Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Setkal se s tímto problémem někdo ?? :)

paprika4

Otázka

Moje sestava: AS-Rock N68-S

AMD Athlon II X4 620 (2,6 GHz)

Zeppelin 2x2 GB, 800 MHz, CL 5

Sapphire ATI Radeon HD 5750 1GB Vapor-x

Evolve STORM 600 W

V PC SE VYZNÁM !!!!

PROBLÉM: Mám už delší dobu přetaktovaný CPU z 2,6 na 3,2 GHz, ykoušel jsem ho přetaktovat i více na 3,4 a v pohodě.......vrátil jsem radši na 3,2 GHz a občas se mi stane takovy problém, že při zapnutí PC se nic nedějě (nenabotuje prostě nic) a musím pc 3x restartovat a pak se resetne i BIOS......a když to nastavim znova tak jak jsem to měl na 3,2 GHz tak to šlape jak má........dělal jsem všemožné testy CPU,3dmarky atd.......a systém byl stabilní........jen se prostě někdy při zapnutí pc (4x, 5x do měsíce) stane to že ho musím 3x restartovat....TAKŽE SE PTÁM, MÁ NĚKDO ZKUŠENOST S TÍMTO ZÁHADNÝM PROBLÉMEM ???

P.S. Zkoušel jsem zvýšit voltaž na CPU i na RAM, časování atd. ale nic nepomohlo.....systém je jinak stabilní a ješte ani jednou mi nenaskočilo BSdos.......už nevím, čím to může být.... :) :) :)

BIOS jsem zkoušel aktualizovat na nejnovější ale bez výsledku.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

11 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

řekl bych že to bude něco s boisem, nebo chipsetem. Mě se taky někdy stane že zapnu pc, a musim to resetnout, protože se to sekne při bootování, ale hned jak to resetnu tak to už de a nataktování je furt stejný. Kámoš ale má taky takovejhle problém, a vyřešil ho tak že to trochu méně nataktoval.

1) Zkus aktualizovat bios

2) zkus to bez nataktování, jestli to taky bude blbnout

3) zkus to nataktovat více, nebo méně

4) zkus jestli máš v pohodě kabely (dotyky)

5) zkus zandat a vyndat baterku na zk

edit: pokud máš na zk poost kartu, tak ta by měla ukázat problém

Odkaz ke komentáři

• 0

1) BIOS je aktualizovany...uz jsem psal v popisu :)

2) pri normal taktech to fakci jak ma

3) VIce....je to porad stejny problem,,,,,,,mene........taky stejne

4)kably jsou na 100% v poho :D zase takovy lempl nejsem a s tim to nema co spolecneho jen tak na okraj :)

5)Baterkou to taky nemuze byt.......kdyz trosku logicky zapremyslis :):)

POOST kartu nemam :(

Odkaz ke komentáři

• 0

na svuj problem sis obpovedel sam

"2) pri normal taktech to fakci jak ma"

proste nejspis deska kterou tam mas nezvlada dobre nataktovani, pripadne CPU nezvlada dobre nataktovani. ASROCK jsou lowendovy desky od ASUSu

btw proc u X4 CPU se snazis taktovat? Myslis, ze rozdil ve vykonu poznas? U dnesnich CPU frekvence neni vse... vis X4 na 2,6 vs napr starej celeron na 3,08 ghz =)

Odkaz ke komentáři

• 0
na svuj problem sis obpovedel sam

"2) pri normal taktech to fakci jak ma"

proste nejspis deska kterou tam mas nezvlada dobre nataktovani, pripadne CPU nezvlada dobre nataktovani. ASROCK jsou lowendovy desky od ASUSu

btw proc u X4 CPU se snazis taktovat? Myslis, ze rozdil ve vykonu poznas? U dnesnich CPU frekvence neni vse... vis X4 na 2,6 vs napr starej celeron na 3,08 ghz =)

VYRESENO na 3 GHz jede jak ma :) diky za rady

Odkaz ke komentáři

• 0

CPU nemusi byt pri vyssich frekvencich tak uplne stabilni (na co sis defakto odpovedel sam, pri pretaktovani o neco mene na 3Ghz), proto se prodavaji jako nizsi modely kdy pri vyrobe muzou vykazovat nestabilitu na vyssi frekvenci, tak to snizi a prodavaji za nizsi model kde uz dany kus kremiku stabilni je :P, potom (po OC) muze byt dane CPU stabilni a nebo nemusi (tvuj pripad), kdy se muze stat ze nekolikrat pojede dobre, ale potom se prave muzou objevovat takoveto chyby :) potom se muze stat to.. ze proste a jednoduse CPU nenaskoci...

jako dalsi aspekt muzou bejt ramky ktere nemusi ustat frekvenci (vyresis tim ze snizis delicku pameti) u AMD je taky moznost snizit (zpomalit) HT.. ovsem kdybys to prepiskl tam, tak by ti cpu nenaskocilo ani na poprve :)

EDIT: abys nemusel furt 3x restartovat vetsina desek uz dnes ma tlacitko na reset biosu.. kdy staci jen zmacknout a je to resetovane

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu