Arcane Odesláno Říjen 9, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 9, 2010 Jelikož vyšly 2 Jailbreakovací nástroje, rozšiřuji topic i o druhý od Dev teamu; GreenPois0n. O jaké nástroje se tedy jedná? Využívá nového bootrom exploitu, který objevil GeoHot -Umožňuje tethered jailbreak na všech dosavadních zařízeních -Využívá Comexův userland exploit na untethered jailbreak -Umožňuje untethered jailbreak na 4.1 FW (dokud Apple nevydá novou verzi FW) zdroj: iphone.cz[ GreenPoison Po domluvě dev-teamů využívá bootrom exploit jako LimeRa1n -Umožňuje tethered jailbreak na všech dosavadních zařízeních -Využívá Comexův userland exploit na untethered jailbreak -Umožňuje untethered jailbreak na 4.1 FW (dokud Apple nevydá novou verzi FW) -Umožňuje na rozdíl od LR JB iPodu Touch 2G MB a MC modelů untethered zdroj: iphone.cz Který mám tedy použít? Jelikož oba JB využívají stejný exploit, tak by to mělo být čistě na vás. Jsou ale různě hlášeny problémy, že po JB Limera1nem rychle mizí baterie. Měl jsem oba JB a musím z vlastní zkušenosti říct, že Limera1n opravdu rychleji cucá baterku. Proto jsem momentálně na GreenPois0nu a jsem spokojený. Nicméně mohlo to být tím, že limera1n jsem měl v době kdy byla ještě beta4 (jednotlivé release jsou vypsány níže) a ve final už tento problém není. Seznam podporovaných zařízení: iPhone 3GS iPhone 4 iPod Touch 2G MB/MC iPod Touch 3G iPod Touch 4G Co potřebujete? -jakýkoliv výše vypsaný iDevice s nainstalovaným FW iOS 4.1 -PC nebo MAC vše provádíte na vlastní riziko 1. stáhněte si do svého zařízení oficiální fw. 4.1 a synchronizujte s iTunes. 2. stáhněte si Limera1n z odkazu níže 3. Spusťte Limera1n a klikněte na tlačítko "make it ra1n" 4. po chvíli se dostanete do recovery modu. Z něj se dostaňte do DFU modu. (10s držte power a home button, poté pusťte power a držte jen home dalších 10s). Že se vám to povedlo poznáte podle zvuku připojení USB. 5. Limera1n bude pracovat a po chvíli vám to napíše Done a objeví se okno s nápisem, že je připraven ke spuštění. Klikněte na OK 6. zapněte iDevice 7. najděte nainstalovaný Limera1n (může mít bílou ikonku) a spusťte ho 8. Zaškrtněte Cydii a klikněte na Install 9. iDevice se repsringne 10. Ještě iDevice restartujte 11.V menu se vám objeví Cydia - Hotovo 11b. Když znovu spustíte Limera1n, tak klikněte na uninstall a limera1n se smaže Limera1n na stáhnutí tu http://limera1n.com/ -Pokud někomu instalace nevyšla, neobjevily se ikonky atd, tak restartuje, případně zkuste instalaci znovu. -Neinstalujte na beta verze iOS -3Gčkaři:použijte redsn0w -podpora 2G už brzy -limera1n se může objevit jako bílá ikonka...to nevadí, stejně to použijte. Update1: první release Update2: opraven problém s nestabilním tethered Update3: Opraven bug, kdy limera1n nešel na 3GS s novým bootromem Update4: Opraven bug, kdy limera1n nešel smazat po instalaci Update5: Vydána release candidate verze 1; již není třeba reboot pro zobrazení Cydie, zvýšená stabilita. Update6: odstraněny problémy s instalací hlavně u iPadů Update7: vyšla verze i pro MAC ///Jedná se o finální verzi obou verzí 1. stáhněte si do svého zařízení oficiální fw. 4.1 a synchronizujte s iTunes 2. Stáhněte si GreenPois0n z odkazu níže 3. Připojte iDevice k PC 4. Vypněte iDevice 5. Uveďte ho do DFU režimu (drž 10s tlačítko na vypnutí spolu s home tlačítkem. Po 10s pusťe tl. na vypnutí a držte dalších 10s Home tlačítko. Že se vám to povedlo poznáte podle zvuku připojení USB zařízení k PC) 6. Zapněte GreenPois0n 7. stiskněte tlačítko pro Jailbreak a dále jen čekejte (iDevice se restartuje, pak tam bude probíhat chvilku malej bílej text, kterého si nevšímejte a nevyšilujte, že se to na chvilku zastaví a nic to nebude dělat; rozjede se to :)) 8. Poté iDevice restartujte 9. Objeví se vám ve Springboardu bílá app "Loader" 10. Spusťte ji a jen čekejte. 11. Znovu restartujte a máte hotov, Cydii máte ve Springboardu. GreenPois0n na stáhnutí tu: http://www.greenpois0n.com Update1: nejnovější verze umožňuje JB iPodů Touch 2G Jak na zpřístupnění Applem neautorizovaných aplikací? 1. V Cydii klikněte na Manage 2. Edit - Add 3. napište adresu http://cydia.hackulo.us 4. poté můžete přes Search najít AppSync for OS 4.1 a Installous a nainstalovat Screeny Limera1nu: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boyjmn Odesláno Říjen 9, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 9, 2010 Good news... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapr Odesláno Říjen 9, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 9, 2010 na IPhone 2G nic jo? :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arcane Odesláno Říjen 9, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 9, 2010 je to zatim beta, počítá se s tim že tam ta podpora bude ještě přidaná...uvidíme, je to pár hodin nový Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapr Odesláno Říjen 9, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 9, 2010 je to zatim beta, počítá se s tim že tam ta podpora bude ještě přidaná...uvidíme, je to pár hodin nový jasny :) a myslis ze to bude dobry a nebude se to treba sekat na 2G? slysel jsem ze 4.0 se seka a 4.0.1 uz ne...tak nevim :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arcane Odesláno Říjen 9, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 9, 2010 4.1 právě řeší veškerý problémy s iP3G/iT2G ohledně pomalýho systému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapr Odesláno Říjen 9, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 9, 2010 4.1 právě řeší veškerý problémy s iP3G/iT2G ohledně pomalýho systému. aha :)...vazne jo?no to je super :)tak kdyz to pujde i na 2G tam si to tam dam:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nuguien Odesláno Říjen 10, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 10, 2010 teď má na stránce tohle: known bugs need to restart to get the Cydia icon to show up after installing Cydia some people still don't have windows beta iOS versions aren't supported uninstall in limera1n app doesn't work, you can just delete the blackra1n.app directory, i need regression testing iPod Touch 2G support coming soon for 3G, use redsn0w limera1n app is a white box, i know. use it anyway changelog BETA1 - first release BETA2 - fixed kernel patching magic, rerun BETA2+ over BETA1 BETA3 - fixed new bootrom 3GS tak kdyžtak přeložit a hodit sem :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dolfi Odesláno Říjen 10, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 10, 2010 Takze co udelat kdyz mam 3G? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarkTemplar Odesláno Říjen 10, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 10, 2010 Známy bugy -Je potreba reštartovať , aby ste dostali ikonku Cydie po inštalovaní Cydie -Niektorí ľudia stále nemajú Windows -beta iOS verzie nie sú podporované -Odinštalovanie limera1n app nefunguje , môžte zmazať blackra1n.app , potrebujem regression[?] testy . -iPod Touch 2G podpora zachvíľu -pre 3G , použite redsn0w -limera1n app je biela krabica[?] , ja viem. použivajte ju aj tak .. BETA1 - prvé "vypustenie" BETA2 - opravené kernel patchovanie magic[?] BETA3 - opravené new bootrom 3GS preložil som čo som vedel .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapr Odesláno Říjen 10, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 10, 2010 Takze co udelat kdyz mam 3G? no podle toho nahore jestli je to pravda...tak JB na 4.1 udelej na 3G pres redsn0w....ale radsi bych pockal....uvdime jak to bude na itouch 2G a Iphone 2G/3G Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
^ToMmY^ Odesláno Říjen 10, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 10, 2010 Ja osobne jeste potkam co bude z greenposion :) Tu chvilku uz na nej vydrzim :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arcane Odesláno Říjen 10, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 10, 2010 Známy bugy-Je potreba reštartovať , aby ste dostali ikonku Cydie po inštalovaní Cydie -Niektorí ľudia stále nemajú Windows -beta iOS verzie nie sú podporované -Odinštalovanie limera1n app nefunguje , môžte zmazať blackra1n.app , potrebujem regression[?] testy . -iPod Touch 2G podpora zachvíľu -pre 3G , použite redsn0w -limera1n app je biela krabica[?] , ja viem. použivajte ju aj tak .. BETA1 - prvé "vypustenie" BETA2 - opravené kernel patchovanie magic[?] BETA3 - opravené new bootrom 3GS preložil som čo som vedel .. některý už jsou opravený a co je třeba jsem zmínil v topicu nahoře Tommy: podle dev teamu greenpois0n vydaj, ale s timže bude běžet na geohotově práci, takže to bude vesměs to samý podpora 3G zatim neni, použijte RedSn0w...2G Touch bude brzy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
^ToMmY^ Odesláno Říjen 10, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 10, 2010 Hm, cydia na iP4 překvapila docela sviští no :D Aspon ze to nezpomalilo samotnej iP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapr Odesláno Říjen 10, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 10, 2010 Hm, cydia na iP4 překvapila docela sviští no :D Aspon ze to nezpomalilo samotnej iP Ironie nebo je to vazne rychlejsi? :D doufam ze to bude i na 2G :D :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nuguien Odesláno Říjen 10, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 10, 2010 Zatim vidim jenom samý dobrý výsledky :) asi si též koupim iPhone/iPod :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arcane Odesláno Říjen 10, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 10, 2010 já musim říct že po tomhle updatu mi přijde i 3GSko podstatně svižnější... Jinak Cydia je furt stejná :D na iP4 musí bejt asi rychlejší, ale když jsem se snažil hrabat v Cydii na iT2G tak jsem se bál že z ní porodim jak byla pomalá :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
breaker Odesláno Říjen 10, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 10, 2010 lidi je ten skin co je pod tema obrazkama i na 3gs? jestli ano tak kde prosiiiim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dolfi Odesláno Říjen 11, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 11, 2010 Mate nekdo jiz udelany JB na 3G 4.1? Jak to jede? Ma to smysl delat a nebo pockat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hoboj1468623449 Odesláno Říjen 13, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2010 Takze mam iPhone 3G, 4.1 s JB , nainstalovany AppSync 4.1, Installous a stale mi nejdou nainstalovat aplikace tretich stran. Vi nekdo v cem by mohl byt problem? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kartoon Odesláno Říjen 13, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2010 tak mně se pomocí redsnow podařilo udělat JB na iTouch 2G a všechno šlape v pohodě, akorád teď mi asi 2 aplikace hodily error a vůbec se nespustili (myslím worms a touchgrind ale to je podle mě fuk) vždy jen úvodní obrazovka a pak návrat do menu ... nevíte co s tím ?? vypnout a zapnout nepomáhá .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lentilek2 Odesláno Říjen 14, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 14, 2010 asi nemáš appsync-pohledej tady na foru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jackman Odesláno Říjen 16, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 16, 2010 Ano,je to theme od jackieho trana z iphone.cz tady to najdes pro 3G / 3Gs http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=64&t=32340 a pro iPhone 4 / iPod Touch 4 http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=64&t=32698 a btw : Arcade,mel bys tam napsat ze to nejsou tvoje screeny.Jinak pekny strucny navod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
^ToMmY^ Odesláno Říjen 17, 2010 Nahlásit Share Odesláno Říjen 17, 2010 http://i54.tinypic.com/2aflkew.png To je to co mi v iOS chybí. LockInfo v cydii kdyby nekdo chtel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arcane Odesláno Říjen 17, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 17, 2010 Ano,je to theme od jackieho trana z iphone.cztady to najdes pro 3G / 3Gs http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=64&t=32340 a pro iPhone 4 / iPod Touch 4 http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=64&t=32698 a btw : Arcade,mel bys tam napsat ze to nejsou tvoje screeny.Jinak pekny strucny navod. 1. nejde o to, jestli jsou moje, nebo ne, jde o to ukázat jak to vypadá a že to fakt funguje. 2. je to Arcane :lol: 3. Upravil jsem kompletně hlavní stránku topicu. Přidán GreenPois0n Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.