Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Problém s připojením


Sira

Otázka

Zdravím, mám už přes rok a půl playstation a vše jelo bez problému. Ale teď se mi před pár dny stalo že mi po zapnutí pska blbne internet. Nevidím třeba kdo je online a ani mi to neukazuje to modré kolečko že jsem online a přitom lidi co mám v přátelích mě vidí. Když chci jít do party tak mi to hodí chybu a ani mě to tam nepřipojí a když mě to připojí tak to hodí chybu NAT ( tu to háže vždy ale po pár připojeních a odpojeních z party se to vyřešilo). Zkoušel jsem i test připojení k internetu a několikrát to hodí u připojení k službě ps network : Nezdařilo se. Někdy to hodí i u Typu NAT. Po několika pokusech mě to pak hodí test v pořádku a internet jede. Party funguje ale nepustí mě to do některejch online her a nemůžu tím pádem hrát online. Internet mi na PC a mobilu přes wifi jede úplně normálně. Internet v PSku jsem zkoušel jak přes LAN tak přes WIFI a u obou stejnej výsledek. Nevíte někdo čím by to mohlo být ? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

8 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Ahoj Michale, jaký router jsis kupovat ?

Sira - tvůj problém je v získávaní DHCP adresy kterou přiděluje router, jako první se zeptám jestli jsi připojený přes LAN nebo WIFI ? Pak je potřeba upravit připojení, potřebuješ k tomu základní znalosti pro práci s routerem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
před 4 hodinami, Buladog napsal:

Ahoj Michale, jaký router jsis kupovat ?

Sira - tvůj problém je v získávaní DHCP adresy kterou přiděluje router, jako první se zeptám jestli jsi připojený přes LAN nebo WIFI ? Pak je potřeba upravit připojení, potřebuješ k tomu základní znalosti pro práci s routerem.

Psko mám připojené přes LAN. Když to začalo dělat tenhle problém tak jsem zkoušel WIFI. Mohl by jsi mi napsat prosím návod ?

před 10 hodinami, michal.ostravice napsal:

Já tento problém měl,  dokonce stahování  mi psalo chyby a vyřešil jsem to novým routerem. Příčinu jsem nenašel a bylo to rychlejší

Nad routerem jsem také přemýšlel pokud nepomůže návod od Buladoga tak asi pořeším novej. Jinak díky za radu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Přihlás se do routeru (nevím jaký máš, budu to psat obecně). Ve statusu je adresa WAN ta je od poskytovatele, a poté jsou dhcp adresy které router přiděluje manuálně v závislosti na poštu připojených zařízení, to znamená že zařízení vždycky dostane dynamické číslo, ty pro svůj ps musíš vytvořit statickou, aby zůstávala pokaždé stejná.

1. Najdi jsi možnost dhcp, adress reservation.
2. Dej pridat , teď musíš najít MAC adresu ps4.
3. PS4 v nastavení dej network - connection status. Tam je LAN MAC tu jsi zapamatuj.
4. Vrat se zpátky do routeru a v kolonce adress reservation dej pridat, MAC napis adresu ps4 a napiš k ní IP 192.168.0.101

Teď jsi přidělil adresu k ps4 ale nebude to fungovat. Musíme povolit porty.
1. Najdi jsi kolonku port forwarding
2. Dej pridat a do kolonky service port napiš 80 do kolonky ip adress napiš adresu 192.168.0.101 protokol dej TCP .

a takhle musíš povolit porty TCP 80 , 443, 1935, 3478-3480 a UTP 3478-3479 , všechny zvlášť.

Jakmile budeš mít připraveno dej uložit a vrať se zpátky k ps4.

Dej network - setup connection - LAN - custom - manual
Do ip napiš 192.168.0.101
Maska 255.255.255.0
Default brána 192.168.0.1
Dns 8.8.8.8
Sec. Dns 8.8.4.4
MTU automatic
Proxy do not use

Dej save , nedávej test connection ! Teď udělej reboot routeru a konzole ať to zpětně najde dej test internet connection. Uvidíš NAT type 2 open .

Sent from my SM-G930W8 using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Ahoj @Buladog!

Mám podobný problém jako Sira, respektive skoro totožný jako uživatel djb5f v tomto příspěvku: https://www.playstationtrophies.org/forum/ps4-discussion/250066-need-help-cant-connect-ps4-online-via-lan-ethernet-cable.html

 

Před pár dny jsem si koupil PS4 PRO. Zapojil vše, pustil a při počátečním nastavením jsem zadal možnost internetového připojení LAN (abych měl co nejlepší připojení). Během 3 sekund se to samo automaticky nastavilo a po tomto základním nastavení se začal stahovat update. Nainstaloval jsem pár her a okamžite se taky začly stahovat updaty, vše prostě šlapalo bez problémů. Po dvou dnech z ničeho nic bylo PSko bez připojení. Myslel jsem jestli není špatnej kabel, ale ten je nový, ten jsem kupoval současně s PSkem a je plně funkční (UTP kat.6). Když na něj připojím NB internet jde. dokonce jsem zkoušel i jinej kabel pro jistotu, ale taky nic.. v NB jde ale v PS nejde. Pokud jde notebook na obou kabelech, routrem to být nemůže. Tak jsem četl hodně příspěvků, že podobný problém má více lidí. Zkousel jsem toho tolik, že už si nevím rady: reset PS, reset routeru, tovarní nastavení PS, tovární nastavení routeru, nastavení DNS jak hodně lidi píšou na 8.8.8.8 a 8.8.4.4 nebo 208.67.222.222 a 208.67.220.220, automatické nastavení v PS, custom nastavení v PS (zadání ip addressy, brány atd..). NIC z toho nefunguje :( nejsem síťař tak je možné, že jsem něco nastavil špatně. Hodně lidí psalo, že je vadný LAN port na PSku, tak jsem to chtěl už reklamovat, ale ještě jsem zkusil vzít PSko ke kamarádovi a tam jsem ho připojil přes LAN a šlapalo to! Takže musí být problém s routrem (nebo u poskytovatele..nevím..). 

Btw připojení přes wifi funguje v pohodě, jak na 2,4Ghz tak na 5Ghz. Mám problém s připojením pouze přes LAN.

Chtěl jsem tě poprosit jestli bys mi mohl poradit konkrétně s nastavením routeru, jak jsi tu již jednou rozepisoval.

Zasekl jsem se u bodu

Citovat

"2. Dej pridat a do kolonky service port napiš 80 do kolonky ip adress napiš adresu 192.168.0.101 protokol dej TCP ."

v nastavení přesměrování portů nevím jak mam povolit všechny ty porty ->

 5a8c768aae8ba_Snmekobrazovky2018-02-20v20_22_24.thumb.png.6ee3d34589c4ecedfdc740571f11e9d7.png

Byl bys tak hodnej a poradil mě?

Díky moc!

Můj poskytovatel je T-Mobile Dostal jsem od nich přijímač a ROUTER huawei b2338-168

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

Kup si k tomu modemu jeste router a mas po starostech, tyhle jejich modemy jsou otresny, taky jsem s nim mel problemy doma kdyz jsem mel os O2 internet. LAn kabel z modemu propoj do routeru do wan portu, deaktivuj na modemu wifi a pouzivej jen ten router uz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu