Robot2037 Odesláno Leden 15, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 15, 2011 Legendarni hra vychazi i pro DS! :) Pro ty co nevedi, jedna se o stary typ videoher popularni v 80. letech. Da se rict ze je to v podstate takovy interaktivni film, ktery se odviji podle toho jak hrajete. Vasim ukolem je ve spravnou chvili zmacknout spravne tlacitko, nebo kombinaci tlacitek a tim pokracovat uspesne ve hre. Co se kdy macka se nevi a vy na to musite prijit. tady je video z teto hry z arkadove verze (rok 1983). a tady je ukazka z DS z nejake alpha verze. Na DSTT bohuzel zatim nefunguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trany Odesláno Leden 15, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 15, 2011 No, je čas se vrátit do dřevných dob :D asi se to nebude hrát tak dobře jako s kamarády, tužkou a papírem, ale jak vyjde fix pro DSTT, je tohle jasná věc pro nostalgisty :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robot2037 Odesláno Leden 16, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 16, 2011 tuzkou a papirem? nepletes si to s necim jinym, jako treba Draci doupe (v originale Dungeons and Dragons)? To se hralo na papire, tahle hra nikoliv. :) EDIT: tak uz je fix pro DSTT, vcera jsem psal na romulation a hned to udelali - http://www.mediafire.com/?gvb3zeqhhjie0xa (zkopirovat soubory extinfo.dat, infolib.dat, savlib.dat) skoda ze kvalita hry (mysleno kvalita obrazu a kvalita zvuku) neni az tak dobra, mohli to udelat lepsi :( ale jinak fajn, trochu me zmatnul ten arcade mod, tam to jde vsechno nahodne napreskacku. ma se hrat ten HOME mod, tam to jde postupne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalmar Odesláno Leden 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 16, 2011 Ja u tehle hry skoro nestiham mackat tlacitka a k tomu se jeste divat na horni display Btw s tim zvukem a obrazem mas naprostou pravdu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robot2037 Odesláno Leden 16, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 16, 2011 no protoze mas zapnutou "napovedu" kdy jake tlacitko mackat, ne? to pak neni ono :) ja hraju bez napovedy. sice clovek umre a musi jit cele znova (pokud nemas nastavene nekonecne zivoty), ale tim ze si to opakujes se ucis a pak uz vis kdy co a jak. pokud se hraje bez napovedy, neni treba se divat na spodni displej. napovidaji ti taky zvuky tlacitek - bzuceni je spatne, cinknuti je spravne (ale to jsi urcite pochopil). jinak uz vim co je ten arcade mod, trosku jsem patral. v arcade modu je vynechana prvni scena na moste a pak se jede normalne, ale s tim rozdilem ze kdyz ztratis zivot, postupujes do dalsi sceny bez opakovani. nektere dulezite sceny se ale opakovat musi (napr. vytah). ja hraju radeji ale home mod. docela me prekvapilo ze ty sceny jsou "nahodne". nikdy jsem dragons lair nehral, jen jsem videl videa a tak mi to nedoslo ze se to meni. na PSX jsem akorat hral hru , coz je stejny typ hry, s tim rozdilem ze se tam dalo volne chodit a nebylo to nahodne. pak jeste existuje hra , kterou jsem taky bohuzel nehral, ale podle videa se mi libi a nezda se ze by byla nahodna :)Ty sceny v Dragons Lair nejsou ve skutecnosti nahodne, ale meni se tam 3 herni schemata poradi scen, nebo jejich zrcadlove otoceni: http://www.dragons-lair-project.com/games/related/sequence.asp Kdyztak sem muzeme psat i navody jak udelat nejake slozitejsi sceny, at je trosku sranda, ne? :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luklkluk Odesláno Leden 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 16, 2011 blba otazka kde je link na hru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robot2037 Odesláno Leden 16, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 16, 2011 jo, dost blba otazka. vidis ho tady snad? ja linky na hry nedavam. zvladnes si to najit sam, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalmar Odesláno Leden 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Leden 16, 2011 Aha ja jsem to mel presne naopak ja hral jen Arcade.. pak to skusim s vyplou napovedou jak rikas ale to budou nervy :D.. jinak ty nektere kola jsou fakt Hardcore