pluginy - nutné!
  2. stáhněte si potřebný soubor: download
  3. otevřete stažený rar a jeho obsah nakopírujte na kořen karty (například do F:/)
  4. v PSP si zpusťte XGEN INSTALER (game > memorystick)
  5. Vyberte FLASH INSTALL CFW 5.50 GEN-D3
  6. až vás to vyzve k restartu, tak to akorát potvrďte
  7. nyní držte vypínací tlačítko v pozici vypnout tak dlouho, dokud se psp nevypne
  8. až se PSP vypne, dejte ho zapnout a držte hned od začátku R
  9. v naběhnutém menu (recovery menu) vyberte CONFIGURATION -> Use VshMenu a jeho nastavení změňte na VSHMENU (pomocí klikání křížkem)
  10. poté v recovery menu/advanced zvolte možnost "format flash1 and reset settings" - není nutnost provést
  11. nyní ve VSH (dostanete se do něj přes zmáčknutí tlačítka SELECT, když jste v menu PSP) nastavte UMD ISO mode na M33
  12. a teď už akorát stahujte hry a pařte (hry již nemusí být patchnuté aby fungovaly)"

Snad az se k tomu odhodlam si psp nebricknu, zni to slozite :D

A jak se pak vratim na 4.01 M33, kdyz se mi nebude GEN zamlouvat?

Odkaz ke komentáři

Bohužel o konvertoru nic nevím, ale hodil by se...

Jo, ten návod je allright :) s tímhle se to snad ani bricknout nedá.

Když budeš chtít 4.01, tak budeš postupovat podle té první části návodu, akorát musíš sehnat EBOOT.PBP z OFW 4.01 a přejmenuješ ho na 401.PBP (http://www.psp-hacks.com/file/1506)

Odkaz ke komentáři

Bohužel o konvertoru nic nevím, ale hodil by se...

Jo, ten návod je allright :) s tímhle se to snad ani bricknout nedá.

Když budeš chtít 4.01, tak budeš postupovat podle té první části návodu, akorát musíš sehnat EBOOT.PBP z OFW 4.01 a přejmenuješ ho na 401.PBP (http://www.psp-hacks.com/file/1506)

super, diky

az nasbiram odvahu tak to zkusim

mam to stazeno, akorat nechapu

"až vás to vyzve k restartu, tak to akorát potvrďte. Nyní držte vypínací tlačítko v pozici vypnout tak dlouho, dokud se psp nevypne"

On se restartne, nabehne a pak no mam vypnout? Nebo to mam podrzet hned jak to odmacknu, aby se nerestatrul, ale vypnul?

A jeste:

"v naběhnutém menu (recovery menu) vyberte CONFIGURATION -> Use VshMenu a jeho nastavení změňte na VSHMENU (pomocí klikání křížkem), poté v recovery menu/advanced zvolte možnost "format flash1 and reset settings" - není nutnost provést"

Co kdyz toto minu a zapomenu stisknout R pri startu a PSP nabehne?

A pak jeste jedna hloupa otazka:

CEtl jsem kolem a kolem ze musim mit pri takovychto zasazich vyple pluginy...Jak je vypnu nejucinejs? Kdyz je smazu z karty, vypnou se take? Respektive receno, kdyz poiziju na flash uplne prazdnou kartu, nestane se nic? A po updatu na GEN zase do PSP vratim kartu z M33, bude to makat jak ma?

Odkaz ke komentáři

Ona spíš neudělá nic, jenom se ukončí ten Updater a ty ho potom musíš restartovat sám → budeš držet vypínač do té doby, než se úplně vypne a pak zapneš.

Když zapomeneš, tak se nic neděje, jde jenom o nastavení, který se dá udělat i při dalším startu.

Pluginy nejlíp vypneš přes Recovery Menu, nevím jistě, jestli nejsou nějak zapsaný ve flash paměti.

Prázdná karta by byla perfektní, ale určitě by bylo lepší, kdybys kartu potom naformátoval, až tam budeš mít GEN.

Odkaz ke komentáři

Je potřeba tento plugin.

Stáhni, rozbal.

Obě složky ('KHBBS' i 'seplugins') nakopíruj na kořen tvé karty.

Pokud se již ve složce 'seplugins' na tvé kartě nachází game.txt, pouze tento soubor doplň o toto ↓

Code:

ms0:/KHBBS/KHBBS_patch.prx 1

Tohle je návod od Unlimited_Killera z jiného topicu. Odkaz je funkční.

Odkaz ke komentáři

ok...jeste jednou mockrat dekuji. Tak se do toho dnes vecer dam, prvni zkusim tvou verzy, tj 5.00 M33 (z odkazů nahore, snad je to ten nejnovejsi 5.00 M33-6, nemuzu to z toho vycist) a 6.20 Plugin a uvidim kolik z her co chci hrat VZ kolik starych o ktere nechci prijit her mi pujde. Pokud to bude dobry, zustanu na tom. Pokud ne, tak se dam do Kennyho verze, 5.50 GEN a KHBBS plugin (bojim se ale nefunkcnich savu z PW, GT atd atd :((((, tak snad to 5.00 M33 bude makat (ozelim i to GT nez prijit o sejvy z PW).

Snad neudelam brick.

Pak sem napisu vysledek, myslim, ze vse potrebne jsem dostal zodpovezeno.

Jeste jednou moc dekuju, je to pro me spanelska vesnice a bez techto rad bych to nezvladl (pokud to zvladnu).

Odkaz ke komentáři

Takze jsem uspesne nahodil na 5.01 M33 a obe chtene hry mi jdou.. ale...ale zbytek co sjem doposud hral tak ne :( MGS PW ma corrupted save a TG ani Disagea 2 nemakaj. Takze zkusim zept na 4.01 M33 a pokud opet pujdou (hlavne save z PW), budu flashovat podle toho co budu chtit hrat. Snad to PSP nejak neuskodi.

Takze pri flashi zept na 4.01 M33 maka vse jak makalo, i save z PW.

Takze ma posledni otazka...neskodi PSP "caste" fleshovani? Neodhadnu jak casto, rekneme tak 1x za 3dny.

Odkaz ke komentáři

nahazovat budu 5.00 M33, pod tim to maka bez problemu, GEN jsem nezkousel, neni treba, kdyz mi ty dve hry makaj. Mam prece jen radsi M33, nez GEN :) GENu nejak neverim, nevim proc :( Na ostatni klasiky budu porad pouzivat 4.01, na kterym mi makaj hry i savy :D Mozna me napadlo ze to nemakalo treba protoze ty hry byly patchnuty a dekryptovany, ale k hrani jsem pouzil stejny ISA, a na ty 5.00 M33 jsem zatim hral bez pluginu, protozety isa byly uz prave decryptly.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu