Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Grafická karta, samo zapínání PC

StAfo0

Otázka

Ahoj mám takovýto problém. Zakoupil jsem grafickou karti MSI RX 3800 s čipem Radeon HD 3870. Zdroj mám 350W, tak jsem čekal, že to utáhne :). Strčil jsem ji tedy do PC, zapl, a jen černá obrazovka, větrák na grafice běžel, ale nic víc. Potom mi došlo, že by tam měl být ještě přídavný 6ti pinový konektor, ten ovšem nemám :D( budu muset nejspíš koupit nový zdroj) Tak jsem tam strčil zpátky starou a najednou jak jsem na zdroji zapl spínač, tak počítač sám naběhl a sám se vypl, a pořád tak dokola... Tak prosím o nějakou radu, co byste Vy dělali na mém místě. Děkuji :)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

14 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Vsechno vyndej a zandej. Pokud nepojede, povypojuj a povyndavej co nejvice komponent a pak postupne zapojuj..

Na zdroj jde koupit "redukce", diky ktere ten 6 pinovy konektor ziskas. Pokud to nepomuze, tak asi bude treba koupi vykonejsi zdroj.

Odkaz ke komentáři

• 0

Dobře zkusím to ;)... jakmile odpojím kable tak to nepomůže, a ty komponenty vyzkouším až večer a dám vědět. Na tu redukci se hned zítra podívám :), taky mě to napadlo :D, ale nevěděl jsem jestli je to možné zakoupit :D. Ale děkuju moc za radu ;)

Odkaz ke komentáři

• 0

nabehl... tim myslis co ? nabehl az do windows ? nebo se jen ukaze bios a resetuje se pc?

popr. mas sanci se dostat to biosu kde to pc "ustoji" ?

jinak mam tu samou grafiku.. a je v celku zrout u 350w zdroje bych se mozna i trochu bal.. a pokud mas neco typu EC,LC,redstar atd. tak to nejspis opravdu neutahne.. jinak pokud uz budes kupovat redukci.. (ja ji mel primo v baleni u grafiky) dej ji na samostatnou vetev at nemusi napajet nic jinyho nez grafiku

Odkaz ke komentáři

• 0

Hele a vypina se porad po stejny dobe?jak rikas 5-10 sec a cau?...pac to je celkem divny...kdyby to byl zdroj...tak vetsinou se vypina kdy chce...ale zase je pravda ze pri zapinani je tam narazovej proud a ten je nejvetsi zatez...tak jestli uz to neutahne...a nebo si ho oddelal to HD 3800 tak mozna ti odesel uplne....jak rikal anonym zkus to udela :)...a kdyby to neslo..tak jestli mas moznost zkus si treba nekde pucit silnejsi zdroj a uvidis.:)

Odkaz ke komentáři

• 0
Hele a vypina se porad po stejny dobe?jak rikas 5-10 sec a cau?...pac to je celkem divny...kdyby to byl zdroj...tak vetsinou se vypina kdy chce...ale zase je pravda ze pri zapinani je tam narazovej proud a ten je nejvetsi zatez...tak jestli uz to neutahne...a nebo si ho oddelal to HD 3800 tak mozna ti odesel uplne....jak rikal anonym zkus to udela :)...a kdyby to neslo..tak jestli mas moznost zkus si treba nekde pucit silnejsi zdroj a uvidis.:)

Tak kdyby bylo fakt nejhůř, tak ten zdroj koupím :D stejně tam říjde nový procesor atp. :))... Za chvíli se jdu do toho pustit tak uvidím, co a jak :)

Odkaz ke komentáři

• 0

Takže jsem vyzkoušel odpojit všechny věci a znovu zapojit, mezitím jsem aji vyluxoval :D a pořád zapnu zdroj a počítač se sám zapne z čista jasna a pak vypne. Myslíte, že jsem opravdu odpálil ten zdroj?:/ Jestli jo tak jaký byste mi doporučili nový? Nechci do toho strkat bůh ví jaké prachy, sami víte, že studenti maj těžký život :DD... Takže nějaký dobrý poměr cena/ výkon :))

Odkaz ke komentáři

• 0

zalezi jakou chces max. cenu kazdej mame limity nekde jinde, taky zalezi na pozdejsim vyuziti.. a podle toho se muzes rozhodovat 400/500w zdroj atd.. ;)

tady mas treba kvalitni zdroje

500w http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=81453 < corsair CX500 > cxka jsou ted v celku nove.. ale ne spatne.. popr. se o 200,- niz da sehnat taky kvalitni zdroj od seasonicu ale jsou to jen OEM baleni...

400w http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61368 < forton ... jak sam vidis cenovej rozdil mezi 500 a 400w zdrojem neni takovy ;)

Odkaz ke komentáři

• 0

Imho neni treba zdroj kupovat. Dost mozna to budou vyhozene penize. Nejdriv zkus koupit tu redukci pro ten 6ti pin pro grafiku. Kamos to take takhle udelal - sice se nejednalo o ATI, ale o Nvidiu, ale na tom nezalezi. Je mozne, ze jsi neco odpalil (tu starou grafiku?) nebo ze se ti neco prehriva. Zdroj to nebude, to by se restartovalo prakticky ihned a ne az po 5s .. Po 5s uz je to davno za spickovym napetim a mely by davno byt nabehle a pod napetim vsechny komponenty.

Odkaz ke komentáři

• 0

este me napadlo jestli ti pc nepipa... (resp speaker jestli nepipa.. ) casto znaci prave problem s necim co neni videt..

jinak pokud mas cerny obraz tak muze bejt v haji cokoliv.. od spatnych ram po grafiku.. i po zdroj.. zazil sem vsechny tri situace..

nejlepsi by bylo bud to hodit nekam na diagnostiku (pokud nemas moznost to otestovat doma) a nebo pokud mas moznost nekde splasit nejaky dily a otestovat to tam.. ;)

Odkaz ke komentáři

• 0

Dobře dneska koupím 6ti pin a uvidíme :))... Starou grafikou to nebude :D... dělá to tak aji jak grafiku do PC nestrčím vůbec :D...a RX 3800 jsem tam už raději potom nedával :D... Co přesně by se mi mohlo přehřívat, nebo co jsem odpáli? Mě ještě napadlo nemůže být někde kablík přetrhnutý?:D Ale to asi ne, že?:D Jo a nic nepípá :D. Ale zvláštní bylo, že poprvé svítily ledky ve předu, potom ne. A když jsem přišel večer domů tak opět svítily :D...

Odkaz ke komentáři

• 0

Myslim si, ze je to mozne. Koupis zdroj a bude to uplne stejne. Proc? To uz jsem ti psal vyse. Jinak receno jsi dost mozna ten 6pin nekoupil zbytecne ;-) Odpalene dost mozna neco je. Kdyz pujdeme vylucovaci metodou - disk to byt nemuze, jelikoz nemuze takto ovlivnit start PC. Takze se to zuzuje na grafiku, zakladku, popr. RAMku. Jestli mas vice ramek a at tam nechas jakoukoliv, tak to dela to same, tak je skoro nemozne, aby odesly vsechny RAMky, tudiz zustava zakladka a grafika. Ted bych jeste grafiku otestoval v jinem PC a pokud pojede, je to zakladkou ;)

Odkaz ke komentáři

• 0

Zdroj jsem dával z jiného PC- pořád to samé, grafiku jak nová tak stará dělá to samé. Ramky pochybuji, že odešly obě- vyloučeno. Tak mi zbývá opravdu jen ta základovka. Zkusím jěště z předchozího bydliště vyhrabat bývalý počítač a vyzkoušet desku odtamtu a uvidím :). Ale s největší pravděpodobností to je deska

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu