Tohax Odesláno Prosinec 3, 2010 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2010 Jaký je rozdíl v kvalitě obrazu mezi HDMI a VGA? S tím, že to VGA by byl originální kabel xboxový... A monitor ke kterému by se to připojilo je o něco menší než TV (s HD Ready), ke které je ten HDMI... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Adree Odesláno Prosinec 3, 2010 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2010 Jestli mohu, tak bych pripojil taky jeden dotaz, je nejaky rozdil normalnim HDMI kabelem a tim XBOX 360 HDMI AV kabel ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Zoombik Odesláno Prosinec 3, 2010 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2010 Tohax: Rozdíl v kvalitě určitě je, VGA je klaiscký analogový D-sub (komponentní nebo s-video je ještě horší), zatímco HDMI nebo HDMI -> je digitální. U digitálního obrazu dochází k automatické konfiguraci, je tam lepší frekvenční pásmo. Je to o názoru do jaké míry člověk vidí rozdíl, já například vidím rozdíl značný. Jestli jsme to dobře pochopil a rozhoduješ se mezi připojením k větší TV pomocí HDMI nebo k menšímu monitoru přes VGA, rozhodně bych volil TV... Adree: myslíš tenhle kabel? http://www.alza.cz/microsoft-xbox-360-propojovaci-d95061.htm Rozdíl v samotném HDMI kabelu není žádný, ale součástí XBOX 360 HDMI AV je i druhý kabel, který lze zapojit současně s HDMI kabelem a vyvést tak samostatně zvuk (např. na repro soustavu) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Tohax Odesláno Prosinec 3, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2010 Jestli jsme to dobře pochopil a rozhoduješ se mezi připojením k větší TV pomocí HDMI nebo k menšímu monitoru přes VGA, rozhodně bych volil TV... Naštěstí mám k dispozici obojí, ten monitor bude jen na takové občasné hraní na xku... Já mám právě objednaný ten VGA kabel, tak mě zajímalo jak velký je v tom rozdíl -> z tohoto obrázku, který to má znázorňovat (http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/7/8/0/1/2/Halo_Comparison_2.jpg.jpg) toho moc vyčíst nejde. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 toro Odesláno Prosinec 4, 2010 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 4, 2010 Než jsem si koupil HDMI kabel , tak jsem měl zapojení xbox - komponentní vstup do TV ( což je stejné jako VGA ) . Po zapojení HDMI vidět rozdíl byl - je to to nejlepší zapojení , jaké můžeš udělat a každopádně doporučuji . Hlavně v ostrosti obrazu . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Adree Odesláno Prosinec 4, 2010 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 4, 2010 Adree: myslíš tenhle kabel? http://www.alza.cz/microsoft-xbox-360-propojovaci-d95061.htm Rozdíl v samotném HDMI kabelu není žádný, ale součástí XBOX 360 HDMI AV je i druhý kabel, který lze zapojit současně s HDMI kabelem a vyvést tak samostatně zvuk (např. na repro soustavu) Diky moc, z toho co psali na internetu jsem to nejak nepochopil :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Tohax Odesláno Prosinec 4, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 4, 2010 Než jsem si koupil HDMI kabel , tak jsem měl zapojení xbox - komponentní vstup do TV ( což je stejné jako VGA ) . Po zapojení HDMI vidět rozdíl byl - je to to nejlepší zapojení , jaké můžeš udělat a každopádně doporučuji . Hlavně v ostrosti obrazu . Jasný no; mně se hned zdál ten obrázek s porovnáním kvality jednotlivých vstupů divný... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Psychos Odesláno Prosinec 4, 2010 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 4, 2010 prostě nejaky stary VGA se nemůže rovnat HDMI....a rozdil je videt dost bych rek... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Panther Odesláno Prosinec 4, 2010 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 4, 2010 mel jsem xbox na stary televizy scart kabelem jako jo dobry koupil jsem novou lcd 22" hdmi a knemu rovnou kabel uplne nejlepsi grafika (co sem do ty doby videl) a pak jednou jsem mel hdmi kabel v pocitaci a tak jsem musel dat do xka scart no fůůůj nikdy vic pokud chces aby to nejak vypadalo tak kup HDMI kabel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Fenri Odesláno Prosinec 6, 2010 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 6, 2010 Jaký je rozdíl v kvalitě obrazu mezi HDMI a VGA? S tím, že to VGA by byl originální kabel xboxový... A monitor ke kterému by se to připojilo je o něco menší než TV (s HD Ready), ke které je ten HDMI... Rozdíl je v rozlišení a kvalitě obrazu HDMI nebo DVI-D je digitální a VGA, Component atd. jsou analogově. V tvém případě, když máš monitor s HD ready (720p) by neměl být takový rozdíl. Při bežném hraní si myslím, že rozdíl skoro nepoznáš. HDMI (1080p, 1080i, 720p, 480p, 480i) Component nebo VGA (1080i, 720p, 480p, 480i) S-Video (480i) Composite (480i) Coaxial (480i) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 hustokozlik Odesláno Únor 10, 2011 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2011 jen doplním máme velkou plazmu hd ready tam jedu pres hdmi a potom mam full hd benq myslím 24palců kde to jede pres vga..... no a v pripade ze clovek nema spickovou tv je obraz pres hdmi i tak vyblitejsi nez na male lcd pripojene na vga, s takovymto rozlisem na tak male lcd ani tak nejsou problemy s ostrosti obrazu, doporucuju ale klidne oboji :D hdmi dneska stoji dve stovky stejne jako vga Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
Tohax
Jaký je rozdíl v kvalitě obrazu mezi HDMI a VGA? S tím, že to VGA by byl originální kabel xboxový... A monitor ke kterému by se to připojilo je o něco menší než TV (s HD Ready), ke které je ten HDMI...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
10 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.