a ten napad s tim navoden neni spatny dneska vecer k tomu sednu a pokud nebudu moct udelat nejake kolo tak napisu a snad mi poradis (teda jen v priapade ze nebudu v te hre nebudu dal nez ty :D) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robot2037 Odesláno Leden 16, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 16, 2011 Ta hra je o tom ze na to reseni musis prijit sam. Arcade mod moc nechapu, proc te hodi do dalsi sceny kdyz ztratis zivot. Jak jsem psal, tim ze pokazde jedes od zacatku, tak si to opakujes a nektere sceny jsou pre tebe uz hracka. Narocne jsou ty dlouhe, tak napisu par co me ted napada: 1) Nepamatuju si jmeno teto sceny, ale je tam uzky most a po obou stranach mostu se toci drevene tyce, mezi kterymi je treba probehnout. Tady je vice sanci kdy se da probehnout, ale neprisel jsem zatim na system, povede se to spis nahodne. Ale na 95% se mi dari probehnout takto - pockam se az hlavni postava a pak se zacne prikrcovat (pripravuje se na probehnuti) a pritom vydava takovy hekavy zvuky :) Prvni heknuti je malo slysitelne, tak je treba pozorne poslouchat. Pockam az 4x udela zvuk a hned po tom ctvtrem zmacknu sipku nahoru a on probehne. Pak je tam nejaky prizrak, takze je treba zmacknout A a zabit ho. Potom se na zemi objevi trny, je treba zmacknout sipku dolu a tim uskocit. Nakonec zmacknout sipku nahoru a utect do dveri. 2) Podzemni reka. Toto kolo ma 3 faze. V 1. fazi je treba zmacknout sipku na tu stranu, kde je dira ve skale. Myslim ze se to strida doleva-doprava. V druhe fazi je treba pockat az hrdina na sudu dojede doprostred reky, kde je proud klidnejsi (vyznaceny jinou barvou vody) a pak zmacknout sipku nahoru. Ve treti fazi se vyhyba vodim virum, takze zase mackat na tu stranu kam je treba zatocit a vyhnout se viru. Nakonec vyleti z lode a musi se chytnout retezu, to se zmackne sipka doprava (pokud je retez napravo od nej). Nektere sceny byvaji zrdaclove otocene, takze se to neda rict presne. 3) Lizard King - Je tam hrnec plny zlata, ktery ti ukradne mec a pak po tobe jde takovy zeleny jester. Musis bezet za hrncem abys ziskal mec. To znamena ze na rozcesti jdes vzdy tam kam sel hrnec. Je to jednou doleva a pak 4x doprava. Kdyz pak hrnec dostihnes, musis zmacnout sipku nahoru, tim seberes mec.A pak uz jen mackat A a tim zabit jestera. 4) Krypty - je to dlouha podzemni chodba, po stranach jsou diry. Nejdrive na tebe vyskoci nejake lebky a kosti. Musis zmacknout nahoru a uskocit. Pak z jedne diry vyleze kostnata ruka, musis zmacknout A a rozsekat ji. Pak zase zmacknout nahoru aby ses vyhnul necemu cernemu co vyleza z der a nakonec opet pomoci A rozsekat druhou ruku. Pak je treba zmacknout bud doprava nebo doleva, proste ten opacny smer nez z ktereho vylezla druha ruka. Tim se dostanes do dalsi mistnosti, kde jsou nejaci nemrtvi co vstavaji z hrobu. Musis zmacknout A a tim je zabit. Tato scena byva zrcadlove otocena, takze ten smer do jakych dveri mas po zabiti druhe ruky jit se meni. 5) Catwalk - jdes po takovem mustku, ktery se najednou zacne bortit. Musis zmacknout nahoru, a jeste jednou nahoru. Pak na tebe vyleti netopyri, zabijes je zmacknutim A a pak zmacknes doprava abys utekl po moste, ten se zacne propadat, zmacknes jeste jednou A abys preskocil diru. 6) Boulders - je to takovy barevny koridor, ve kterem se kutali ze strany do strany barevne koule a zaroven na tebe koridorem vypadne velka cerna koule. Toto je jednoduche. V kazde situaci se macka klavesa dolu, ve chvili kdy je barevna koule pred tebou, nebo spis kdyz odjizdi pryc od tebe. Takle proskaces cely koridor a na konci je dira, tam zmacknes klavesu nahoru abys ji preskocil. Ja zatim nemuzu udelat Robotic Knight, Tentacles a asi jeste neco :) Jinak s tim systemem scen je to jeste trosku jinak nez jsem nekde cetl. Ty sceny jsou rozdelene do nekolika skupin, podle toho v jake urovni hry se maji objevovat. Prvni dve sceny (most a mistnost ktera se propada) jsou vzdy stejne. Pak jsi v urovni 1 a nahodne se vylosuje scena ze skupiny 1. Kdyz ji splnis, je uroven 2, vylosuje se tedy scena ze skupiny 2 a tak dale. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.